Poslovi

Danas sam tako iskidao sa organizacijom i generalno menadžerisanjem da sam zadovoljan kako se snalazim u situacijama pod pritiskom.
Plus na sve to kako vodim razgovor s ljudima jako doprinosi tome da maskiram nedostatke u praksi, neke vajde od HR kursa.
Sutra sprovođenje organizovanog dakle priredba, shvatio sam da je sahrana kao organizacija fsc-a sve treba uredno da se beleži pre izbacivanja rezultata.

Sindikati i poslodavci se opet nisu saglasili oko minimalne cene rada od sledeće godine. Vlada predlaže (čitaj, to će na kraju biti i usvojeno) 47.154 dinara da bude minimalac (401 evro), odnosno 271 dinar po satu. Sindikati traže 52.000 dinara koliko iznosi minimalna potrošačka korpa. Sa druge strane, poslodavcima su obećali da će povećati neoporezivi deo sa 21.712 na 25.000 dinara.​

Kad bi minimalac pokrio potrošačku korpu to bi svakako bilo lepo, ali užasno je što postoje oni slučajevi gde primiš minimalac, pa gAzDi vratiš određenu sumu novca. Bljak.

Ja ne znam , da sam gazda nekome pa mene bi blam živi pojeo da tražim da mi vrate na ruke jbt, da li je moguće da imaju obraze ko đonovi i da se ne stide nicega?! I onda očekujes još da ti taj radnik donosi profit i bude dobar radnik. Pa kako kad ga ponizavas tako?!

Znači ko ide u Zavod za zaštitu prirode na platu od 150 000, Mrm upucaj se, odmah...

Pa ko ide? A i ta plata više nije ništa impresivno nakon ove inflacije, ako ćemo realno.

Ništa ti ne znači, ide neko kome ne bih ni minimalac dao.. 😂

A i ta plata više nije ništa impresivno nakon ove inflacije, ako ćemo realno.

Pa nije, ali je skoro 80% više od prosečne srpske plate. Takođe, pitanje je i o kome se radi, da li nekom stručnjaku iz te oblasti koji će i doprineti i nešto stvarno raditi ili neko ko to ne zaslužuje kako kaže Mrm. U javnom sektoru su veće plate nego privatnom prema zvaničnoj statistici, i još će im povećavati, dok se kod privatnika često presipa iz šupljeg u prazno, povećaju neoporezivi deo, gazda iskalkuliše i radnik na kraju ne dobije ništa više, ili nešto minimalno. Bar je tako u velikom broju slučajeva, a jedan od parametara koji ide tome u prilog je i medijalna zarada koja je 20k manja od prosečne.

A od 1. oktobra nas očekuje povećanje akciza od 8%, na naftne derivate, duvanske prerađevine i alkoholna pića, kafu i tečnosti za punjenje elektronskih cigareta. Ajde za cigarete i alkohol nije toliko bitno, ali gde će skuplje gorivo nego što je sada, a to će uticati i na ostale cene. Navodno će razgovarati o smanjenju marži na nekim artiklima, ali to i ako bude, biće na malom broju.​

Uh, kad bismo počeli da nabrajamo ko je prvo na najvišim funkcijama u državi, a ne zaslužuje tu poziciju i te pare... :D

Stručnjak iz koje oblasti?
Menadžment ili matketing, union univerzitet..

Uh, kad bismo počeli da nabrajamo ko je prvo na najvišim funkcijama u državi, a ne zaslužuje tu poziciju i te pare... :D

Pa stoji da mnogi ne zaslužuju, ali ako čisto gledamo iznose, premijerka, ministri u vladi imaju daleko manja primanja nego u nekim okolnim zemljama, 1000-1300 evra, predsednik republike za nijansu više, s tim da neki imaju i neke dodatke jer se uvek političari na funkcijama ubace u nekakve fondove i druga tela gde takođe imaju prihode, poput ministarke za zaštitu životne sredine, dok joj je osnovna ministarska plata manja od tih 150k koliko će dobiti taj neko u tom Zavodu za zaštitu prirode. Jedino valjda ministar unutrašnjih poslova prima značajno više... Iznenađujuće je da ministri u Bosni imaju duplo veće plate nego ministri u Srbiji, a tek tamo je rasulo u državi, a nabili sebi visoke plate. Neki ministri su se i odrekli ministarske plate poput Danice i Darije koje zarađuju lepo u Kliničkom centru, odnosno Medicinskim fakultetima. Veći problem su direktori nekih javnih preduzeća, kao i guvernerka.
Stručnjak iz koje oblasti?
Menadžment ili matketing, union univerzitet..
Menadžer prirodnih resursa? :sneaky:

Nemoj da me za*ebavaš Miloše... 🤭😂

Pa jeste, imaju manje plate od okruženja (što je čist populizam), ali se zato više ugrađuju u razne poslove i projekte kako bi to nadomestili. Niti jedan od ministara ne živi sa tih 1000 evra mesečno.

Bukvalno, ko još veruje da ti ljudi žive samo od tih zvaničnih plata. A nisam pričao samo o plati, nego i o funkcijama, gde je tek upitno ko je koliko kompetentan.

Božeee, naravno.... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Ne žive ni ostali niži funkcioneri, a kamoli dalje...

Minimum je prekovremeno 32 sata mesečno, kome treba, to je minimum minimuma...

I sve to na kraju plate građani, što je poražavajuće. Da bar ti koji upišu te prekovremene sate i odrade valjano i sa razlogom, a ne da kafenišu i hvataju zjale, pa onda kao ajde sad bismo mogli nešto da odradimo prekovremeno. A sumnjam da raste cveće i u Bosni i Hrvatskoj, i da se nigde drugde ne izvlači novac na drugi način. Primaju se plate od hiljadu evra, a kupuju stanovi, živi na visokoj nozi, svega ima.​

Kada su izbori nimalo ne kafenišu nego se bave strankom i stranačkim odborom po 24 h.. 🤭😁

Božeee, naravno.... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Ne žive ni ostali niži funkcioneri, a kamoli dalje...

Minimum je prekovremeno 32 sata mesečno, kome treba, to je minimum minimuma...
Objasni, nisam skapirao ovo poslednje?

Pa nagrade ljude, koga treba naravno, za koga se kaže, sa prkeovremenim, 32 sata može najviše u toku jednog meseca..

To je najmanja nagrada, onda ide upravni odbor, pa nadzorni odbor, pa dodatni ugovori...

Back