Offtopic

Da li je neko imao iskustva sa samostalnim učenjem jezika? Imam želju da učim francuski, ali ne znam da li su od koristi aplikacije kao Duo Lingo?

Da li je neko imao iskustva sa samostalnim učenjem jezika? Imam želju da učim francuski, ali ne znam da li su od koristi aplikacije kao Duo Lingo?
Ja nisam najrelevantniji za to jer meni stoji aplikacija i zvrji za džabe. Moj drug uči češki zbog dečka i kaže da mu je pomogla dosta.

Ja volim da kažem da nemački učim pasivno, od neke 2017. godine recimo. Pošto mi nije hitno, a učim isključivo zbog sebe, ne žurim. Šta to znači? To znači da ne sedim određeni deo dana sat, dva i čitam udžbenike, radim Duo Lingo i testove i sl, nego se u toku dana, nedelje i meseca izlažem nemačkom jeziku što više kroz muziku, serije, filmove, reels na Instagramu i sl. Naravno, pročitam nekad nešto na društvenim mrežama o nekim pravilima i to, a A1 sam završio u školi za jezike na početku. U suštini pokušavam da ga naučim kao što sam engleski u detinjstvu, samo što to ide dosta sporije sad. :D

Joj bože ja ljudima stalno gledam stopala leti😂 jače je od mene. Ne volim kada vidim neuredna to mi je tako gadno hahahaha. Trudim se da ne obraćam pažnju ali oči same idu
Ja prvi imam problem sa jednim noktom i izgleda užas i dugo već odlažem odlazak kod dermatologa da to sredi ali me to ne sprečava da idem bos hahahah kome smeta neka ne gleda, šta reći 😂

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je imao dobar i otvoren razgovor sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim o svim važnim pitanjima, kako za Srbiju i Ukrajinu, tako i za ceo region i svet. Vučić se sa Zelenskim sastao u Atini, gde je sinoć prisustvovao neformalnoj večeri za lidere Zapadnog Balkana. "Osvrnuli smo se na dešavanja u Ukrajini i na KiM, a ja sam još jednom istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, što jasno i nedvosmisleno govorimo od početka sukoba", poručio je Vučić.

Zelenski kao da je krenuo u šetnju ili neki klub, a ne na sastanak sa predsednicima i premijerima. :D

yqpWJED.jpg

Znaci zato je kukao pet dana u medijima da ga ocekuju pritisci na narednom susretu, a jedini stisak je dobio od rukovanja s Zelenskim. On je stvarno jedna politicka jajara, ostace gorak ukus svima zbog neuvodjenja sankcija...

Pa da, svako gleda svoje interese. Bez veze je neku zemlju terati da uvede sankcije zato što oni misle da treba. Isto i sa priznavanjem Kosova, svaka zemlja se vodi svojim interesima i neke pokleknu pred pritiscima, neke ostanu dosledne svojim principima.

Ako je ceo kontinent uveo sankcije od koga smo politicki i ekonomski zavisni onda se ipak treba zapitati da li je to ispravno. Osim toga, neuvodjenje sankcija apsolutno ne predstavlja nikakvu prednost za Srbiju, imamo nikada skuplji gas i naftu, a inflaciju jedva obuzdavamo. Ono sto je najgore po nas jeste upravo to sto nemamo doslednost u spoljnoj politici. Znaci ako smo de facto EU kandidat, onda se prilagodjavamo svim odlukama, ako nismo neka to javno kazu. Srbija se nije usaglasila ni za ceo paket sankcija Belorusiji i Iranu. Voz za sankcije Rusiji je vec odavno prosao...

Pa ne znam baš, nije da nije u našem interesu. Ako bismo se sami odrekli Kosova, možda bi onda taj interes bio manji. Ja sam za poštovanje međunarodnog prava bez izuzetaka, a to znači i da najmanje ostrvo sme da kaže Ne Americi, da ne mora nikom podilaziti pod pritiskom, a pošto takvo pravo ne funkcioniše, onda sam za to da se izvuče što više može a da je u našem interesu, baš kao što to i mnoge druge zemlje rade. Dakle, ako SAD napadne bilo koga, uvesti im sankcije, ako Rusija uradi to, takođe i njima, ako zapad napadne Srbiju (nekad Jugoslaviju) onda njima, a ne selektivno. Sad bi imalo smisla da uvedemo sankcije Rusiji ako bi se zapadne zemlje složile da se Kosovo potpuno vrati pod okrilje Srbije i pokazala čvrsta volja da nas prime u EU što pre, bar pod uslovima koji su važili za Rumuniju, Bugarsku, Hrvatsku, a ne uz sto dodatnih uslova. A od toga uglavnom nema ništa, i onda je sve stvar trgovine i čekanja pogodnog trenutka kada se promene interesi.​

Last edited:
Back