Offtopic

Evo, iskreno svaki dan strepim kad otvim internet i YT da se ne pojavi : " opraštamo se od našeg voljenog yutubera debelog Sremca, koji je znao da uživa u hrani kao niko drugi" :ROFLMAO:
Bože dragi koliko može čovek da pojede i tako piči skoro svaki dan. I vidi se da mu je to prešlo u opesisju. Baš lep hobi je izabrao 😂

Ja pojedem u 3 dana što on smaže u jednom obroku.

Pa uglavnom je to tako.Kada je rat,onaj koji izgubi napusti taj teritorij.Svi su bili u armenskoj vojsci ili je neko od njihovih bio tamo.Ko im sad može garantovati bezbjednost?

To jeste istina. Nemci su nakon Drugog svetskog rata bežali iz Vojvodine, a oni koji su ostali su bili pobijeni.

To jeste istina. Nemci su nakon Drugog svetskog rata bežali iz Vojvodine, a oni koji su ostali su bili pobijeni.
Prvenstveno prvi deo je tačan što si napisao. Otišli su (najureni su ) jer su skoro svi slali sinove u rat za rajh i ss jedinice. Setimo se filma " Salaš u malom ritu i Zimovanje u Jakobsfeldu"... eto ta dva filma su verodostojna slika za vreme okupacije u drugom svtskom ratu.
Sve je tu opisano i prikazano.
E sad nisu svi Nemci otišli niti su morali da napuste Jugoslaviju. No, takvih je bilo znatno znatno manje. Naprotiv, oni i nisu hteli a niti su mogli da odu za Nemačku jer su bili u partizanskim odredima na Fruškoj gori odakle su sa Vojvođanskim brigadama išli ka Bosni pošto je tamo bila glavnina celog rata tj većine bitika.
Drugo Nemci koji nisu otišli direktno u partizane pomagali su Komunističku partiju iz pozadine. Bili su špijuni na važnim mestima ili su aktivno pomagali jugoslovenski narodno oslobodilački pokret na razne načine. Većina ih je imala apoteke ili su bili lekari. Tu svoju opremu i lekove su slali za naše ljude na front, vršili medecinske operacije u bitkama ili pak vršili različite diverzije protiv okupatora u mestima u kojima su živeli, naravno tajno. Dakle mali broj Nemaca nije podržavao ni Hitlera ni Rajh.
Dvoje mojih komšija su Nemci. Porodica Osvald dve kuće od mene i Benčić u istom delu ulice . Hvala Bogu živi i zdravi , na okupu i dan danas u Srbiji. Nesebično su se dali zemlji u kojoj su živeli a fašizam nisu mogli ni zamisliti. I sve vreme su govorili još njihovi stari dobro je što to zlo nismo doživeli u Nemačkoj. U Srbiji (Vojodini) su bili nastanjeni od 1880 godine. Drugo koleno je dočekalo 2 svetski rat ovde.
Uglavnom poenta je u sledećem nema tog koji se rodio a da nije dočekao rat, pravi veliki rat. To se još nikom nije desilo na Evropskom tlu unazad bar 1000 godina.

Nemam instagram pa zato neće... nekad mi nešto otvori, poneki link kad neko postavi.

Kad god Vidim Maju Nikolić, ja zastanem i kažem:

jovana-tipsin.gif

na čistoj svesti i zdravoj pameti....

Back