Offtopic

@Scooby

Nisam znao da ovde ima toliko povratnika Bošnjaka, tako da je sastav opštine Novo Goražde (Republika Srpska) gotovo 50%, 50% 😮 i deluje fino suživot, ohrabruje da je itekako moguć suživot u 🇧🇦! ✊

Taj deo BiH je generalno etnički bio uvek dosta šarolik i izmešan. Hercegovina je tu najhomogenija što se etnosa tiče (Srbi na istoku i Hrvati na zapadu) i severozapad BiH (Cazinska krajina) koji je apsolutno Bošnjački. Ostalo je manje više šarenoliko.

A Novo Goražde je selendra od opštine

Taj deo BiH je generalno etnički bio uvek dosta šarolik i izmešan. Hercegovina je tu najhomogenija što se etnosa tiče (Srbi na istoku i Hrvati na zapadu) i severozapad BiH (Cazinska krajina) koji je apsolutno Bošnjački. Ostalo je manje više šarenoliko.

A Novo Goražde je selendra od opštine
Znam ja o Itsočnoj Bosni dosta o stanovištvu, samo nisam znao da toliko povratnika ima ovde....
Bitan je suživot..da je moguć na terenu i da se ide napred, a ne u 90-e... ✊

Zgrada oštine je bolje opremljena od nekih gradskih beograskih opština... 😌:rolleyes:🤭

I šta ti znači to selendra, zašto tako uvredljivo?

Delovi nekadašnjih opština koji su ušli u sastav jednog ili drugog entiteta (uglavnom par sela) od kojih je neko odlučio da napravi zasebne opštine. Imaš Istočni Mostar koji je opština, a gde živi svega stotinjak ljudi. To su selendre, ništa uvredljivo.

Generalno ta mesta gde ima dosta povratnika su dobijala ogromne sume novca od raznoraznih organizacija, vladinih i nevladinih, na ime obnove i održivog povratka. Otuda dobra infrastruktura i javne zgrade. Naravno uglavnom je reč o mestima sa bošnjačkom populacijom (govorim o RS)

Ma znam ja vrlo dobro o svim tim opštinama uz liniju razgraničenja.. 😉

Geografski mentalitet naseg naroda po regijama je jako specifican, a mogu reci da su Bacvani najpovoljniji za saradnju u turizmu, mislim na putnike. Najtezi, ocekivano, jug

Lepa Brena u Sarajevu. Ko je ovaj frajer desno od nje? Menadžer? 😅

Attachments

• Screenshot_20231216-211954_Klixba.webp
    Screenshot_20231216-211954_Klixba.webp
    34.9 KB · Views: 28
Mogla bi i tema za IDJ show da se napravi (u okviru ostalih takmičenja)..! Nego, sada kad su pesme svih 12 finalista izašle, šta mislite o pesmama? Da li bi mogli neku pesmu ili nekog takmičara u bliskoj budućnosti da zamislite na ESC?

"Istopilo mi se dete"Viktor je iza nje. Ovaj s njene desne strane s kojim priča je verovatno neki lokalac.
Skontao sam bio da joj je to sin. Pa ovako kad bolje pogledam i nije nešto, onaj drugi sin joj je puno ljepši. 😅

Tek sam sad vidio da Breskvicina pjesma nema ni 900k pregleda na YT, jao koji flop 🙊

Aleksa Jelić je za emisiju „Ispovest“ autora i voditelja Nemanje Vasiljevića ispričao svoju životnu priču, a onda i otkrio da se trenutno nalazi u procesu dobijanja deteta pomoću surogat majke. Pričao je i o učešću na Beovizijama, šouu Tvoje lice zvuči poznato, baletskoj karijeri koju je završio i životu u Barseloni.

➡️https://nova.rs/posts/ana-brnabic-j...-a-aleksa-jelic-sada-ima-vazno-pitanje-za-nju

Moldavija menja međunarodni kod aerodroma iz KIV u RMO. Zato što je prvobitni kod bio povezan sa ruskim nazivom za glavni grad. 😅 Ali zato sada neće imati nikakve veze sa glavnim gradom.
Znači stvarno ne razumem toliku opsednutost. Posebno što je aerodrom nedavno menjao vizuelni identitet i ima gomila tih stilizovanih KIV oznaka.

Čekaj, jesu oni preimenovali ime glavnog grada ili šta? Nisam znao da je Kišinjev ruski naziv

Pa na rumunskom je uvek bilo Chișinău (čita se kao Kišineu), a na ruskom Кишинёв (Kišinjov). Tako da nije to ne znam kakva razlika u odnosu na ruski naziv grada.

Ja sam mislio da su promenili ime grada skroz, pa otuda ta promena. Mada sad kad vidim ima smisla promena akronima jer ipak početno slovo u originalu je C, a ne K

Back