Kupovina

Za neke artikle skaču, banana uglavnom ima tokom cele godine, ali generalno na voću se bitno menjaju u zavisnosti od doba godine. Ulje je takođe uključeno u akciju "Bolja cena", doduše ne svako.

Novosadski Oktoberfest održaće se ove godine 6. i 7. oktobra u pravoj bavarskoj atmosferi u velikom pivskom šatoru ispred TC Promenada u Novom Sadu.

U više od 100 vrsta piva, 20 vrsta kobasica, leberkezu i perecama moći ćete da uživate uz neke od najboljih muzičara sa ovih prostora. Ove godine sa bine “Novosadskog Oktoberfesta” prašiće: Brkovi, Atheist Rap, Blaža i Kljunovi, Orthodox Celts, ABBA Ring Band i BandX AC/DC Tribute.

Ulaznice se mogu kupiti na sajtu GIGSTIX-a, jednodnevna za parter je 800, za fan pit 1200, dok je dvodnevna 1400, a za fan pit 2000 dinara.​

OktoberFest.jpg

Povodom ove manifestacije, uvedeni su dodatni polasci voza iz Novog Sada za Beograd 7. i 8. oktobra u 01:30 (Regio voz, u Beograd stiže oko 02:20), tako da Beograđani mogu otići do Novog Sada i ostati do kasnih sati, recimo cena povratne karte za drugi razred je 598 dinara ako i odete i vratite se Regio vozom, odnosno 780 dinara ako odete Sokolom i vratite se tim u 01:30.

OktoberFest2.jpg

Vlada Srbije usvojila je preporuku da „Elektroprivreda Srbije“ domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije odobri od 20 do 40 odsto popusta na mesečni račun u periodu od 1. oktobra 2023. do 31. marta 2024. godine. Ovim paketom mera biće dodatno stimulisana racionalna potrošnja električne energije, a iznosi popusta uvećani su u odnosu na prošlu godinu.

Domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za pet do 15 odsto u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine u kom je ostvarena veća potrošnja, dobiće popust od 20 odsto. Za uštedu električne energije od 15 do 20 odsto umanjenje će iznositi 25 odsto, a za uštedu od 20 do 25 odsto obračunavaće se 30 odsto popusta. Za domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za 25 do 30 odsto obračunaće se popust od 35 odsto, dok će najveći popust od 40 odsto dobiti domaćinstva koja smanje potrošnju za više od 30 odsto u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine.

Na osnovu preporuke Vlade, EPS će domaćinstvima obračunati i popust od pet odsto ukoliko učešće niže tarife u mesečnom obračunu uvećaju za najmanje pet odsto u odnosu na isti mesec 2022. godine.

Popust se obračunava na zaduženje za električnu energiju umanjeno za stavke obračunska snaga i trošak garantovanog snabdevača.​

Opet daju popust kao prošle jesenje, odnosno zimske sezone, nešto i veći ali uz još strože uslove. Meni prošli put nijednom potrošnja nije bila manja da bih dobio popust, a ne znam ni na čemu bih uštedeo, jedino da sedim u mraku i ne koristim bojler, mašinu za veš, peglu, frižider, zamrzivač... :LOL: . Tv, laptop, led sijalice nisu veliki potrošači. Kakva je situacija kod vas, uspevate li da smanjite potrošnju i kako?

A evo i novog cenovnika struje koji važi od 1. novembra. Cene su bez PDV-a. Za domaćinstva gledate stavku "široka potrošnja", dakle poskupljuju kWh, trošak garantovanog snabdevača za oko 14 dinara, dok cena obračunske snage ostaje nepromenjena.

EPScenovnik.webp

Jao bre @Miloš već mi je dovoljno muka od života, skloni mi te računčine čoveče.. 😭

Jao bre @Miloš već mi je dovoljno muka od života, skloni mi te računčine čoveče.. 😭
Digitron u ruke i računaj koliko će se to odraziti na tvoj budžet. Spreči iznenađenja!

• Wow
Reactions: Mrm
Juče je otvoren 49. Međunarodni sajam pčelarstva u Beogradu u Tašmajdanskom parku i traje do nedelje, 8. oktobra. Ova manifestacija u organizaciji Društva pčelara "Beograd" i pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, tradicionalno se održava u prvoj nedelji oktobra, pa ako volite pčelinje proizvode, eto prilike da skoknete i vidite šta je u ponudi.​

pew7Pyr.jpg

Ja jesam, tako umešano sa medom.
Sećam se da sam baš i volela to da žvaćem kao dete.

Stigao nam je oktobar a sa njim i niz šoping vikenda, pretežno u tržnim centrima. Predstojećeg vikenda očekuju nas popusti na više lokacija u Srbiji.

BIG tržni centri - od 6. do 8. oktobra
BIG FASHION, Beograd ➡️ SPISAK POPUSTA
BIG Rakovica, Beograd ➡️ SPISAK POPUSTA
BIG Novi Sad ➡️ SPISAK POPUSTA
BIG Pančevo ➡️ SPISAK POPUSTA
BIG Zrenjanin ➡️ SPISAK POPUSTA
BIG Kruševac ➡️ SPISAK POPUSTA
BIG FASHION, Kragujevac ➡️ SPISAK POPUSTA
BIG Pazova, Nova Pazova ➡️ SPISAK POPUSTA

PROMENADA Novi Sad - od 7. do 8. oktobra
➡️ SPISAK POPUSTA

BEO Shopping Center, Beograd - od 7. do 8. oktobra
➡️ SPISAK POPUSTA

Stadion Shopping Center, Beograd - od 7. do 8. oktobra
➡️ SPISAK POPUSTA

Forum Shopping Center, Niš - od 6. do 8. oktobra
➡️ SPISAK POPUSTA

Zemun Park, Beograd - od 6. do 8. oktobra
➡️ SPISAK POPUSTA

Aviv Park Zvezdara, Beograd - 7. oktobra
➡️ SPISAK POPUSTA

Sledećeg vikenda predstoji šoping vikend u UŠĆE šoping centru, a spisak popusta biće objavljen sledeće nedelje. Za sada je poznato da će biti 20% popusta u Converse radnji i 20% na LadyB čarape.

Nedavno smo u ovoj temi pričali o brendu PORRADA LUPO, a sada povodom 4. rođendana do 12. oktobra imaju popust na svu obuću do 20%.
➡️ ONLAJN PRODAVNICA

Videh da pišu da su oni uređaji na Super Subota akciji otišli za prvih nekoliko minuta. Uzmu to i preprodavci, nešto ostali i gotovo.

• Haha
Reactions: Mrm
Ovaj je super krem sir iz Lidl-a, nemački..
Kao Philadelphia cheese je skoro, povoljniji..

Attachments

• IMG_20231007_152633.webp
    IMG_20231007_152633.webp
    324.3 KB · Views: 5
I ja ga volim, mada preteruju sa cenom..

Kada već pominjete mlečne namaze, moram da izdvojim Imlekovu pavlaku sa pečurkama/krastavcima. Super su mi obe varijante, ali je cena preterana za tako malu čašicu. Nervira me što kod tih namaza nemamo veliku ponudu ukusa, uglavnom je sve na istu foru. Belje ABC namaz je isto fin + postoji više ukusa.

Probao oba i evo baš danas kupio sa krastavcem jer sam pravio bruskete i ostalo mi još. Deluje mi kao da zamisao nije bila da se maže na leba, nego tako kao sastojak za neku hranu.

20231007_121629.webp

Back