ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

@Margy
Izgleda da smo nas dvoje jedini ovdje (ili jedni od rijetkih) koji u top 10 prvog polufinala imaju i Dansku i Island i Portugal... :love:
Inače nisam neki ljubitelj previše sporih pjesama koje nemaju kulminaciju ni u jednom dijelu niti ''wow'' efekat, ali ove godine sam u takvom mood-u da mi baš prija ravan i slow tempo, djeluju relaksirajuće na psihu i raspoloženje, kao da odlutam negdje daleko u mislima svaki put kada čujem ove druge dvije (pridružio bih im i Hrvatsku koja je doduše na engleskom). Isto mi je i Danska cool, više zbog neke nostalgije na period dominacije girl rock band-ova kod nas i u svijetu, odaju vajb ranih 2000-ih. Naravno, nerealno je nadati se prolasku u finale sve 3, definitivno najveće šanse ima Portugal no kada bi još jedna od njih ''ubola'', bio bih presrećan!

@Margy
Izgleda da smo nas dvoje jedini ovdje (ili jedni od rijetkih) koji u top 10 prvog polufinala imaju i Dansku i Island i Portugal... :love:
Inače nisam neki ljubitelj previše sporih pjesama koje nemaju kulminaciju ni u jednom dijelu niti ''wow'' efekat, ali ove godine sam u takvom mood-u da mi baš prija ravan i slow tempo, djeluju relaksirajuće na psihu i raspoloženje, kao da odlutam negdje daleko u mislima svaki put kada čujem ove druge dvije (pridružio bih im i Hrvatsku koja je doduše na engleskom). Isto mi je i Danska cool, više zbog neke nostalgije na period dominacije girl rock band-ova kod nas i u svijetu, odaju vajb ranih 2000-ih. Naravno, nerealno je nadati se prolasku u finale sve 3, definitivno najveće šanse ima Portugal no kada bi još jedna od njih ''ubola'', bio bih presrećan!
Meni su Portugal i Island broj 1. i 2. u polufinalu, a Danska je 11., tako da eto, tu sam, blizu.. :D

Meni su Portugal i Island broj 1. i 2. u polufinalu, a Danska je 11., tako da eto, tu sam, blizu.. :D
Meni je Portugal na drugom, Danska na četvrtom a Island na devetom... :D
Portugal je skoro pa siguran finalista, Island ima neke minimalne šanse a Danska vjerovatno nikakve.

• Like
Reactions: Mrm
Druge probe drugog polufinala - znatno bolji utisak na kraju dana u odnosu na prvu grupu, iako me niko nije pretjerano ni oduševio ni razočarao poredeći sa prvim probama...
Irska mi se zapravo popravila gledajući nastup u cjelini - ipak Bruky neće biti toliki krš na sceni, vokalno je zadovoljavajuća (skoro na nivou studijske verzije), koreografija iz nekog američkog, starog teenage filma, u suštini biće cute. Još bih izdvojio od onih koji su mi dopali Izrael - vidi se da su se potrudili oko stejdžinga i biće ''on point'' a da li će biti dovoljno za finale tek ćemo gledati, da dodam i Vladanu - outfit joj je prelijep, priželjkujem neke lijepe animacije (nešto se kratko i moglo ugledati u isječku), uživjela se baš u pjesmu i očekujem da dočara atmosferu iz iste na sceni. :)
Od onih koji su mi kritični ili jednostavno bzvz - na prvom mjestu ubjedljivo Belgijanac koji mi je totalno nebitan i nit' smrdi nit' miriše, za Gruzine sam mislio da će više truda uložiti u vizuelni doživljaj ali ono mi je stvarno mlako (oni ako prođu dalje, dajem otkaz lol), npr. Češka mi je samo ok u svakom smislu, fali mi nešto (onaj njihov performans na izboru mi je imao više ''krvi'').

Dobro gostovanje i dobar prilog.. 👍
Jeste, dobar prilog, ali što reče da su kladionice prošle godine omašile za Italiju? Italija možda nije bila prva pre proba na kladionicama ali odmah posle prve probe je zasela na čelo i nije se skinula i naravno pobedila.

Onda, 2019. su Holandiju od samog starta kladionice predviđale za pobednika i nikada je niko nije skinuo odatle a na kraju imala kvotu čak 1,5

Ali dobro, ja zaista kao i @Choda, očekujem ogroman skok posle 2.SF, bar na 3. mesto

Ne bih da nekoga razočaram, ali očekivati da ćemo sad ne znam koliko da skočimo na kladionici nije realno jer već se odavno zna ceo koncept i nastup.
Ne PZE je bilo drugačije jer je isplivao nastup niotkuda i napravio taj wow efekat i nagli hype što sada ne može biti slučaj.
Kako god da se Srbija plasira, Konstrakta je već privukla ogromnu pažnju čitave Evrope na sebe u najpozitivnijem svetlu i to je najvažnije u celoj priči. 👏
Neka bude kako mora, a za mene bi top 10 plasman bio fenomenalan i za svaku pohvalu! Ne znam da li sam ikada bio ovoliko uzbuđen oko našeg predstavnika i želje da se što bolje plasira, a svakako ne od 2007. godine! 😀

Ne bih da nekoga razočaram, ali očekivati da ćemo sad ne znam koliko da skočimo na kladionici nije realno jer već se odavno zna ceo koncept i nastup.
Ne PZE je bilo drugačije jer je isplivao nastup niotkuda i napravio taj wow efekat i nagli hype što sada ne može biti slučaj.
Kako god da se Srbija plasira, Konstrakta je već privukla ogromnu pažnju čitave Evrope na sebe u najpozitivnijem svetlu i to je najvažnije u celoj priči. 👏
Neka bude kako mora, a za mene bi top 10 plasman bio fenomenalan i za svaku pohvalu! Ne znam da li sam ikada bio ovoliko uzbuđen oko našeg predstavnika i želje da se što bolje plasira, a svakako ne od 2007. godine! 😀
Pazi, verovatnije je da će biti tako i da si u pravu.

Međutim, do sada su se kladili samo ESC fanovi, ali od sledeće nedelje, kad krene sve ovo u etar, uključiće se i drugi strastveni kladioničari (ima ih znatno više nego nas zaluđenika) koji će po prvi put videti naš nastup i koji će da pohrle da uplate kada se budu bar za kratko hipnotisali Konstraktinim nastupom.
Kako su Kipar i Irska iznenada skočili na kladionicama sa 15. na 1.mesto ili Irska sa 30. na 3.mesto 2018.? Ili, kako je, TEK POSLE NASTUPA U FINALU, Italija volšebno (verujte mi, pratio sam uživo, kliktao onaj refesh, ono nije normalno kojom brzinom je Italija skočila na kladionicama) skočila sa 8.og mesta i kvotom 20 na 2. mesto sa kvotom 4 za svega par minuta bukvalno?
Interesantno je da prošle 2021. niko nije skakao i da su bookies bili skoro hirurški precizni u prognozama.

Tako da, burazeru, nije nemoguć i naš skok ove godine...
Živi bili pa videli...

Vidimo se 14.og u hilandarskoj u RTSovom kafiću

Po nekom mom vidjenju i mišljenju

Sigurni finalisti: Holandija, Ukrajina, Grčka, Norveška, Portugal, Srbija, Švedska, Estonija, Poljska.

Sigurno ispadaju: Švajcarska, Island, Danska, Slovenija, Gruzija, Malta, Crna Gora, Severna Makedonija.

Ostali svi imaju šanse, neki manje neki veće.

• Sad
Reactions: Mrm
Imaće 2 poena od publike i jedni i drugi, nema šanse da će imati dovoljno od žirija da prodju.
Bilo je situacija da publika toliko napuni nekog poenima da bi mogao da prodje i sa nulom kod zirija, ali svaksko ne mislim da ce ih ziri nesto mnogo izbombardovati

Bilo je situacija da publika toliko napuni nekog poenima da bi mogao da prodje i sa nulom kod zirija, ali svaksko ne mislim da ce ih ziri nesto mnogo izbombardovati
Upravo to, ne verujem da će biti baš toliki favoriti žirija da bi im pomoglo da prodju.

U prvom je sasvim objektivno da Svajcarska prodje, konkurencija je bas bas slaba, a videcete isto ce biti i sa Maltom.

Ove godine sam odlučio da ne menjam svoju top listu na osnovu proba jer mislim da ne bih imao ni prvog favorita lol tako da tamo neka ostane Holandija koja je u studiju magija, a uživo ćemo videti na šta će ličiti.

Back