Danas u jednoj fejsbuk evrovizijskoj grupi je neko postavio pitanje ko je po mišljenju prisutnih ovogodišnji dark horse u finalu (bilo po pitanju pobjede ili visokog top 5 rezultata) i tipa od 20 komentara sigurno u njih 10 su naveli Srbiju...

Da ne bude po običaju ''svaki Cigo svoga konja hvali'' - ovaj put su u pitanju isključivo strani fanovi, generalno su stava da bi lako mogli biti potencijalni ''televote winner'' ili barem u top 3 u rangu sa Ukrajinom i Italijom, s druge strane kao razlog zbog čega nam je pobjeda cjelokupnog takmičenja nemoguća misija navode žiri i to da pretpostavljaju da će nas spustiti nisko te da budemo zadovoljni ako po njihovom rangiranju budemo u top 10.
Ja sam prošle godine mislio da bi Uraganke u finalu mogle nagurati bar 100 poena od publike, na kraju se ispostavilo da je za njih glasala naša dijaspora i uopšte ljudi sa južnoslovenskog govornog područja, od žirija sam mogao da očekujem ''dženazu'' sa eventualno još nekih 10-ak poena više...
Ove godine priželjkujem da konačno prevalimo ''stotku'' na televotingu sa Konstraktom, ako ne pokidamo sada sa njom onda nećemo nikada... Trebalo bi da za nas ovog puta glasaju i oni koji nikada nisu do sada, uvjerili smo se koliku je prašinu za sobom digla čim je u toliko zemalja i toliko dugo bila na visokim pozicijama u trendingu, doduše bile su i Hurricane (izuzev na Malti, u Norveškoj i Švedskoj koliko se sjećam i nisu opstale nešto dugo), dakle nekih čistih 100 bodova da dobije od gastosa sa svih strana (više je ishajpovana nego svoje prethodnice u zemlji i inostranstvu definitivno) i još nekih 50-ak do 100 od ostalih Evropljana koji nisu porijeklom sa Balkana bila bi puna kapa... Što se tiče žirija, nisam pametan ali u svakom slučaju bi trebala dobiti više nego duplo od Uraganki, to mi je neki minimum minimuma a sve što bi bilo preko došlo bi mi kao bonus.