Eh, da se oglasim povodom finala.
Možda sam subjektivan, možda su mi kriterijumi niski, ali meni je finale bilo odlično i generalno sam uživao.
Svaka čast izvođačima na pripremama i pjesmama, RTS-u na organizaciji cjelokupnoj koja se apsolutno isplatila jer, aman, 141 HILJADA GLASOVA. Em što je super zbog takmičenja, em, što je još bitnije, otišlo je u humanitarne svrhe (plus onih 70 hiljada iz pf).
Kao što sam napisao ovde sinoć - Konstrakta, Sara, Zorja - tim redoslijedom, tako je i bilo, i tako je bilo i najpoštenije. Drago mi je što je Anđa ostala u top 4 i što je bila bolja nego u četvrtak. Sara me je oduvala sinoć više nego u petak, nešto su popravili u nastupu, vidjelo se, i bila mi je vrh. Konstrakta, ipak, za nijansu bolja i tako sam im i dao poene u OGAE glasanju, 12 i 10.
Saru želim da vidim opet na ESC, ali, kao što ste pisali već, i ona bi prošla kroz pljuvačinu od sinoć pa do maja i stvarno bi mi bila ogromna strepnja da vidim hoće li proći, i da, ne daj Bože, nije prošla u finale - ne bi je ostavili na miru od kritikovanja i ismijavanja, a već su počeli sinoć kako je 'flopnula', a djevojka 20 hiljada glasova imala, više nego HCN onomad. Ovako je očito moralo biti i nadam se da će da se vrati nekad.
Što se tiče glasanja, lijepo sam rekao da mi je ovaj sistem raspodjele bez veze, a Naiva je čist primjer za to - djevojka je bila na svega 4 GLASA da dobije 1 poen od publike, i kod žirija je bila 11. i na kraju kao dijeli poslednje mjesto, umjesto da je dobila po 8 bodova iz oba pravca i vjerovatno završi 11, ako ne i više, samo kad uzmemo da je Tijana bila žiriju u top 10 a publici u poslednje troje, isto kao i Ana Stanić. Glasanje u polufinalu apsolutno nejasno, da Haos bude #1 žiriju, da Boris dobije 0 ko kuća od žirija a bude 6. kod publike, i u drugom pf da 2, 3. i 4. mjesto kod publike popije 0 od žirija - to mi nije baš najjasnije - kako da se TOLIKO razlikuju oko najviših plasmana. No dobro.
Očekujem da je gledanost isto zakucala i Kosjerina je dala 'hint' da se 'vidimo sledeće godine ponovo na nacionalnoj selekciji', tako da, nadam se da će da zaživi i festival i da će mnogi htjeti da se prijave opet.