rs Srbija 2024: Teya Dora - Ramonda

Pa ne bih se složila sa tobom.
Minimalistički nastup =/= jeftin nastup

Nastup je jeftin kada se vidi da nimalo truda, novca i umeća nije uloženo. Duncan Laurence, Barbara Pravi, Slimane, Iolanda ove godine su imali minimalističke nastupe, ali su oni odrađeni sa toliko profesionalnosti. Svaki kadar ima poentu, režija besprekorna. Čak i to malo svetla što koriste je snimljeno iz tačno unapred osmišljenih i isplaniranih uglova, tačno znaju koju pozu i grimasu performera hvataju u kom trenutku praveći tako veći utisak kod gledaoca. To samo po sebi je određena vrsta umetnosti. Za to moraš da imaš smisla za estetiku i prostor. Ne znaju to ovi Šarenica duduci.

Pogledala sam ponovo PZE nastup za Ramondu. Koji downgrade, da zaplačeš. Ja bih čak i taj kamen ostavila, ovaj na ESC je samo bio veći, ali džaba kada je sve ostalo zakazalo. Taman pomislimo da se RTS dozvao pameti, kad ono....
Nisam rekao da je lose, vec se konkrentno ovde govorilo o visokom ulaganju, a ja ti opet ponavljam da uopste nije abnormalan novac ulozen posto je tema bila ko je imao uspeha bez nastupa godinama unazad sa ESC scene, pa sam pre toga pisao kako ni Hari, ni Zeljko oba puta, ni Jelena nisu imali ni lose, ali ni nevidjene nastupe, posto se pisalo kako je nekada bilo drugacije i nekada si mogao i bez para napraviti uspeh a sada ne mozes, poenta je da se prvi put pojavio Zeljko ove godine sa Lane moje bi opet bio bar drugi, a i za 10 godina opet ili 8 godina sa nije ljubav stvar pesmom bi opet dobro prosao, ima dosta i do harizme samog izbodjaca, ekspresije lica, boje glasa, dijaspore, melodije pesme, bogatstva muzičke strukture, instrumentala i ostalo, ako imas na sve to i pristojan makar nastup uspeces, ali mozes solino proci cak i na konto same pesme, cak i Konstrakta je logicno imala dosta slabiji nastup na Evroviziji nego na PZE, sto zbog Italijana sto zbog rts, pa je opet sjajno prosla u onakvim okolnostima....

Ali evo koliko ide ova Duska na razne televizije, svako ko je pita za nas plasman, ona samo ponavlja kako smo mi mala zemlja, a statisticki jedna od najboljih, Velika Britanija da nam pozavidi, i nemojte da gledate plasman, vec je bitno da je bilo dostojantveno...KAKO TE ZENO NE SMARA VISE DA PRICAS TE IZLIZANE PRICE GODINAMA POSLE NASEG LOSIJEG PLASMANA? DOKLE VISE?

Meltdown zbog Duškinih gostovanja na televizijama nije bio na mom Bingo listiću

Nisam rekao da je lose, vec se konkrentno ovde govorilo o visokom ulaganju, a ja ti opet ponavljam da uopste nije abnormalan novac ulozen posto je tema bila ko je imao uspeha bez nastupa godinama unazad sa ESC scene, pa sam pre toga pisao kako ni Hari, ni Zeljko oba puta, ni Jelena nisu imali ni lose, ali ni nevidjene nastupe, posto se pisalo kako je nekada bilo drugacije i nekada si mogao i bez para napraviti uspeh a sada ne mozes, poenta je da se prvi put pojavio Zeljko ove godine sa Lane moje bi opet bio bar drugi, a i za 10 godina opet ili 8 godina sa nije ljubav stvar pesmom bi opet dobro prosao, ima dosta i do harizme samog izbodjaca, ekspresije lica, boje glasa, dijaspore, melodije pesme, bogatstva muzičke strukture, instrumentala i ostalo, ako imas na sve to i pristojan makar nastup uspeces, ali mozes solino proci cak i na konto same pesme, cak i Konstrakta je logicno imala dosta slabiji nastup na Evroviziji nego na PZE, sto zbog Italijana sto zbog rts, pa je opet sjajno prosla u onakvim okolnostima....
Pa tebi besprekornu režiju Švedske, Francuske, Holandije da neko radi, moraš debelo da platiš nekog profesionalca.Ali obavezno stranog, jer domaći pojma nemaju. Tako da ni režija nije jeftina.

Željko je staro prošlo vreme. Pluskvamperfekat. Jelena Tomašević bi sa onakvim nastupom ispala u pf danas, iako ja obožavam pesmu i ona je fenomenalan vokal. Evrovizija se odavno više samo ne sluša već se i gleda. Ti ako želiš da prodaš baladu, to je najbolje uraditi sa minimalistički a vrhunski izrežiranim nastupom, sa što manje širokih kadrova koji ubijaju intimu pesme. To je nama falilo, a uostalom o tome smo i pričali već nedeljama.

Pa tebi besprekornu režiju Švedske, Francuske, Holandije da neko radi, moraš debelo da platiš nekog profesionalca.Ali obavezno stranog, jer domaći pojma nemaju. Tako da ni režija nije jeftina.

Željko je staro prošlo vreme. Pluskvamperfekat. Jelena Tomašević bi sa onakvim nastupom ispala u pf danas, iako ja obožavam pesmu i ona je fenomenalan vokal. Evrovizija se odavno više samo ne sluša već se i gleda. Ti ako želiš da prodaš baladu, to je najbolje uraditi sa minimalistički a vrhunski izrežiranim nastupom, sa što manje širokih kadrova koji ubijaju intimu pesme. To je nama falilo, a uostalom o tome smo i pričali već nedeljama.
Jelena bi sa pesmama Oro i Jutro ISPALA U POLUFINALU??????

Eeeeh mislim da sam sada sve čuo i video u životu, Jelena Tomasevic bi sa takvim pesmama i vokalima ISPALA?? OK............

P.S. A zašto moramo platiti strance, ko kaže da u Srbiji od 7 miliona ljudi ne postoji nijedna jedina osoba na svetu koja zna da radi ovaj posao??

To je isto kao kada neko napiše da mi nemamo dobre tonce, da mi nemamo dobre bendove alternativnih žanrova, a to jednostavno nije isto, već u Srbiji nam se servira samo jedna jedina vrsta muzike, pa je subjektivni osecaj da kod nas nema dobre muzike, kod nas ima dobre muzike, samo je problem što ljudi u ovoj zemlji to ne sluša, da su rodjeni u Americi, Britaniji bili bi popularniji i zaradjivali lovu, naravno da u turbo-folk i kvazi trep-rep državi se hleba pravi umetnici i kvalitetni ljudi ne mogu hleba najesti, ovo je Srbija ne zaboravi to...

Upravo preslušah novi album, može Teodora Džehverović!
Ma koja Teodora. Iskreno, pesme su joj samo za klubove. Preslušala danas dva puta, nijednu pesmu nisam zapamtila.

Prošla bi kao Hurricane. Ako ne i gore. Nutsa ubila glasom i plesom pa završila u bottom 5.

Ali evo koliko ide ova Duska na razne televizije, svako ko je pita za nas plasman, ona samo ponavlja kako smo mi mala zemlja, a statisticki jedna od najboljih, Velika Britanija da nam pozavidi, i nemojte da gledate plasman, vec je bitno da je bilo dostojantveno...KAKO TE ZENO NE SMARA VISE DA PRICAS TE IZLIZANE PRICE GODINAMA POSLE NASEG LOSIJEG PLASMANA? DOKLE VISE?
znači kad je vidim smuči mi se sve, težak mediokritet, simbol naših mediokritetskih nastupa i plasmana.

Meni je Teodora obican klubski treskavac, bez ikakvog smisla, ideje...nije zanimljivo imati samo treskavac, meni je Teodora ovogodisnji Kipar ili Gruzija. Mora ozbiljnija prica ako se radi o ESCu, a da se ide na visok plasman.
Mislim da to apsoultno svi znaju (da mora ozbiljna prica za visok plasman), a da to je tako lako slali bi svake godine takvu priču i pobeđivali i to ne samo mi.

Ova pjesma bi prošla vrhunski na Eurosongu sa dobrom koreografijom.

Ne vidim kako. Znam da imamo ovde puno njenih fanova. Ali moram da kažem da ona objektivno nije potencijal za Evroviziju. Nutsa peva kao zmaj i igra dobro, mala Silia dobro peva i igra takođe, pa dokle dobace takve pesme? Teodora je slab vokal. A navijala sam za nju pre jedno 5 godina, pa je počela da smara sa club bengerima.

Moraš da si na nivou Eleni po harizmi da bi prodao girl bop, a mi trenutno takvu pevačicu nemamo. Blizu je jedino Micy možda, ali u poslednjem albumu i EPu ne vidim i ne čujem nešto podobno za ESC.

Da su Islanđani na koncu svoje drame ipak poslali onog Palestinca, u finale bi prošli samo na konto njegovog porijekla iako je pjesma bezvezna a Teya bi već u srijedu pakovala kofere kao izbačena, RTS bi slavlje koje planiraju da upriliče povodom 6-og vezanog finala mog'o posvetiti velikomučenici Heri Evrovizijskoj koja se žrtvovala radi našeg plasmana, očigledno je da imamo više sreće nego pameti... 😌
Izrael nas spasio blamaže kad su namestili islandsko NF vriska lol

Srbija je već dve godine na ivici ispadanja, mislim da će se to konačno i desiti sledeće godine a onda će Duška da lupeta kako smo mi mala zemlja koja je šest puta ušla u finale pa eto sad se desilo opet, plus još ako se desi da neka bogata zemlja isto ispadne tipa Norveška još bolje. Uvek se samo sa gorima poredimo.

Mada je i meni Džehva bezveze za ESC, ne verujem ni da bi mogla dobru pesmu da nađe, Milica bi se verovatno više potrudila oko toga

Da, oni stalno traze neka opravdanja, u svemu tome, umesto da priznaju krivicu i da se trude da to isprave. Ne, oni potpuno rade isto, i srljaju iz godine u godinu. Dostojanstveno, nenametljivo, mi se ne glupiramo da trazimo reflektore, i tako dalje i tako dalje.

Ma koliko je lepotica i ribetina koje uz to bruka pevaju i igraju (dok Teodora nije tu toliko jaka koliko mnogi misle) prošlo kroz Evrovziju godinama unazad. Nije ona ništa posebno niti nudi zvuk koji bi se dopao tamo nekom Belgijancu. Ona je ovde lokalna zvezda i to je to.

Ova pjesma bi prošla vrhunski na Eurosongu sa dobrom koreografijom.

Užasna pesma zaista, ovo bi bilo poslednje mesto ili bottom 3 u polufinalu Evrovizije, i to bismo izbegli poslednje mesto u polufinalu samo ako bi u nasem polufinalu ucestovale kao i ove godine i Hrvatska i Slovenija, bez njjh moguce da bismo prvi put u zivotu dobili 0 poena na evroviziji nazalost...

Mada je i meni Džehva bezveze za ESC, ne verujem ni da bi mogla dobru pesmu da nađe, Milica bi se verovatno više potrudila oko toga
Ma ljudi sama je Teodora rekla kako je za nju ESC jos uvek veliki zalogaj, i da se ne bi upustala jos u sve to. Mrdanje guzom ne donosi apsolutno nista ako govorimo o rezultatu.

Ako se i Milica i Teodora prijave na PZE 25 e to će biti haos, ali Milica bi pobijedila.

Back