ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Interesantno je da akreditovani novinari neće imati pristup areni, osim za prvu generalnu probu, tj. popodnevnu probu na dan kada glasa žiri. Prve probe su potpuno zatvorene za javnost, a druge će prenositi u pres centru, ali neće moći da idu u arenu, što znači da sem zvaničnih snimaka, neće biti drugih sa proba.
Što voliiiim 😍

Vidjenje finalista, najverovatnije ce sad ovako i ostati do samog kraja:

Attachments

• 2022.webp
    2022.webp
    87.3 KB · Views: 17
Što voliiiim 😍
Ali hit mi je što se vrištalo jer EBU ove godine cicija sa pres akreditacijama, to panika, to tragedija, a sad još pride i to što i ti koji su uopšte dobili akreditacije imaju vrlo ograničen i takoreći odložen pristup probama. TikTok verovatno uleteo s kešom i zajebo fan medije 😄

Ma verovatno to nece vaziti za Wiwijevce, a za ostale esc portale hoce.

Nema to nikakve veze sa portalima, već svima koji su akreditovani, uključujući i one koji nisu fan portali. Za sve su ista pravila.

Ja volim tu i tamo da ispratim Wiwijevce, ali Evrovizija će stvarno preživeti bez njihovih celodnevnih lajvova iz pres sale tokom svake probe gde probu ne vidimo već samo njih kako se razvlače, i posebno bez Suzanne Adams kako nam prosipa svoj eminentni muzički ukus i stručnost.

Kad se samo setim 2016. i 2017. u najvece preko jutjuba samo gledamo na sceni druge probe izvodjaca, posle toga sve privatizovali... :ROFLMAO:
:ROFLMAO::ROFLMAO:

Pa sigurno će biti tih uključenja iz pres centra tokom druge probe. Razlika je samo što sada oni neće moći da snime u dvorani.

Ali do sada su tako kampovali iz pres centra i na prvim i na drugim probama, a ni tad koliko naletah nisu snimali ništa nego se snimali dok nam pričaju šta vide na ekranima, ili tako već nešto posredno. Sad će to moći da rade izgleda samo na drugoj, a biće ih i znantno manje, u tom smislu ih to možda spreči. Jer koliko sam razumeo, ove godine više nisu akreditovani čitavi timovi iz tih većih fan portala, već tako samo po jedna-dve osobe po fan portalu, i to ne iz svih fan portala koji su visili tamo do sada, mnogi su valjda skroz iskulirani.

Inače, za Lisabon 2018. mi jedan poznanik novinar iz jednog našeg magazina (prekasno) rekao da su tada barem imali varijantu da neko od njih, iliti on, dobiju akreditaciju da idu tamo, al niko iz redakcije sem njega nije bio zainteresovan (ljudi su idioti lol) a moralo je bar par da ih bude, reče mi da smo se čuli ranije doslovno sam mogao tebe da prijavim kao saradnika i da idemo u Lisabon na Evroviziju i vidimo sve tamo, moj nedoživljeni san 😭😭😂

Da, samo na drugoj, jer se pres centar neće ni otvoriti kad budu prve probe, već tek od 4. maja. Mislim da teško neki medij iz Srbije dobije više od 2 akreditacije, a i to onako jedva, pa u idealnom slučaju dovoljno za jednog novinara i snimatelja.

Da da, pa tada za Lisabon razumeh da je tako nešto i bila moja propuštena šansa, nego očigledno je te ljude bolelo uvo za to, kad niko od njih nije hteo, a ja kao relativno rendom osoba sam kao potencijalno mogao da upadnem u priču 😅
No svakako mi generalno gledano deluje da je sve do ove godine bilo gađanje akreditacijama i sa gužvetinama u esc pres centrima u odnosu na ovu sad kako deluje da će biti.

Verovatno će najviše pogoditi fan medije. Mislim da Srbija nikad nije imala nešto puno akreditacija na raspolaganju, možda 20-ak, i dok se podeli većim medijima poput Blica i ostalih, ne ostane ništa. Zavisi i od mesta održavanja, ako je dalje, i ako nam predstavnik nije atraktivan, možda bude manje interesovanja.

Saglasan:

Dosta su tzv. novinari unosili pritisak delegacijama i pogotovo neiskusnim takmičarima tipa Blanš.
I pogotovo oni što ni nisu pravi novinari nego histerični fanovi. Prošle godine sam imao onlajn akreditaciju i svakakve gluposti su se pisale u onom četboksu, bukvalno krene prva proba svakom, prvi tejk, odmah pišu OMG WINNER ili 100 % NQ ili takve gluposti. Mislim da će medijski pristup ove godine biti revolucionaran na pozitivan način.

I pogotovo oni što ni nisu pravi novinari nego histerični fanovi. Prošle godine sam imao onlajn akreditaciju i svakakve gluposti su se pisale u onom četboksu, bukvalno krene prva proba svakom, prvi tejk, odmah pišu OMG WINNER ili 100 % NQ ili takve gluposti. Mislim da će medijski pristup ove godine biti revolucionaran na pozitivan način.
Ne mogu kao reakciju da stavim povraćanje, pa evo ovde: :sick:

Tu online akreditaciju su prošle godine dobili i ljudi koji su bukvalno deca još uvek LOL

Dobro je da su ljudima dali prostora da dišu, da uopšte u miru imaju te prve probe. Mogu misliti koliko je stresno kad si neka leva, neiskusna Pia iz Austrije i odjednom pevaš na takvoj sceni a onda odmah potom kreće masovno čerečenje sa komentarima samo na osnovu utiska nekog ko gleda tvoj prvi izlazak na scenu. Ove godine mi neće faliti ta celodnevna wiwi mjaukanja, jer u suštini znamo kako će naš nastup izgledati.

A inače naši novinari (ili hajde velika većina) koji prate Evroviziju su ovako 'posebna' liga :LOL: Samo čekam da akreditaciju dobije zvezda u usponu Pero Jovović sa Nove, pa da do sredine maja čitamo one njegove besno-toksične tekstove.

Ne mogu kao reakciju da stavim povraćanje, pa evo ovde: :sick:

Tu online akreditaciju su prošle godine dobili i ljudi koji su bukvalno deca još uvek LOL
Ja sam se prijavio preko maltene nepostojeceg portala hahahaha

Back