ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

1. Lights Off :cz:
2. Brividi :it:
3. Sekret :al:
4. I.M :il:
5. Slomo :es:
6. That's Rich :ie:
7. Trenuletul :md:
8. Circles :mk:
9. Intention :bg:

Ovo onako ofrlje za sada, menjaće mi se sigurno.
 
Ne znam šta bih rekla, makar se čini bolje od one pjesme iz 2020.
 
Ne mora da znaci da ce Atena za Jermeniju, dosta se spominje neki Saro
 
Trebao je valjda taj Saro sa Kirkorovom pjesmom 😂 Ali odbio je na kraju tu pjesmu. Ne znam je li i dalje u igri s nekom drugom pjesmom.

Inače, čini se da za Kipar ide grčka pjevačica Andromachi. Zasad su nagađanja, ali čini se da je istina.
 
Da vam se i ja konačno pridružim i poželim dugovječno i uspješno funkcionisanje novog foruma, od 4 godine koliko bitišem u forumskom svijetu potrefilo se da sam 3 sezone ispratio na 3 različita foruma, nadam se da se to ''prokletstvo'' neće nastaviti i da će ovaj dugo poživjeti! ;)
Kada je riječ o rezultatima žrijeba za ovu godinu, ništa iznenađujuće, neobično i novo za Srbiju, dakle klasika - drugo polufinale i prva polovina su nam izgleda suđeni skoro svake godine i postali smo po tome prepoznatljivi s tim što nam je polufinale nekada malo lakše a nekada malo teže, uglavnom najčešće smo u drugom - 7 puta a u prvom 5 puta bili do sada, inače moram pohvaliti cijelu ceremoniju uz predaju gradskih ključeva, sve je kreativno osmišljeno i realizovano... Ne da nam se da nam izvuku drugu polovinu u polufinalu pa to ti je, u protekloj deceniji i uopšte otkako učestvujemo smo svega 2 puta bili u istoj a od toga jednom još i zatvarali veče pa ispušili, ovako je možda i bolje. :p
Ovako na prvu kada pogledam raspored država po polufinalima prvo polufinale mi djeluje jače jer je u njemu više zemalja koje su prethodnih godina postizale solidne rezultate i imaju visok procenat kvalifikacija u finale, ide nam u korist i to što imamo kod nas Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru ali imam neki osjećaj da će drugo polufinale na kraju ispasti jače kada bude izašle sve pjesme... Takođe, od ovih do sada što su objavljene iz našeg polufinala ni za jednu ne mogu reći da je loša - naprotiv, sasvim su pristojne (Izrael, Irska, Sjeverna Makedonija i Češka), dok ove iz prvog sve krš do krša. U svakom slučaju, nismo loše prošli a moglo je i gore, neka nam je sa srećom, vidjećemo kako će se situacija dalje razvijati!
 
Mislio sam, naravno, na Albaniju, Bugarsku i Moldaviju od država iz prve grupe, meni su sve 3 pjesme preslabe no ne mora značiti da će i ostale biti takve, pogodilo se da je loš start u pitanju ali vidjećemo koje će polufinale biti konkurentnije kada budu izašle sve pjesme, ovako odokativno i iz ove perspektive mi djeluje i da mogu biti prilično izbalansirani i uravnoteženi po pitanju konkurentnosti... Nego, Srbija je čak 5 godina uzastopno u istom polufinalu sa San Marinom i reklo bi se da sa tom zemljom se najčešće ''družimo'' u polufinalima proteklih godina, a tu su opet i Gruzija i Poljska sa kojima se nalazimo u istom košu 4 godine za redom, sa Finskom i Češkom 3. Slovenija i Hrvatska kao jedine iz ex-yu su u istom polufinalu po prvi put od 2010. godine kada su ispali i jedni i drugi, uostalom, izgleda da jedni drugima donose nesreću s obzirom da skoro kada god su zajedno ne prođe niko od njih.
Fun fact: da su se Uraganke ''čuvale'' za ovu godinu i na koji god način bile poslate u Torino, Sanja bi nastupila tačno na šestu godišnjicu od svog prvog pojavljivanja na evrovizijskoj sceni, dakle istog datuma - 12. maja, na isti dan - četvrtak, opet u drugom polufinalu i to u njegovoj prvoj polovini, možda bi se namjestilo i da bi pod istim rednim brojem nastupila, kakva slučajnost! :D Što zapravo i nije isključeno, možda bude otišla bar kao Zorjin prateći vokal ako ništa drugo, ukoliko dotična pobijedi na izboru!
 
Moj top 9 (za sada):

1. Češka :cz:
2. Italija :it:
3. Španija :es:
4. Irska :ie:
5. Sjeverna Makedonija :mk:
6. Izrael :il:
7. Moldavija :md:
8. Bugarska :bg:
9. Albanija :al:
 
Jedva čekam da objave detaljniji prikaz scene, Italijani su posebno posvećeni koliritu i samoj formi stagea..
 
U toku je predstavljanje nemačkih pesama, ovo mi kida.

 
BenTen bacili kletvu na Dansku
Rana predvidjanja za pobedu Italija drugi put, Francuska ili Poljska (vreme je za slavic)
 
Jel se zna sto za Rusiju? Imam osjecaj da ce poslati litle big da izbjegnu ovacije
 
Back
Top