257. FSC - Spektar Emocija!

Za sada imamo 23 uspešne prijave. Jednu prijavu još uvek razmatram. Nažalost 3 puta sam morao odbiti nekog i nadam se da će ipak uspeti da se prijave posle 4og puta.

Hvala svima koji su se do sad uspešno prijavili i nadam se da ćemo i ovde proći broj 40 što se tiče učesnika!

Želim i ovog puta u svojoj organizaciji da imam mali revijalni deo. Svaki dan će biti nešto drugačije. Prvo ću vam predstavljati svoje pobedničke pesme i kakve se emocije nalaze u tim pesmama a onda ću predstavljati i pesme koje mi nisu bile tako uspešne a drage su mi i objasniću emociju iza njih i zašto mi baš toliko znače.

Moja prva pobeda dolazi na 26 fscu. Slao sam Timbland-a i One Republic sa pesmom Apologize.

I'm holding on your rope
Got me ten feet off the ground
And I'm hearing what you say
But I just can't make a sound
You tell me that you need me
Then you go and cut me down, but wait
You tell me that you're sorry
Didn't think I'd turn around and say
That it's too late to apologize, it's too late
I said it's too late to apologize, it's too late
I'd take another chance, take a fall
Take a shot for you
And I need you like a heart needs a beat
But that's nothing new, yeah yeah
I loved you with a fire red, now it's turning blue
And you say sorry like the angel
Heaven let me think was you
But I'm afraid
It's too late to apologize, it's too late
I said it's too late to apologize, it's too late, whoa whoa
It's too late to apologize, it's too late
I said it's too late to apologize, it's too late
I said it's too late to apologize, yeah
I said it's too late to apologize, yeah
I'm holding on your rope
Got me ten feet off the ground

Ova pesma sadrži više emocija ali jedna koja meni najviše iskače jeste to osećanje da se neko pred nama kaje ali šteta je već učinjena i prekasno je da izvini nešto izmeni. Voleli smo tu osobu ali nas je ta osoba ipak povredila i teško nam je da oprostimo.

Moram priznati da tada nisam uopšte obraćao toliko pažnju na tekst i nisam primećivao ove detalje koje danas primećujem :D.

Zorja i Milan su tu, sad nam samo Laki fali!
Porodica Pajić se okuplja na FSC-u da razmenjuje bodove. 😁
kris jenner mystery GIF

S obzirom na žešću depru koja me puca, nadam se da će biti lijepih baladica. Taman za emocije.

Inače, odabir pjesme za FSC 100x teži nego za ESC. 🫣

Nikako ne mogu da pronađem pesmu. :( Možda i zato jer imam nisku emocionalnu (i socijalnu pritom) inteligenciju. :( U svakoj pesmi vidim samo neuzvraćenu ljubav, patnju... Čak sam i pitao ChatGPT da mi iz nekih tekstova objasni koja je dominantna emocija... :( Jedna pesma koja mi se baš sviđa i za koju sam mislio da bi odgovarala temi.. evo šta mi je ChatGPT odgovorio:

"The protagonist in the song is expressing their desire for a submissive partner who is into kinky activities like being choked and tied up." 🤦‍♀️

Inače pesma nema veze sa tim uopšte...

Back