Bolje ne.
Slušam razne stvari kroz život, tako da ne možeš reći da imam pogrešnu percepciju jer ja doživljavam stvari na svojoj koži, kada većina strejt osoba u startu ima lošu polaznu tačku, gde na kraju treba konstantno da se pravdam za neke svoje stvari koje ne treba da se dovode u pitanje, a uvek se nešto pita na tu temu.
Što znači da u većini slučaja moram iznova da se outujem i da odgovaram na pitanja “a je li kako sad ovo…? A zašto sad tako…? A šta ti misliš o paradi?” i ostala slična pitanja na koja ne moram da budem suočavan na svakom koraku možda se meni priča samo o trivijalnostima dok pijem kapućino.
Parada strejtevima smeta zato sto pre svega to je potpuno nedemokratska i nametnuta aktivnost od strane zapada.
Drugo, ljudi ne vole JAVNO da vide gejeve kako se ljube i vataju na ulici. Realno mi to strejtevi i ne radimo bas javno (naravno uvek ima izuzetaka) i jednostavno gejevi time iritiraju ogromnu vecinu stanovnistva.
Trece, pa evo podji od sebe, odnosno od vas nekolicine: ja sta god napisem ovde VASA POLAZNA TACKA, kao sto si se ti izvolio izraziti, je negativna! Znaci vi na mene gledate, sta god da napisem, negativno!
Cetvrto, ja sad kad bih izjavio ovde da sam gej, okrenuli biste plocu prema meni za 180 stepeni.
I ipak cu ti reci subjektivan pogled moj na gejeve: NE, ja NE MISLIM da je gej bolest, nikako znaci!!! To je manja devijacija u genima i to je neizlecivo. Kao sto neko ima neku drugu devijaciju, manu, invaliditet, sto znatno odudara od 'normalne' i uobicajene situacije i to je to jbg. Problem je kako se nositi sa time, i to zaista jeste zajebano i pokusavam da zamislim iz ugla gejeva. I zaista mislim da je to vrlo tesko da se krije javno da je neko gej a tek kako da startuje nekog decka koji mu se svidja... zajebana situacija realno, ne kazem. Otprilike nesto slicno kao debele devojke se gejevi osecaju, ja to tako gledam, jer znam da debelim devojkama nimalo nije jednostavno da gledaju kako njihovim zgodnim drugaricama svi momci prilaze, startuju ih a njih gotovo niko.
Ali, pre svega gejevi treba da pocnu da cene poglede na svet nas strejteva, odnosno kako to izgleda iz naseg ugla, pa ce mozda to isto i da se vrati to postovanje, kao sto ja vas postujem bar za ESC temu.
Evo ti brate moj primer: ja apsolutno nemam nista protiv da se druzim sa gejevima u vezi Evrovizije, meni je cak jako dobar provod kada dodje PZE/Beovizija i ono okupljanje kod RTS-ovog kafica (nadam se da ce ga biti sledece godine, ove godine nije bilo kao zbog tragedije i 2 masakra mada mislim da je razlog drugi - potencijalno los plasman Srbije), i cak smatram da ima svasta pametno od gejeva da se cuje, ne samo o Evroviziji...