Ljubav, navika, panika

Mnogo ste slatki, i želim vam sve najbolje ❤️

Toliko da ću da vam dam jedan netraženi savet (možda čak i glup ili neprimeren za vašu situaciju, jer smo u uparivanju sa nekim svi univerzum za sebe, i tu je teško izvoditi bilo kakve generalizacije, a pogotovu savetovati nepoznate ljude)...

Elem, uz tu ogradu da i ovo uzmete sa zrnom soli...
Prava ljubav pobeđuje sve granice, ali kulturološke i jezičke barijere nisu zanemarive... posebno ako se direktno ulazi u zajednički život iz jedne veze na daljinu, koja uvek nosi posebne emocije...

U NGO krugovima sam imala prilike da vidim par velikih ljubavi, koje su neslavno poklekle na ovim barijerama različitosti...

Ako neko od vas dvoje može da radi od kuće, ili da dobije projekat na par meseci na Univerzitetu u gradu onog drugog (ovo drugo je bio moj slučaj), moj savet je da prvo probate da budete zajedno samo dva ili tri meseca...

Nama su bila dragocena neka tri meseca zajedno, nekih pola godine pre mog definitivnog odlaska za Italiju, i da se bolje upoznamo, i da postepeno isprocesuiramo najznačajnije razlike...
Normalne, "lokalne" veze ovo rade u hodu, a veze na daljinu nemaju tu privilegiju...

Dobra stvar je što veza koja sve to preživi, i vezu na daljinu, i sve različitosti, postaje praktično neraskidiva...
Deluje da bi i vaša to mogla biti.
Sve najbolje! ❤️

Interesantna tema, prvi put ulazim ovdje, cijelo vrijeme sam bio ubjeđen da je posvećena istoimenoj seriji... :ROFLMAO:

Anyway, da se upišem u leksikon od @libertà:

1. Sa koliko godina ste prvi put ustupili u emotivni odnos?
Dok sam mislio da sam ''strejt'' sa 19, kao gej sa 23.

2. Koliko je prošlo najmanje vremena od trenutka upoznavanja i početka veze sa nekim?
10-ak dana.

3. Koliko vam je trajala najduža i najkraća veza?
Najkraća par sedmica, najduža nešto više od godinu dana.

4. Da li ste nekada imali "druženje" na jednu noć?
Naravno, x puta.

5. Ako morate da izabrete, kojem odnosu iz prošlosti biste dali još jednu šansu?
Vjerovatno fucking Sarajliji koga još uvijek nisam u potpunosti prebolio.

6. Da li ste nekada prevarili?
Ne.

7. Da li je vas neko varao?
Ne, barem koliko ja znam.

8. Koji je vaš trenutni emotivni status?
Single.

9. Kog partnera/partnerku ste najviše voleli (možete ime ili inicijale)?
Lj. Š.

10. Da li postoji neka osoba koju biste zauvek izbrisali iz vaše "ljubavne istorije"?
Ne.

11. Najveća razlika u godinama između vas i partnera bila je..?
3 godine.

12. Da li ste nekada bili u paralelnoj vezi sa više osoba?
Ne, nikad.

13. Da li biste oprostili prevaru?
Kao mlađi možda i bih, s godinama sam naučio više cijeniti sebe.

14. Partner prema kojem ste imali najmanje emocija (ime ili inicijali)?
I. R.

15. Navedite koje osobine treba da poseduje osoba da bi vas osvojila.
Inteligencija, ljepota i harizma.

Spoiler: 18+
(ko želi neka odgovori)

1. Omiljena poza u seksu?
Volim sve, osim s boka.

2. Koji vam je omiljeni fetiš?
Jocks, kaiševi, halteri itd.

3. Da li biste probali trojku?
Već sam probao i nisam oduševljen.

4. Sa kojim forumašem biste imali seks
(ukoliko postoji i ukoliko se poznajete van foruma)?

Ni sa jednim, nikoga ne poznajem lično.

5. Da li ste nekada bili ili muvali se sa nekim sa foruma, a da to zajednica nije znala?
Isti odgovor kao i na prethodno pitanje.

6. Da li ste nekada koristili seksualna pomagala i kupovali u seksi šopu?
Koristim ih, nisam lično kupovao ali jesam naručivao preko neta.

7. Na koju poznatu ličnost ste masturbirali?
Na puno njih, ali dok sam bio klinac.

8. Koliko vam je trajao najduži i najkraći seks?
Najkraći tipa 10 minuta a najduži preko 5h, naravno sa pauzama.

9. Ispričajte neki blam koji ste doživeli u toku seksa.
Blam je mi je uvijek kad u polupijanom stanju ne mogu potrefiti rupu lol.

10. Sa koliko godina ste izgubili nevinost?
Sa 23.

Ja sam dijamentalno suprotan, tokom leta sam frigidan, a kad dođe zima...

srecni-ljudi-scepan-scekic.gif

Bebi ja baš nisam kompetentan da ti dajem savet jer ću se verovatno i ove zime sam grejati 🥲
natasa-bekvalac.gif

Hajde malo da vas probudim jednom kontroverznom temom.
Naime u poslednje vreme često razmišljam o tome da li bih mogao da budem sa trans muškarcem i da li bi mi to smetalo uopšteno. Pitao bih deo strejt muškaraca da li bi im bio problem da budu u vezi sa trans devojkom i u kojem slučaju bi im to predstavljalo problem? (delimična promena pola ili potpuna) zna se na šta mislim tačno. Isto tako bih pitao lgbt deo da li bi bili sa trans devojkom ili momkom? Čuo sam da mnogi imaju afinitete i u lgbt svetu ka tome, a pogotovo strejt muškarci pogotovo one "Srbende" okorele zna se i pod tim na šta aludiram. Da li je to samo deo nekog perverznog fetišizma ili ipak vole da eksperimentišu i budu u nekim konkretnim odnosima sa trans devojkama?
Sledeća tema bi bila krosdreseri i muškarci koji se šminkaju i oblače kao žene, a identifikuju se i osećaju kao muškarci. Koliko vama to smeta i u kojoj meri, da li biste bili sa takvim momkom u vezi? Ili ste ipak pristalica one parole 'muško je muško'? Ovo se odnosi na gej momke ali mogu i strejt momci odgovoriti sa tačke gledišta posmatrača. Ja primećujem dosta prisutnu transfobiju i to nažalost od strane gej muškaraca, i to mi se ne dopada nimalo. Ja lično prihvatam to da svako treba da se oseća i bude ono što želi, ali opet možda je licemerno.. Uvažiću više trans ženu koja je završila tranziciju i izgleda kao žena nego na neke polu - trans osobe koje se predstavljaju kao trans a to nisu, i bave se upitnim zanimanjima, ili privlače pažnju drugih momaka tako što će se prodavati kao jeftina roba sa ženskim krpicama. Nekako smatram da takve persone loše utiču na ugled trans ljudi u zajednici. Znam da su operacije skupe i da su tranzicije jedan veliki proces u kome treba mnogo strpljenja, i tu imam razumevanja ali ne znam..
Šta mislite o ideologiji panseksualnosti, i privlačnosti prema osobi bez obzira na pol i identitet?
I poslednje što bih dodao da mi takođe smeta je mržnja prema feminiziranim muškarcima od strane muževnijih gejeva, sve je stvar preferencije.. Ja recimo volim muževnije muškarce ali ne diskriminišem ostale i kod mene ključni faktor igra energija ali nikada ne bih bio sa muškarcem koji se šminka, ili oblači žensku garderobu. Znam da mnogi i to praktikuju kroz fetišizam i to je opet sve do ukusa i izbora. Ja nikada ne bih mogao da pristanem na to, po meni se gubi onda taj momenat da sam ja muškarac i smetalo bi mi ako bi mi to partner predložio, konkretno što se tiče seksualnih perverzija. Isto tako ne volim toksičnu parolu koju određena grupacija gejeva propagira, da ako si u nekoj manjoj meri ili većoj feminiziran si manje muško. Većina gej osoba ima neku isfeminiziranu stranu i zašto je to nužno loše. Ja npr imam neke momente ali sam po izgledu i konstituciji muževan pa se na neki način ne osećam toliko ugroženim ali sa druge strane mi smeta kada se isfeminizirani muškarci odbacuju u društvu i LGBT svetu. Naravno ne generalizujem samo sam tako osetio kroz neka iskustva mojih bliskih drugova i načitao sam se svega.. Opet postoje i oni koji preferiraju ekstremno feminine momke. Trudio sam se da strogo biram termine da nekoga ne bih uvredio, možda ovde ima trans ljudi na forumu. Baš me zanimaju vaša mišljenja na ove teme.

Pregled tema:

° Veza sa trans devojkom i momkom iz ugla strejt i gej muškarca?
° Transfobija od strane gej muškaraca.
° Krosdreseri, feminizirani muškarci i odnosi sa gej momcima? (Diskriminacija od strane muževnih gejeva)

° Ideologija panseksualnosti.

Ova tema je bas teska. Nazalost, isfeminizirani muskarci su ismevani generalno do te mere da neretko zavrse i sa samoubistvom. Tezak period u skoli, odbacivanje od svih, nemogucnost pronalaska partnera i na kraju pokusaj samoubistva. Nazalost u vecini slucajeva je tako.

Tacno, postoje tu i isfeminizirani koji se druze samo sa devojcicama jer jelte "srbende" ih sikaniraju. Ali da je lako, definitivno nije.

Ako sam kliknuo sa određenom osobom i ako gajimo iste stavove i poglede na život ne bi mi smetalo ništa. Ni da je trans, ni da je fem, ni da se oblači u žensko, ni seksualno opredeljenje. Sve dok je u pitanju dobra i kvalitetna osoba ne bi mi smetalo. Jedino što bi mi smetalo je da je u pitanju kriminalac, prostitutka ili ubojica xD

Ja sam skoro skapirao da ne bih imao ništa protiv da dejtujem trans muškarca. Je l' sam ja sad neke druge seksualnosti? 😂

Paa fluidan si onda ako to mogu tako nazvati. E sad trans muškarac u potpunoj tranziciji ili ne..xD I ja sam razmišljao o tome, i dalje nemam odgovor.

Back