Okram
Ekspert
Očekivano nakon onih jury đavolija pred takmičenje...Jel vas iznenadio visok plasman Nemacke? Ja u soku
Očekivano nakon onih jury đavolija pred takmičenje...Jel vas iznenadio visok plasman Nemacke? Ja u soku
Ja nisam ni rekao da je pobednik los, nego si ti pricao o teoriji zavere koja kao ne postoji, a svi je jasno vidimo.Ja samo znam da sam ja pobednikom prezadovoljan... Da li bi vam bilo draže da je Izrael pobedio kao drugoplasirani od publike?!
Nema se para i za ESC i za OIA zašto je onda žiri odabrao baš Švajcarsku a ne Francusku na primer??
Švajcarska zemlja gde je održana prva ESC, sedište EBU-a i vojno neutralnaA zašto je onda žiri odabrao baš Švajcarsku a ne Francusku na primer??
Ali normalno je da su hrvati dobili malo bodova zirija ja sam ocekivao jos manje kako peva! Dok je svajcarac ubedljivo najbolje pevao!EBU bas kalkulise. Verovatno mu se vise svidjala Svajcarska, zbog same zemlje, dobre produkcije, visokog standarda. Mozda je previse sumnjao kako bi HRT organizovao ESC. I zato se opredelio za Svicu.
Zato što se očekivalo da Švajcarska veći favorit za pobedu, a mozda i zbog želje da imaju non-binary pobednika. Ali nebitno, čak i da su taj isti princip primenili na Francuskoj isto bi bilo pogrešnoA zašto je onda žiri odabrao baš Švajcarsku a ne Francusku na primer??
Grešiš. Da je Francuz pobedio reč ne bih rekao. Naravno bilo bi mi žao Hrvatske ali ne bih bio ovako slomljen. Francuska bi mi bar više smisla kod žirija imala nego ovo.Jaoj te vaše teorije zavere su više smešne... Ako smatrate takmičenje nameštenim i ne znam ti ja šta, nemojte ga ni pratiti... Žao mi je Hrvatske, imali su najbolju priliku do sada (meni pesma lično nije legla) ali ko god drugi da je pobedio sem Hrvatske vi bi isto pričali kao i sada...
Svi potencijalni bodovi za Sloveniju (a i Srbiju) su se prelili Hrvatskoj.slovenija samo 12 bodova od tvt![]()
Upravo to, nebitno kome to žiri radi kad je problem što to rade. I to drugu godini za redom.Zato što se očekivalo da Švajcarska veći favorit za pobedu, a mozda i zbog želje da imaju non-binary pobednika. Ali nebitno, čak i da su taj isti princip primenili na Francuskoj isto bi bilo pogrešno
Inace ovaj “strucni ziri” jako ceni glasovne mogucnosti. Aha, sigurno.Ali normalno je da su hrvati dobili malo bodova zirija ja sam ocekivao jos manje kako peva! Dok je svajcarac ubedljivo najbolje pevao!
pa kada si izmedju svajcarske i hrvatske, tesko da ces moci vise dobitislovenija samo 12 bodova od tvt![]()
Kako da znamo da li je namerno? Rekoh već da sam očekivao više poena za Francusku jer je to nešto što žiri voli, plus jaka zemlja je u pitanju. Oćekivao sam Švajcarska i Francuska da se izdvoje kod žirija ali da neće Švajcarska imati puno više od Francuske, dok mi je u odnosu na Hrvatsku negde i logično. Švajcarac je bio besprekoran vokalno, a pevati tako i izvoditi akrobacije nije uopšte lako. Dakle, bolji vokal, originalniji i pesma i nastup, i dosta poena publike bez neke dijaspore. Inače, i js bih se nervirao da budemo drugi, ali to je neka druga tema. Sad sam gledao finale sa društvom iz OGAE-a i mišljenja su podeljena, u suštini niko ne može da zameri Švajcarskoj, a bilo je onih koji su baš navijali za Hrvatsku.Nije stvar da se žiri pita, stvar je kada žiri namerno uzme i zloupotrebi svoje pravo da bi skrojio konačan rezultat po svojoj meri i da sabotira TVT koji nosi 50% koliko i oni.
Za žiri na PzE zaista ne možeš reći da su glasali po nečijoj komandi i naredbi (ma koliko "Olja maherka" mimovi ovde bili popularni), jednostavno ne postoji teorija ds će se taj vid jeftinog treš-patriotizma svideti bilo kome sem možda Dekiju Petroviću (a on joj je jedini i dao 12), znači svako je glasao po svom ukusu i ubeđenju.
Ali ovde čisto sumnjam da je razlika od 180 poena u odnosu na HR odnosno oko 150 poena u odnosu na Francuza koji je imao baš pesmu po meri žirija nastala prirodno. A dodaj tu i ovaj cirkus sa TVT glasovima, gde niko neće probati da ispita regularnost glasova za Izrael recimo (nego će sleći ramenima).
Idem cesto tamo, nek jedu u Coopu, jeftinije nego maxi, ne moraju da salju 10 nebitnih ljudi kao RTS samo osnovno.Ali i veoma skupa zemlja. Pola ovih siromasnih ima da otpadne samo zbog finansija, a plus ovi skandali i velika mrznja prema EBU