si Slovenija 2024: Raiven - Veronika

Ne sviđa mi se. Jako hrabro poslati ovakvo nešto u televoting only polufinale. Ispunjava sve ono što publika kroz sve ove godine uglavnom ne voli - nema melodiju, mračno, pjevačica pomalo jezivog izgleda. Rano je za bilo kakve prognoze, ali meni ne miriše na dobro.

Go girl, give us nothing 🥳

Nažalost za Sloveniju, takmičenje je za pesmu, a ne za spot. Spot je stvarno odličan, toliko da je uspeo da prevari ljude da postoji neka pesma i poenta iza svega. Meni je ovo presipanje iz šupljeg u prazno i deluje mi kao NQ, ali ne mogu dati konačan sud, dok ne izađu sve pesme.

Inače imam pouzdane insajderske informacije da je sama Raiven vrlo nezadovoljna izborom pesama koje je dobila. U tom slučaju, zašto nije sama napisala pesmu? 💀

Da, vidim i po reakcijama, da je pesmu uzdigao sport, i vise se dive scenama iz spota i produkciji nego samoj pesmi. Pesmi bas fali taj momenat koji ce je uzdici na visi nivo, ovako je sve vreme ravna. Spot mnogo podize pesmu, skuplje zvuci samo zbog spota i produkcije.

Na prvu loptu posto samo publika glasa u polufinalu ovo deluje na prvu loptu kao nesto sto melodijski pre svega ne moze privuci publiku, cak je nebitan i muzički žanr, već sama pesma kao pesma..

Medjutim posto imamo samo 37 ili 38 pesama ove godine, bice malo u polufinalu, pa cemo videti kakva ce biti konkurencija, iskreno ovo cak ida je slaba godina evrovizijska deluje kao nesto sto ce jako tesko proci, jer i Slovenci a i neke druge zemlje sa mnogo jacim pesmama i to sa po 15 zemalja na evrovziji i sa ne prejakom konkurencijom nisu uspevali dobiti naklonost publike, medjutim problem je sto ova pesma zvuci kao nesto za šta se ni žiri ne bi "uhvatio" i glasao kao lud čak ni u polufinalu..

I u emisiji večeras je govorila o tome kako je pesma nastala, tj. kako je ona krenula sa celom pričom a posle sarađivala sa producentima u Londonu i Mariboru. Ne razumem slovenački, ali pretpostavljam da sam dobro shvatio.

Videcemo kako ce ovo zvucati i izgledati na sceni ESCa, bez spota. Tek cemo tada videti i cuti kako stvarno zvuci pesma i kako to izgleda bez spota.

Back