ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

A sada Malena iz Jermenije, pobednica Dečje Evrovizije, najavljuje takmičenje u Jerevanu.

Nakon nje ide predstavljanje direktnih finalista, Francuske i Italije, prvo malo pričaju sa njima na sceni pa puste oko minut isečka sa probe.

A onda idu nastupi uživo Francuske i Italije, prave snimke koji će biti objavljeni na YouTube-u nakon polufinala.

Last edited:
Francuzi bolji od svega večeras što smo gledali. Što se tiče Italijana, Blanco sada hoda po klaviru umesto da samo sedi kao na probi (to je naravno u jednom kratkom periodu).

Evo i lažnih finalista, objavljenih na večerašnjoj žiri probi.

:lv: Letonija
:pt: Portugal
:lt: Litvanija
:no: Norveška
:dk: Danska
:gr: Grčka
:am: Jermenija
:ch: Švajcarska
:at: Austrija
:nl: Holandija

Ispali su Albanija, Island, Bugarska, Slovenija, Hrvatska, Moldavija i Ukrajina.

Bio na koncertu, nisam se pokajao, bila gužvaaaaaa, ali totalno drugačija atmosfera, fanova na prste da nabrojiš, nema onih "blesavih" Britanaca, Iraca, Australijanaca sa perjem, ahaha.. 😂 Oni su otišli na žiri probu, ovde sve došli italijanski studenti, zbog koncerta grupe Negrita koji je bio posle evrovizijskih predstavnika, ahaha..nisam mogao i to da ostanem još...
Ali bilo je top, svi napravili super atmosferu, bila je i Andrea iz Severne Makedonije, ona nije bila na spisku..
Konstraktu su stavili prvu da peva, promenili raspored, pevala je triptih, sve tri pesme, kazala na engleksom nećete ništa razumeti al eto.. 🤪😂 Nažalost Corpore sano ovi prateći samo izašli na binu i stajali kao kipovi..išlo skoro sve playback, to mi je bilo malo bezveze..
Cornelia Jakobs je ubila na mestu, kakvu je atmosferu napravila.. Tri pemse sve uživo je pevala bez ikog dodatnog. 😱 Ludilo..kao Lady Gaga da je pevala uživo, njene balade, takav utisak..
A Bogami i Belgijanac, kakav stajling i koreografija, tu sam se oduševio..
A Malik Harris "Rockstar", sve mladi Italijani, vidi se da nisu esc fanovi, znaju da pevaju to.. 😮
Svi su napravili odličan koncert, nema šta.. :)

Sutra je koncert:

Circus Mircus (Georgia)
WRS (Romania)
Chanel (Spain)
Emma Muscat (Malta)

To me skoro pa i ne zanima osim Gruzije..
To će biti pre prenosa drugog polufinala u selu...

Malo bolje kada razmislim, niti mi je drugo polufinale nešto pretjerano jako a niti mi je prvo polufinale nešto pretjerano slabo, zapravo su mi prilično izjednačena polufinala po kvalitetu pjesama ove godine...
Razlika je u tome što u prvom se nalazi više pjesama koje su mi low quality (Albanija, Bugarska, Moldavija i Slovenija) ili nedovoljno konkurentne (Danska, Island, Letonija i Hrvatska) dok u drugom niskobudžetne su mi jedino Gruzija i San Marino (eventualno još Malta, Rumunija i Sjeverna Makedonija) a sve ostale mogu nekako da ''svarim'' i rekao bih da i jedno i drugo polufinale imaju otprilike uravnotežen broj sigurnih finalista, mada predvidljivije mi je za nijansu drugo veče za koje bih rekao da je ''sigurica'' nekih 7-8 država a prvo mi je otvorenije i ostavlja prostora za mnoštvo neočekivanih obrta, tu mi je sigurno svega 5-6 zemalja i ovi svi resto su u igri...
Takođe, prvim dominiraju laganije i suptilnije ženske ''guitar'' pjesmice koje igraju na kartu umiljatosti dok u drugom preovladavaju moćne muške balade sa snažnim vokalima, u prevodu - biće klanja... :LOL: U 1-om će biti 2 dvoboja - Island i Portugal u kojem će naravno Portugal izaći kao pobjednik a drugi dvoboj je između Jermenije i Hrvatske, iz koga će vjerovatno Mia izvući deblji kraj jer izgleda da joj scenski nastup neće biti toliko dopadljiv i pamtljiv kao Rosin, plus Jermenki ide u prilog i to što zatvara veče. U slučaju 2-og poklaće se Azerbejdžan, Australija i Poljska - najvjerovatnije će sve 3 glatko proći dalje ali ako bi neko od njih mogao da izvisi to bi bio Azer, glasovi publike će se svakako razliti na sve strane a žiri možda i neće svaku od njih podržati pa mi se u ovoj ''trojci'' on čini kao najslabija karika (dodao bih da Belgijanac svakako ispašta zbog rednog broja, mada sve sam više uvjereniji kako se približava da je out).
Čak imam neki osjećaj da sutra veče neće niko biti shocking qualifier ili non-qualifier već da će ih biti u četvrtak i to nekoliko, ne znam zbog čega.

Greška malo pre, prenos ne drugog, nego prvog polufinala..

Jedna devojka iz Londona bukvalno pored mene što je bila, što smo popričali, mi rekla za Corneliu:

"I was at the London pre party and I literally saw Cornelia turn a gay man straight in front of my eyes"

Ahahaha 😂

Britanski fanovi inače, baš se nadaju pobedi već su spremni tako reći.. 😂

Je li se oni zajebaju s onim razglednicama? Pa ja ne mogu vjerovati 😂 Kao da sam ih ja pravio

Moja avatar govori za koga sam ja, ali moram priznati da bih volio više u London ako biramo prema zemlji, jel. 😁

Oboje su mi u top5, ali Cornelia je neprikosnovena na mom prvom mjestu, tako da Švedska

Ako je stvarno spala knjiga na UK i Švedsku, čerečio sam ih ovde oboje, i najradije ne bih nijedno od njih dvoje, ali u prisilnoj preferenciji, i ja sam pre za UK.
Meni što se tiče zemlje kao zemlje i lokacije za dogodine stvarno svejedno, i nisam nešto bolećiv na to ko duže nije imao dobar plasman ili ko duže nije organizovao ESC i slično, nego čisto ako biram za mene manje smor i manje underwhelming pesmu, to mi je UK.

Back