Offtopic

Gde ste bre narode, tastatura ratnici, sta ima?

Je li, kad ce konacno da se svede lista potvrdjenih zemalja na ESC24? Zar taj rok odavno nije istekao, odnosno 15.og?

Verujem da ce potvrditi jos Australija i Rumunija a da od Jermenije ipak nema leba

Ali ja ne mogu da verujem da ova iz austrijske delegacije 2017. ista Tijana Bogicevic isto iz 2017.

Možda su sestre iste matere, a da to nisu ni znale. Malo li je slučaja ukradenih beba iz prošlosti.

Ovo što Izraelci rade u Gazi je strahota, genocid i svetska sramota. Plus što imaju otvorenu podršku Amerike i zapada za to
Pa uvek ti je bilo u globalnoj politici, na cijoj je strani Amerika taj je u pravu cvecka, super...
Nista novo

Pitja boga što je na kraju istina oko ove bolnice, jesu li Izraelci ili je ludi Hamas greškom zbombao svoje.
Kako bilo, poprilično je sigurno da je ona brojka o 500 žrtava napuhana za barem 80-90%, obzirom da ispada da je ipak pogođen parking, a ne sama zgrada + razmjeri ekplozije nikako ne bi mogli prouzrokovati tolike žrtve

Opet teroristicki napad u Evropi, i opet se teorista izmigoljio iz Molanbekovog drzavnog instituta za radikalnu islamizaciju. Ne znam sta jos treba da se desi da se tu sprovede neka racija. Tamo umesto policije geto mafije sprovode serijat, a policija dolazi samo kad bas mora. Imao sam priliku, tj. nepriliku da se prosetam tim ulicama i to s Evropom veze nema.

Ma grozno. Kao što mi je prošle godine bilo jezivo vidjeti onu mržnju prema svim Rusima gdje god da se nalaze i koliko god godina da imaju, tako mi je i ova mržnja prema Jevrejima a i muslimanima generalno zbog ovog rata sad zlo i horor (mada nekima je samo trebao razlog da izbije ta mržnja iz njih na površinu, da mogu da je opravdaju).

One scene iz Gaze su prestrašne, iskreno ni za ukrajinski rat ne znam kako će završiti jer izgleda kao da nema rješenja, a tek za ovaj sad mi je svjetlo na kraju tunela potpuno nevidljivo. Baš mi je žao ljudi, svakome normalnom je teško takve scene i na filmu gledati, a onda skapiraš da ih oni tamo proživljavaju. Ma zlo i naopako.

Stvarno je tragikomicno sto se svaki rat pretvara u utakmicu i pocnu da nicu od svakuda neki navijaci medju kojima u sustini nema razlike bez obzira na kojoj su strani. Pozivaju se na neka moralna nacela, glume sudije, bogove, dele pravdu, etiketiraju, sizofrenisu se, kreiraju nove identitete, vredjaju, psuju, tuku i onda ocekuju aplauz. Najbolji primer za to je religijski fanaticizam, ali imamo tu sad i kult zapadnih vrednosti, anti zapadnu histeriju itd.

Last edited:
Stvarno je tragikomicno sto se svaki rat pretvara u utakmicu i pocnu da nicu od svakuda neki navijaci medju kojima u sustini nema razlike bez obzira na kojoj su strani. Pozivaju se na neka moralna nacela, glume sudije, bogove, dele pravdu, etiketiraju, sizofrenisu se, kreiraju nove identitete, vredjaju, psuju, tuku i onda ocekuju aplauz. Najbolji primer za to je religijski fanaticizam, ali imamo tu sad i kult zapadnih vrednosti, anti zapadnu histeriju itd.
Od kad je sveta i veka, ljudi su oduvek ratovali ZBOG RESURSA, ne zbog pecenih volova i kolaca, a kamoli zbog RELIGIJE, nego zbog resursa. Zatucane tupsone potpali religijom i imas vernu i motivisanu pesadiju, tako je bilo od kako je sveta i veka...

Od kad je sveta i veka, ljudi su oduvek ratovali ZBOG RESURSA, ne zbog pecenih volova i kolaca, a kamoli zbog RELIGIJE, nego zbog resursa. Zatucane tupsone potpali religijom i imas vernu i motivisanu pesadiju, tako je bilo od kako je sveta i veka...
Ti sad pricas o liderima, to je nesto drugo. Kad su u pitanju lideri i religija je cist resurs uglavnom.

Ti sad pricas o liderima, to je nesto drugo. Kad su u pitanju lideri i religija je cist resurs uglavnom.
Grešiš druže, religija je magla i to očigledna. To je samo najobičniji trip i ništa više. To bi isto bilo kao sad da tvoja i moja ulica ratuju zbog tamo nekog izvođača na Evroviziji. Religija nikada nije bila ni uzrok ni pokretač a ni posledica, uzrok je uvek bio osvajanje i premoć a religija jedino što je bila to je motivacija za zalađene.

Islam, odnosno muslimanska religija je u pubertetu, mi hrišćani smo taj fanatizam prevazišli još u srednjem veku, a oni tek sad se polako pasulje i sve manje i manje i oni veruju, ne možeš ni njih više toliko masovno da zajebeš kao nekada

Back