rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Kad pošalju nešto kao Divlji vjetre da, ovo sad zvuči zapadnjački koliko i Jermenija.

Ne znam kako nekome moze Irska da se svidja, toliko jeftin zvuk da me sramota kad mi se pesma scrobbluje kad naidje na plejlisti

Iako vise volim Zeljkove pesme i naravno Molitvu, kad se svi faktori uzmu u obzir, i meni je Konstrakta najdraza nasa predstavnica. I kakav god krajnji ishod da bude (mada sam optimista), utisak se nece promeniti.

Meni je ovako:

1. In corpore sano
2. Lane
3. Oro
4. NLjS

Ostale su mi u najboljem slucaju prosek
S tim da jos jedna pesma, koja je predstavljala drugu zemlju, ali je smatram kao nasu - Marija - Rijeka bez imena. Vise mi se svidja od svih nasih sem ICS

Meni 4 omiljene: Molitva, Oro, Goodbye, Loco Loco.

Mada, generalno volim skoro sve naše pesme. Nisam jedino ljubitelj 2009,2010,2018.

Nemački ESC Songcheck tim/panel je ocenio Konstraktu sa 7,6/10 (toliko je dobila i Chanel) i trebalo bi da, kada se dodaju glasovi fanova, dobije neko fino top 10 mesto (ukoliko nas neko ne istisne).

Nemački mi je kako-tako, ali sam razumeo da su komentari ovih likova što su gledali video generalno pozitivni (gledali su nastup bez titlova). Kapiraju kritiku društva, interesantno im je i pametno kako je to iznela kroz performans i dala umetnički dojam. Bilo je i onih kojima je teško da shvate poruku bez konteksta, a nekima je cela stvar prilično mlaka. Već su ukačili koreo rukama/Biti zdrava, a Vanity Trash (ko god da je) nas je stavila na prvo mesto.

Komentari sa društvenih mreža, koji su na sajtu išli uporedo uz video, bili su preovlađujuće pozitivni 👌

Video: https://www.eurovision.de/videos/20...rpore-sano-ESC-Reactions-2022,serbien880.html

Meni je i dalje imperativ prolazak u finale a u njemu šta bude, ne bih se kladio tako lako da nam je zagarantovan top 10 dok ne vidimo probe svih učesnika, iskreno ne moramo zauzeti neku od jednocifrenih pozicija, zadovoljio bih se i konačnim prelaskom sa desne strane tabele na lijevu nakon toliko godina pa makar bili između 11. i 13. mjesta, bilo kakav pomak kada bi napravili u tom smislu bi mi bio dovoljan samo da se već jednom pomjerimo sa sredine ili gornjeg dijela desne strane koje su mi dojadile.
Najviše me brine to što ovo nije u pitanju pjesma koja ulazi u uho na prvo slušanje a ujedno koja je za svačiji senzibilitet i za široke narodne mase namijenjena, velika većina ljudi kraj malih ekrana koji budu pratili takmičenje prvi put će je čuti i odgledati nastup u polufinalnoj večeri, kada je mnogima od nas koji razumijemo jezik Konstrakta bila ''wtf'' u polufinalu nacionalnog izbora onda moramo biti svjesni i spremni na činjenicu da će i mnogim strancima čudno djelovati i zvučati u fazonu ''šta upravo odgledah/odslušah'', samo je pitanje kakav će utisak ostaviti na prosječnog gledaoca/slušaoca - da li će ići u pozitivnom smjeru toliko da ljudi masovno krenu 'vatati se za telefone i glasati za nju ili u negativnom zbog pomisli da je u pitanju klasična evrovizijska sprdancija koja nije vrijedna slanja sms-a, trećeg nema!
Pri tom, u live-u takmičenja nema replay-a niti mogućnosti da se dva puta ista pjesma izvede za istu noć (ne računajući 2-3 kratkotrajne rekapitulacije svih pjesama koje služe čisto da se publika podsjeti na koji broj treba da glasaju za svog favorita), dakle ono mišljenje koje uspiju formirati za ta 3 minuta na sceni će biti presudno i to nam je što nam je, ne ide nam u prilog i to što tako rano nastupamo...
Ubjedljivo je najveći ''grower'' ove godine sudeći po komentarima mnogih fanova koji je iz početka nisu mogli smisliti pa kada su je čuli još koji put su se navukli i nije bilo nazad, mada to nam ništa ne znači za samo takmičenju, nikako ne mogu zamisliti da ispadnemo (bila bi to jedna od najvećih nepravdi ikada) a u slučaju prolaska, predviđam ogromno povećanje zainteresovanosti za Konstry i samu pjesmu od strane običnih glasača između polufinala i finala kao i kod nas na Beoviziji! :p

Bugarki Konstrakta favorit :)

Back