rs Srbija 2024: Teya Dora - Ramonda

Nije da branim RTS, ali opet da ponovim: Salvador Sobral, Barbara Pravi, Francuz ove godine, Dankan Lorens su imali LOŠIJE nastupe od: Željka Joksimovića oba puta, od Harija, Merlina, pa su bolje ili identicno prosli cak i pobedili i to u ovo vreme, kada kako kažete je nastup najbitniji, dobra pesma je zaista dobra pesma i tu nema.....
Barbara Pravi los nastup? Lol bukvalno mislim da je dobila i neke nagrade za najbolju reziju 😂

Uskoro: Stazama Ramondinog šlepera dokumentarni je specijal o životu i karijeri šlepera i stene korišćene na nastupu na Pesmi Evrovizije u Malmeu.
Us rekonstrukciju momenta ispadanja stene iz kamiona. I otkrivanja ko je krivac.

Barbara Pravi los nastup? Lol bukvalno mislim da je dobila i neke nagrade za najbolju reziju 😂
Pa to su sve nastupi koji nisu ni blizu skupi kao skoro svi te godine....

60 sekundi nastupa Sergeja ili Lazanje finansijski kosta vise nego cela 3 minuta Barbare...

Ovo sam vise pisao, jer ljudi govore bukvalno da ako nemaš nastup, da nemaš šanse, a bukvalno je Marija Šerifović pobedila sa nastupom gde su svi obukli sako, imali sve vreme potpuno ista crvena svetla i držale se, dakle bio normalan običan i sveden nastan, sveden nastup imala i Barbara i Dankan i Sobral Salvador...

Ja se bojim da ni Desingerica ne može sledeće godine da nas predstavlja.

Mislim, ona motorna testera, tu treba benzina da se sipa, a cena goriva samo raste. Možda da mu kupe onu električnu i narandžasti produžni kabl od 25m u Lidlu pa nek uključe u neku utičnicu tu pored bine.

Meni iskreno jedan od najlepših za baladu, jako volim tu klasiku i igru svetlima, ono što su Teya i RTS hteli da postiginu i prikažu emociju je uradila Barbara
Nisam rekao da je los nastup vec se govori da je potreban nevidjen nastup, ogroman novac ili sta vec, poenta je da ne treba ne znam kakav novac i znanje da bi napravio nastup Francuske ni ove godine ni te godine, dakle zena nije bila u vrhu iskljucivo zato sto su ljudi pali na zandjicu zbog nastupa, vec se ljudima dopalo, ona je i posle nastupa na nacionalnom finalu bila cak favorit za pobedu, jer se PESMA, njena EMOCIJA i njen VOKAL ljudima dopadaju, i da je imala nastup u kojem se ne vidi 3 minuta, opet bi prosla dobro, jer je imala te godine PESMU... GLAS...

Čitam komentare i smejem se.. RTS je dobrim delom zaslužio ovakvo ismevanje... Tragikomedija od javnog servisa! Pitam se da li ovo uopšte dolazi do njih i da li će uticati makar malo?

Ali stvarno su poslednja izdanja ESC preskupa jer EBU želi da organizuju zemlje koje imaju para, ko zna do kad će biti tako.

Da navijamo da opet pobedi neka zemlja iz južne Evrope, Portugalija/Španija, Grčka čak nekom magijom.
Meni su Evrovizije na jugu Evrope uvijek najbolje, imaju neki poseban vajb 🤩 Trenutno Španija najviše ima šanse

Ja se bojim da ni Desingerica ne može sledeće godine da nas predstavlja.

Mislim, ona motorna testera, tu treba benzina da se sipa, a cena goriva samo raste. Možda da mu kupe onu električnu i narandžasti produžni kabl od 25m u Lidlu pa nek uključe u neku utičnicu tu pored bine.
Skup je produžni od 25m, za 15 će se skupiti, ali ce onda biti širi kadrovi što nama i nije problem!

Zar nisu Šveđani napravili peh sa ispadanjem stene, a ne naši? Ona je valjda stigla do tamo avionom, pa potom su zeznuli oni koji su obavljali transport.

Kada vidim ko su kandidati i koga predlažu cenjeni forumaš za sledeću godinu, ja glasam ipak za Jovanu Jeremić i Vendi u duetu da idu za Švajcarsku...........

Pa to su sve nastupi koji nisu ni blizu skupi kao skoro svi te godine....

60 sekundi nastupa Sergeja ili Lazanje finansijski kosta vise nego cela 3 minuta Barbare...

Ovo sam vise pisao, jer ljudi govore bukvalno da ako nemaš nastup, da nemaš šanse, a bukvalno je Marija Šerifović pobedila sa nastupom gde su svi obukli sako, imali sve vreme potpuno ista crvena svetla i držale se, dakle bio normalan običan i sveden nastan, sveden nastup imala i Barbara i Dankan i Sobral Salvador...
Pa ne bih se složila sa tobom.
Minimalistički nastup =/= jeftin nastup

Nastup je jeftin kada se vidi da nimalo truda, novca i umeća nije uloženo. Duncan Laurence, Barbara Pravi, Slimane, Iolanda ove godine su imali minimalističke nastupe, ali su oni odrađeni sa toliko profesionalnosti. Svaki kadar ima poentu, režija besprekorna. Čak i to malo svetla što koriste je snimljeno iz tačno unapred osmišljenih i isplaniranih uglova, tačno znaju koju pozu i grimasu performera hvataju u kom trenutku praveći tako veći utisak kod gledaoca. To samo po sebi je određena vrsta umetnosti. Za to moraš da imaš smisla za estetiku i prostor. Ne znaju to ovi Šarenica duduci.

Pogledala sam ponovo PZE nastup za Ramondu. Koji downgrade, da zaplačeš. Ja bih čak i taj kamen ostavila, ovaj na ESC je samo bio veći, ali džaba kada je sve ostalo zakazalo. Taman pomislimo da se RTS dozvao pameti, kad ono....

Da su Islanđani na koncu svoje drame ipak poslali onog Palestinca, u finale bi prošli samo na konto njegovog porijekla iako je pjesma bezvezna a Teya bi već u srijedu pakovala kofere kao izbačena, RTS bi slavlje koje planiraju da upriliče povodom 6-og vezanog finala mog'o posvetiti velikomučenici Heri Evrovizijskoj koja se žrtvovala radi našeg plasmana, očigledno je da imamo više sreće nego pameti... 😌

Enivej, po drugi put se provlačimo kao deseti iz polufinala - vriska, znači na tužne balade i eksperimentalnu elektroniku sa mračnim nastupima ubuduće moramo zaboraviti ako ne želimo da nam i dalje uvaljuju death spot-ove u televote only polufinalima i da se igramo sa vatrom oko kvalifikacije, tako smo se sa Bojanom i Sanjom klackali dvije godine zaredom na 10. mjestu pa se onda opekli sa Tijanom i ostali ispod crte, ustanovili smo da nešto ne štima i da ovako više ne može te da je RTS zreo za promjene u svom pogledu na ESC.

Manje od pola zemalja je glasalo za nas u polufinalu a u finalu svega 6 je takođe poražavajuća statistika, 0 u polufinalu od dijaspore u Švedskoj gdje se i održavalo takmičenje i pored toga što ju je Marija tamo promovisala - još jedna vrisketina a u finalu su mi jedino iznenađenje 2 boda od albanskog televotinga, žiri iz 8 zemalja nam je udijelio neku siću ali svakako hvala Jermeniji i Kipru za najviših PET poena ove godine... Ne smijem ni da gledam gdje smo i na kojim mjestima smo bili u kojoj državi jer bih se još više razočarao.

U drugom polufinalu koje se na kraju ispostavilo dosta jače i sa onakvim nastupčinama progutali bi nas ostali samo tako da smo tamo nastupali kao drugi (Češka koja je ispala je bila pojam za nas), dobili bi po 10-ak od Austrije i Švajcarske, nešto sitno od Italije i Francuske i to je to, s obzirom da nam se kod žirija isto piše poslali ''lilu ramondu'' ili ''loko loko'' onda bar daj da šaljemo nešto čime ćemo rasturiti televoting.

Back