Kupovina

Ok je Hiper, mada generalno prednost dajem Srbotrejdu u Sinđelićevoj i Super Dr. Max-u u Makedonskoj ulici (iste cene su i onlajn, ali u apoteci bar ne platite poštarinu, a ako je u pitanju samo jedan preparat onda ipak znatno utiče na iznos koji plaćate), ali sve zavisi šta konkretno kupujete, tad i uporedite cene, jer se može desiti da je nešto na većem popustu na određenom sajtu, pa se možda i isplati poručiti.

Imate i onlajn apoteku https://apotekamo.rs/ sa solidnim cenama, a poštarina je besplatna za iznose preko 1.500 dinara, što je opet bolje nego tamo gde je limit 5k ili 10k dinara. Nekad je bila besplatna za bilo koji iznos ali proletos su uveli da se plaća, jer je svuda dostava poskupela.

Imam u planu otići jedan dan da vidim kako to funkcionira. Načelno mi djeluje zgodno i efikasno, posebno naprimjer da čovjek tijekom pauze na poslu skokne po doručak/ručak i pritom izbjegne gužve u pekarama/klasičnim trgovinama.
Javi iskustva :) Interesantno je da su na sajtu Konzuma naveli da se nakon skeniranja QR koda skida 10 evra, dok ovi novinari što su snimali tokom otvaranja, kažu da je 50. Ili je greška na sajtu, ili su nakon loših reakcija smanjili taj iznos, pa baš javi i za to. Taj veći iznos bi mogao mnoge da odbije, a takođe i strane turiste koji treba da razmišljaju da li će im se razlika vratiti, plus što moraju da instaliraju aplikaciju koju će možda samo jednom upotrebiti.

20230926_141414.webp

Nova nektar piva sa ukusom

Crveno sa grejpfrutom onako, ne osećam grejp uopšte nego više neku aromu breskve

Žuto sa limunom je dobro, tu kombinaciju sa probao i ranije. Za preporuku ukoliko oćete pivo, a nećete da smrdite.

Pey piva!

Ti radleri su u prodaji sigurno jedno desetak godina. Nektar pivo ne volim, ali radleri su im dobri. Mada generalno od domaćih piva sa ovih prostora najviše volim Zaječarsko. Dok mi je omiljeno i broj jedan Paulaner

More ni turskim slatkišima ič ne fali.. 😌

Attachments

• IMG_20230927_153753.webp
    IMG_20230927_153753.webp
    110.6 KB · Views: 10
Lavovi radleri (oni twistovi) su isto fini. Meni ubedljivo najdraži onaj od višnje, mislim da je bezalkoholni. Ananas je isto ekstra. Pio sam čak i od jagode, odvratan je

Somersby sa ukusom mandarine je nešto najlepše što se pojavilo ove godine, a što ulazi u lajt/0% kategoriju. Prijatni su i drugi ukusi (osim meni ogavne jagode), ali ovaj mi naročito prija + nema alkohola. Radlere ne volim, a naročito mi je bizaran onaj sa ukusom zove lol Kakav kombo, svaka čast.

Kad smo kod piva sa voćnim ukusima, ima jedno simpatično mesto na Kosančićevom vencu u Beogradu, The Black Turtle (Crna kornjača), gde možete probati razna piva istoimene kraft pivare iz Kukujevaca kraj Šida, a posebno se ističe pivo sa borovnicom, odlično je! Imaju i sa sokom od jagode.

20230618_190945.webp

Somersby sa ukusom mandarine je nešto najlepše što se pojavilo ove godine, a što ulazi u lajt/0% kategoriju. Prijatni su i drugi ukusi (osim meni ogavne jagode), ali ovaj mi naročito prija + nema alkohola. Radlere ne volim, a naročito mi je bizaran onaj sa ukusom zove lol Kakav kombo, svaka čast.
Expose:

https://vm.tiktok.com/ZGJvD9bVT/

To kukujevačko voćno pivo ja konzumiram često jel skoknem do tamo, blizu mi je. Odlični su ukusi. Neverovatno.

Mmmmm...kako su dobre ove bugarske gumene bombone "Zaharni zavodi"... 🤤

Kad smo kod piva sa voćnim ukusima, ima jedno simpatično mesto na Kosančićevom vencu u Beogradu, The Black Turtle (Crna kornjača), gde možete probati razna piva istoimene kraft pivare iz Kukujevaca kraj Šida, a posebno se ističe pivo sa borovnicom, odlično je! Imaju i sa sokom od jagode.

View attachment 10371
dobra je Crna Kornjača, al u zadnje vreme deru sa cenama (mada to važi za većinu nažalost)

Da li vas iznenađuju najave novih poskupljenja, većih od cene sniženog parizera? :cautious:

Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na povećanje cene struje od 1. novembra za 8%, a i gas za javno snabdevanje od tada poskupljuje za 10%.

Pa lepo, tačno ćemo pola plate dati na račune. :D
pa dobro ti uvek možeš da kupiš nešto od onih 36 predsednikovih proizvoda po bagateli i lepo tebi, lepo tvom novčaniku
ajd ti sad reci da se niko ne brine o nama siročićima hah ;):D

To što je sniženo, ni ne kupuju svi, ili ne mogu naći na policama marketa. A račun za struju ako je 5.000, posle poskupljenja neka bude 5.400, a grejanje ako je npr. 10.000 ode na 11.000, i eto, tih 1.400 je verovatno više nego što se uštedi na proizvodima sa "boljom cenom" na mesečnom nivou.

Back