Offtopic

Jako me smaraju ljudi koji smrde. I to ne ono akutno, svakome se možda desi da se oznoji pa ajde mogu da razumem da onako malo zaudaraš na svež znoj, ali onaj ustajali, neprani smrad, negovan smrad, na zlo kada neko smrdi, kada mi se manta od toga e tu bih brenerom spalio te ljude. Smrdi ti za sebe, ali kada ugrožavaš ljude oko sebe, e tu već prelaziš u crveno. Da se ogradim, ne pričam o beskućnicima.
Ne znam kakva su vaša iskustva ali ja bih to pod mač.

Sva sreća trenutno ne moram da koristim gradski prevoz ali takve situacije se dešavaju i na poslu i ovako okolo. I dolaziš u situaciju da nekoga pitaš da li održava higijenu, da li ima neki zdravstveni problem i da možda ne bi bilo loše da češće menja odeću i da koristi sapun i dezodorans. Užas, još da tebi bude neprijatno jer neko smrdi na mrtve mačiće.

U vrlo malo situacija u životu sam imao prilike da se susretnem sa tim smradom, ali mi je jedan ostao u sećanju. Na faksu smo imali koleginicu koja je nonstop smrdela, znači bukvalno nikad nije bila čista. Što je najgore, i pored toga je imala tipa 2 koleginice s kojima je bliska i koje su sedele s njom. Jednom ih je neko pitao u čemu je fora, kako to da se ova ne kupa i navodno joj je majka zabranila sva sredstva lične higijene iz prodavnice, kupali su se isključivo domaćim sapunom od kozjeg mleka ili od čega već. 😬

Ja se jako slabo znojim i tokom leta, bukvalno ne znam ni miris svog znoja, a imao sam sreće da sam bio sa muškarcima koji su vodili računa o higijeni. Jedan drug mi se žalio da mu dečko baš smrdi, naročito ujutru, kao mrzi ga i noge da pere, ja u fazonu moooolim, Gordana?? Gde nalaziš te prljavce? On kaže uglavnom su mu smrdeli partneri. Vo imja oca.

Ne znam, ja se baš leti znojim ali bukvalno nisam osetio sebe nikada, niti bih dozvolio da se usmrdim. Posle treninga se ne osetim, gde bukvalno cedim sa sebe odeću, jer msm postoji nešto što je kućno vaspitanje a to je da se higijena održava.

Meni je sve što ste naveli odraz lične nekulture, nemarnosti i, često, loših (ne)naučenih higijenskih navika u detinjstvu. Naravno, postoje i ljudi koji imaju endokrine poremećaje, ali u 95% slučajeva u pitanju je prostakluk. Isto važi i za oralnu higijenu.

Isto kad se neko najede belog luka pa ceo autobus smrdi. Čak i pljeskavice kad se jedu u busu meni muka pripadne.

Najveći horor je Bg gradski prevoz leti na 40° 🤮 nekad se desi da i šipka za koju se uhvatiš bude ljigava od znoja tuđeg

Ja kad sam tog jednog puta putovao 26 sati, bio je neki Rom, ali tako jedno prelepo stvorenje, sa punim usnama, promenio ime i prezime bio u Zlatan Ibrahimović, 😵‍💫 druželjubiv... Ah... I kad je stigao na odredište sačekala ga devojka koju je trebalo da oženi - užasnog izgleda, ono je greota da legne sa njim u krevet... 😭

Back