rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Ma srediće se to ne brinite, nisu Rusi bombardovali arenu u Torinu pa da se toliko brinemo.

Izgleda da je došlo do pomračenja Sunca u Torinu... :D
I ja se nadam da će sve nedostatke uspjeti da nadomjeste i tehničke probleme koje imaju da otklone prije nego što takmičenje i zvanično počne, neće sigurno dopustiti da se manifestacija odvija sa tako uočljivom smetnjom što bi bilo pomalo i smiješno, imaju punih 10 dana do startovanja show-a pa će valjda popraviti zatamnjeno Sunce lol do tada... Jeste da je bzvz što će sada prve probe svim učesnicima proći sa tom upadljivom mračnom pozadinom i pokvariti početne utiske o nastupima, volio bih da se svi propusti srede dok ne krenu druge probe.

Je li ovo prva godina nakon... 2012. (simbolično, opet ova godina), da čekamo probe bez straha od kostima i nastupa za koje ne znamo kako će izgledati i da li će biti dovoljno upečatljivo? Pošto smo svake godine strepili osim tada :D

Akustična verzija ''In corpore sano'' je baš originalna, dobro su svi zvučali u istoj i prezabavno mi je to što su išli na foru ''Tajne večere'' ali u ležernoj varijanti (lol), najjači momenat mi je kada krenu nazdravljati čašama uz onaj dio ''Bože zdravlja'' i pred kraj kada utaktizirano počnu svi udarati rukama od sto... :D
Vidim da je bukvalno pomela konkurenciju sa pregledima, ne primijetih da je iko prešao i 100 000 klikova sa svojom drukčijom verzijom pjesme ili nekom drugom sa jučerašnjeg House party-ja, dok Konstry ima preko 200 000 za sada, dakle prešišala ih je svakoga više nego duplo. Dobro je što su se odlučili za malo opušteniji stil a i kostimi su im jako kreativni, neka barem do takmičenja malo odstupe od prvobitne ideje koju čuvaju za veliku scenu a to je naravno pranje ruku nad lavorom u medicinskoj uniformi, bilo bi previše da su i ovdje istu radnju ponovili. Kod mene je ovdje upala u trending, na 18. mjestu je.
''Mekano'' mi je takva topina da ja nemam riječi, ne bih imao ništa protiv i da se sa nečim ovakvim pojavila na izboru, svakako bi pobijedila...
Nevjerovatno je sa kakvom jednostavnošću i lakoćom u glasu duboko zalazi u ozbiljne i teške teme, ono mlataranje ruku uz namrgođene facijalne ekspresije mi je totalno unikatno... Oduševljava me žena iz dana u dan!

Odlično je što je i Mekano na ESC kanalu, taman da stalno ima nekog sadržaja o njoj za evrovizijsku publiku, da je ne zaborave. A to je baš teško.

Ja se stvarno nadam da će i žiri i publika da je ispoštuju i da će bez mnogo muke da prođe u finale

I ja sam svakim danom sve više uvjereniji da lagano prolazimo iz polufinala u finale, ali i dalje će me kopkati to pitanje sve do tog sudbonosnog 12. maja dok mi u direktnom prenosu ne bude lično potvrđeno, hoću napismeno dokaz... :D Mislim, svakako sam dosta ''laganiji'' i smireniji kada je riječ o ovogodišnjoj kvalifikaciji, daleko više sam sigurniji nego unazad 5-6 godina. Samo da u dogledno vrijeme uklone te kvarove sa LED ekranima (bilo bi idealno kada bi sve fiksirali prije nego što nama krenu probe), pa da Konstry kida na prvim probama idućih dana! ;)

Mene ustvari vise zanima kako ce reagovati kladionice na probe i njen nastup.

Svakako mislim da ce u najgorem slucaju biti 13o mesto. Ali najverovatnija opcija mi je sada od 5. do 10. mesta.

Na scorewiz-u nam Svedska koja je na prvom mestu glasanja za polufinale bezi samo 12 poena, a ne tako davno razlika je bila skoro 50 :D

Ako se svi zalepe za iste zemlje eto nas u top 10 a la 2015. samo jos jace. Ako budu glasovi leteli na sve strane bice tesno. Mislim da je trenutno realno i 8. i 13. mesto. Sve ispod toga bice potcenjivanje.

Ove godine ima dosta sličnih pesama za koje se očekuje podrška žirija, pa će verovatno biti rasipanja, a može se desiti da se uhvate za nešto totalno deseto tipa nas (neće se desiti, ali nije isključeno).

Možda nam pobeda u žiri glasanju bude nagrada za uvođenje sankcija :eek: Pošto ćemo u EU ući nikad.

Slazem se da se poeni mogu rasuti bas kod zirija, pa da se uhvate za neki totalni rendom, mozda neku brzu pesmu

• Like
Reactions: Mrm
Back