ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Pa da krenem polako i da vidimo sta nam je to Europa ponudila za ovu godinu:

Prvo polufinale

:al: Hmmm, ko bi rekao da ce Albanci poslati tesku komercijalu a la Dhurata Dora ili Loredana Zefi... U pocetku mi privlaci paznju, ali pred kraj mi postane malo monotono.
:am: Coming soon
:at: Generican radijski pesmuljak. Pifff... Nisam nesto preterano odusevljen, mogu da poslusam, ali mogu i da preskocim. Finale i ovaj put klimavo.

:bg: Dosadno. Ovo mu dodje kao pauza za wc. Zao mi je Bugari, nema vama finala ove godine.
:hr: S obzirom na to koliko je konkurencija bila straobalna, ovo je bio najbolji moguci izbor. E sad, problem je u tome sto je pesma samo fina i nista vise. Finale jako jako upitno.
:dk: Dolly Parton? Hehehehehe, sta znam nit smrdi nit mirise. Da li je za finale, ni sam ne znam uopste. Malo hocu, malo necu.
:gr: Sigurica. Zicer zicer. Nije lose.
:is: One su mi simpaticne kao pojava. Ali ja sam usred pesme bukvalno odlutao kao u lavirintu. Malo staromodno i monotono.
:lv: Ovo je primer kad nakon silnih ispadanja vise ne znas sta ces da saljes, pa sad ajde cisto radi reda da ucestvujemo. Ja jednostavno ne mogu ovakve pesme, skroz su iritantne.
:lt: Vidi se uticaj Francusknije iz prosle godine. Nit smrdi nit mirise, ali moze lako da se utopi.
:md: Jel ovo Evrovizija ili Grandovo narodno veselje? Naravno da ce proci u finale, jer ipak to je grupa koja je vec slala bakicu i one sesircine.
:nl: Holandjani resili ovaj put da idu na siguricu. Pesma ko pesma, siguran kandidat za finale, samo jos da nastup bude dobar.
:no: What does the fox say? Jos jedan zicer, finale trista posto.
:pt: Portugalci kao i uvek u svom fazonu.
:si: Presladunjavo. Dećki su simpaticni i to je to. Nista od finala ni ovaj put. Zalim.
:ch: Hmmm... Podeljena misljenja imam. Malo dosadnjikavo, ali ako nastup bude kao Portugal 2021, moze do finala. Za sad dosta klimavo.
:ua: Ovo u trendingu? Ljoljcina. Naravno da ce proci u finale, naravno da ce dobiti bodove iz sazaljenja, ali meni ovo NIJE ZA POBEDU NIKAKO.

:fr: Zanimljivo, ima potencijala za dobar rezultat.
:it: Mamud mi je i dalje odbojan, ali ova pesma mi je bolja od Novci koju nisam nikad nesto gotivio.

Vala straobalno lose polufinale, gotovo da nema favorita odavde.

Načuo sam da im je baladetina dosadna. Ne bi me sad čudilo da brže bolje zamijene pjesmu jer ima puno balada 😅

Gospode kakva godina... Španija, Holandija, Albanija, Norveška, Italija i Ukrajna jedino što vredi, ovo sve ostalo baciti u smeće...

Ufff, nakon loseg prvog polufinala, ajde da vidimo drugo.

Drugo polufinale

:au: Dokle cemo vise slusati ovako pateticne pesme sa ovom tematikom? Vidim ovo visoko kod zirija i nisko kod publike. Mislim da Australijanci nakon proslogodisnjeg potopa resili da idu na siguricu, bar za ziri. Nista ne moze da nadmasi Kejt. Nista.
:az: Coming soon
:be: Sto sam rekao za Holandiju, to kazem i za Belgiju. Od reci do reci.
:cy: Ok je, ali nista vau da me obori s nogu. Jos jedna sigurica.
:cz: Dobra pesma, mogu li Cesi ponovo videti finale? Vrlo moguce.
:ee: Let's get down, let's get down to business... Genericno, ali slusljivo.
:fi: Hmmm... Definitivno nije losa pesma, ali ocekivao sam malo vise da grmi. Skroz ok, nisam razocaran, samo da je malo eksplozivnija bila.
:ge: Sto je Letonija u prvom, to je Gruzija u drugom. Opet i oni nakon silnih ispadanja i oni kao da posalju nesto cisto radi reda. Ne mogu ja ovo, zao mi je.
:ie: Meh. Nista novo od Iraca.
:il: Swish swish bish... Red je da i oni malko odmore od finala. Njegov glas mi je uzasno iritantan.
:mt: Zbog navodne promene pesme, bolje da sacekam do sutra.
:me: Podseca na proslogodisnju albansku pesmu malo... Korektno skroz. Finale jako upitno, znajuci koliku podrsku nemaju od publike.
:mk: Nit smrdi nit mirise. Mislim da od finala ni ovaj put nista, zao mi je.
:pl: Solidno, mislim da ce u finale posle duze vreme.
:ro: I ovo nije lose, ovako nesto uglavnom i prolazi dalje, tako da ajd neka i oni malo vide finale.
:sm: Jel ovo neka parodija ili sta? Zbog ovakvih stvari ja ne smem ni da pomenem ESC u drustvu, odmah bi me napali.
:se: Svedska.

:de: Aj da i oni posalju nesto krsvetno. E sad dal ce da se proslave u finalu, ne znam...
:es: Turbo folk splacina. Vidim kako ce Spanjolci ponovo doziveti hladan tus.
:gb: Nista vau. Samo korektan radijski hitic.

Kuku, ni drugo polufinale nista bolje nije. Izgleda da je moguce da cemo ponovo gledati samo Srbiju iz bivse Juge u finalu. Nisam pristrasan, nego tako vidim situaciju sad.

Zalim, ali meni ovo izgleda kao parodija.

Neka moja lista nakon prvog slusanja... Posto ne moze da se stavi u potpis pa evo neka bude ovde...

1. :czb: 2. :nlb: 3. :fib: 4. :grb: 5. :alb: 6. :nob: 7. :beb: 8. :plb: 9. :frb: 10. :rob:

11. :it: 12. :de: 13. :ch: 14. :ee: 15. :cy: 16. :se: 17. :gb: 18. :me: 19. :hr: 20. :at:

21. :lt: 22. :pt: 23. :es: 24. :ua: 25. :mk: 26. :dk: 27. :au: 28. :ie: 29. :is: 30. :md:

31. :lv: 32. :si: 33. :il: 34. :bg: 35. :ge: 36. :sm: 00. :am: 00. :az: 00. :mt:

Dobra na kraju Evrovizija ove godine, imam baš mnogo jakih pjesama, boljih nego prošle godine.:love:

Meni prošlogodišnji ESC i nije bio toliko jak,npr jači mi je bio ESC 2019.

Nego ko je najstariji učesnik ove godine?Pretpostavljam da su to Finci.Pjevač je 1979. mada pretpistavljam da neko od članova mora biti stariji od Konstrakte.

Pa Konstry je tik starija od frontmena Rasmusa, ali da, Bugari mi deluju još malo stariji.

1.:no: 2.:fr: 3.:ua: 4.:cz: 5.:au: 6.:pl: 7.:it: 8.:al: 9.:pt: 10.:cy:

11.:es: 12.:il: 13.:si: 14.:nl: 15.:fi: 16.:ie: 17.:se: 18.:ge: 19.:at: 20.:be:

21.:gr: 22.:me: 23.:dk: 24.:ee: 25.:hr: 26.:lt: 27.:ro: 28.:gb: 29.:mt: 30.:lv:

Otprilike, do 22. me jedino i zanima (nije loš broj pesama koje su mi ili super ili onako fine).
23-30. mi je okej i slušljivo al nebitno.
Posle 30. nemam želju da čujem opet, bukvalno se trudim da ne naletim na te pesme koliko me smaraju 🤣
Za Maltu ovde još uvek računah Out Of Sight, s onom verovatnom zamenom definitivno će mi biti 30+.
Konstry izostavljam ovde, pošto vidim da je sad tabu da se ona u ovom kontekstu rangira i komentariše 😅 (ali ako probam da zaboravim da je naša, nimalo loše kotiranje mi ne bi imala).

Ja sam puštao produžene rekapitulacije osmoro ljudi iz okruženja koji ne prate ESC i evo nekih opštih zapažanja:

- Velikoj većini je UK zapala za uvo, što sam vizuelni izgled pevača, što njegov muzički stil.
- Ukrajina privlači pažnju, ali ništa manje nego Moldavija
- Pozitivno su iznenađeni Crnom Gorom
- Indiferentni na Italiju (većinski)
- Reakcija većine na Španiju - je li ovo onaj plagijat Dare Bubamare :ROFLMAO:
- Austrija, Češka, Nemačka - iznenađujuće pozitivne reakcije
- Francuska - jaka vožnja
- Malta - Ariana Grande
- Kipar - poprilično pozitivne reakcije
- Grčka - blago čuđenje zašto je među favoritima (video koji sam puštao su bili rekapovi po kladionicama)
- Poljska - dobro ali već viđeno

12 - :pt:
10 - :au:
8 - :lt:
7 - :nl:
6 - :cy:
5 - :fr:
4 - :mk:
3 - :pl:
2 - :sm:
1 - :rs: ili :de: ne mogu još da procenim do kraja, ali sam nekako bliži da mi je :rs: ispred zbog koncepta

Back