rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Pa sta ima da se skenjam, onda znam da nista ne ocekujem u finalu i miran sam hahah

(Ne)postojanje hajpa ne mora nužno da utiče na plasman.

Uvek postoji mogućnost da na opšte iznenađenje pobedi Srbija, vremena su luda pa su sve opcije na stolu.

Baš me interesuje koje bi vam reakcije bile da vam je neko rekao "ma pobediće ova Konstrakta" kad su pesme prvi put objavljenje, šta bi ste mu rekli.

Baš me interesuje koje bi vam reakcije bile da vam je neko rekao "ma pobediće ova Konstrakta" kad su pesme prvi put objavljenje, šta bi ste mu rekli.
Bio bih u fazonu SURE JAN, do 2019. smo se mrcvarili sa onim krsevima, nema teorije da ce ovo proci kod nas

Kad ono 😃

Pesma je rizicna, dakle moze proci nezapamceno dobro, ali moze i totalno prosecno

Mislim da je najgori scenario da Konsty dobije otprilike isto bodova koliko i Uraganke od tvt i 50ak od zirija, pa da to u zbiru bude 13-14.mesto, kapiram da losije od toga nema sanse da se desi, najoptimisticniji scenario je naravno dobar mix poena i borba za pobedu :D
Napravio sam simulaciju glasanja svih zemaljana scorewizu, tvt i ziri i rezultati su mi ispali 7. kod zirija, 3. kod publike i ukupno 3. sa 360 poena... Skromno nema sta :D

Realno, mislim da ove godine dobijamo vise televoting poena nego li prosle, jer ce osim nase dijaspore glasati i stranci. A bodovi iz okruzenja su zagarantovani. Ukrajina definitivno osvaja tvt, posle toga sve je otvoreno. Ako pesma postane viralna, cini mi se da ni drugo mesto u tvt nije iskljuceno. Sto se tice zirija, tu cemo definitvno dobiti vise nego prosle godine (sto i nije preterano tesko), ocekujem 8-12 poena od svih ex-yu zemalja. Ovi ostali mozda nam daju jos po koji bod, ali u konkurenciji ovih mamaca za ziri - tipa Svedska, Grcka, Italija, Poljska, Australija necemo se previse usreciti. U konacnom poretku bicemo negde od 5.-10. mesta po mojoj slobodnoj proceni, sto je fantastican rezultat :)

Ja cu ove godine napokon odmoriti po tom pitanju jer nisam previse zagrejan i ne zanima me previse plasman. Sa Sarom bi bila drugacija situacija, mozda i bolje sto nije pobedila.

Ja svakako pratim svaku Evroviziju prvenstveno zbog šoua i muzike, ali uvek ću imati onaj poseban osećaj čim krene razglednica i animacija za Srbiju u polufinalu i finalu. I naredna tri minuta svet staje i ne postoji ništa drugo.
To čak i nije primarno neki nacionalni ponos, npr. mene lično iskreno živo zabole kad nam sportisti izađu na teren da igraju lol jer prosto ić me sport ne zanima. Nego prosto od kad znam za sebe radi me muzika i performans, onako oboje u najširem smislu, i to je to, pa će me uvek zanimati i naša zemlja predstavljena pred svetom u tom kontekstu.
Jedini put kad sam do sad osetio neku vrstu poluduhovite ravnodušnosti za Srbiju na ESC je bilo kad je na scenu izašao Marko Kon sa Cipelom hahah. I to bih sada manje nego tada jer tih godina se bio napravio onaj trip ultraozbiljnosti Srbije na Evroviziji, to etno, to emocije, to ispevavanje, to kao sve mora tako, i onda odjednom Konova Cipela 😅
A sve ostale pesme i nastupi su mi se prosto manje ili više, ali uvek više nego dovoljno sviđali po sebi da bih se bar u nekoj meri "investirao" i "stao iza njih". Prosto, sa jako retkim izuzecima, mi ni ne šaljemo neupečatljive pesme i nastupe preko one stvari kao neke zemlje, bez obzira na žanr same pesme. I onda kao teško mi je sada da zamislim taj žanr i taj tip pesme i nastupa koji bi me ostavio pretežno nezainteresovanim, a Konstrakta je tek svetlosnim godinama daleko od toga, u par mi je naših najboljih predstavnika, pa čak i pesama, a kamoli nastupa. Na stranu što mene lično skoro uvek obraduju pomerene stvari na Evroviziji koja god zemlja da ih pošalje.
A plasman me zanima, nisam tu ravnodušan, ali fakat je Srbija imala raznorazne plasmane, pa kao naviknut sam, ništa me tu ne bi iznenadilo i ekstremno razočaralo.

Meni je nekako uvek bilo bitnije kako ce moj favorit licni proci nego za Srbiju, a evo ove godine posle bas puno vremena mi se svidja nasa pesma. Svakako, rezultate odredjuju nijanse i ne treba se opterecivati. Deseto i petnaesto mesto maltene dodju na isto, jedino sto si ovako kao u top 10, ali jedino oni najvise plasirani imaju neki ozbiljniji spotlajt na sebi

Da, i ja se za lične favorite isto ekstremno zainteresujem kako će da deluju, šta će da bude i kako će proći, imam tu mnogo većih razočaranja nego za Srbiju.

Koliko ću se skenjati ako se ne digne hajp oko nas nakon pf. :D
Nema šanse da se ne digne hajp nakon polufinalnog nastupa. Ja očekujem scenario sličan onome sa PZE. Pre nastupa je niko ne zna i ne doživljava, nakon nastupa skrene pažnju na sebe. A i pesma i Konstri su takvi da nema teorije da ljude ostave ravnodušnima. Ja i dalje mislim da smo konkurentni za pobedu.

Realno, mislim da ove godine dobijamo vise televoting poena nego li prosle, jer ce osim nase dijaspore glasati i stranci. A bodovi iz okruzenja su zagarantovani. Ukrajina definitivno osvaja tvt, posle toga sve je otvoreno. Ako pesma postane viralna, cini mi se da ni drugo mesto u tvt nije iskljuceno. Sto se tice zirija, tu cemo definitvno dobiti vise nego prosle godine (sto i nije preterano tesko), ocekujem 8-12 poena od svih ex-yu zemalja. Ovi ostali mozda nam daju jos po koji bod, ali u konkurenciji ovih mamaca za ziri - tipa Svedska, Grcka, Italija, Poljska, Australija necemo se previse usreciti. U konacnom poretku bicemo negde od 5.-10. mesta po mojoj slobodnoj proceni, sto je fantastican rezultat :)
A sto mislis da Ukrajina dobija TVT? Ja mislim da su se Evropljani smorili vise sa tom Ukrajinom i da ih zabole uvo sta se dogadja daleko od njih u nekoj siromasnoj istocno-evropskoj Ukrajini.

Pre svega, ti Ukrajinci nimalo nisu jadni kako se predstavljaju: dok im zemlju razara neko, dok ima milioni gladnih, zednih i nemaju krov nad glavom, oni ljudi putuju opusteno u Izrael na pre-party pa u Amsterdam pa u Madrid.... A ovamo humanitarna katastrofa, nemaju leba da jedu a oni ljudi arche drzavne pare, sam pichi....

Alo bre, pa ko je ovde lud??? I posle oni jadni a?

Vecina od nas ovde realno i nema kintu opusteno da ode u Torino i iskesira put, karte za sve 3 veceri, hotel (stan), klopu pice... A oni? Jadni oni a???

Back