266. FSC - North VS South

Kada želite ceremoniju rezultata finala?

• 14:00

Votes: 18 56.3%
  • 16:00

Votes: 2 6.3%
  • 18:00

Votes: 12 37.5%

• Total voters
    32
  • Poll closed .
Sritna sam sa izborom pisme a mislim da ćete biti i vi. Izbor donešen u saglasju srca i glave.

Super tema dr Jusup!

Tvoj 226. je bio moj prvi NQ ožiljak na duši, a možda na 266. bude baš suprotno✨ (ili ne, imajući u vidu da sam ja u pitanju lol)

Vjerojatno je mislila na to ako svi koji su zatražili zadatak ne pošalju na kraju prijavu. Ako se desi da imamo tipa 3 juga više nego sjevera među prijavama na kraju, onda svakako ne možemo imati vs polufinala
Lolčina, nije mi to palo na pamet.

Prijavljujte pesme, aman!

I couldn't help but wonder kako je baba Nady? Prošlo je 40 izdanja i užasno me zanima šta je pakosnom staricom

Volim kada moram da istrazujem i naletim na neke super pesme! 🤭
Mislio sam da ce biti tesko odgovoriti na zadatak, kad ono prijatno iznenadjenje! ☺️

Vjerojatno je mislila na to ako svi koji su zatražili zadatak ne pošalju na kraju prijavu. Ako se desi da imamo tipa 3 juga više nego sjevera među prijavama na kraju, onda svakako ne možemo imati vs polufinala

Kasnije odgovaram ali da, na to sam mislila. Mada opet, verujem da nije baš toliko teška tema da zadatak ne može da se ispuni.

Samo cu se nasmejati na tezinu zadatka. 😅
Meni su ove teme uvek teske kada moram da istrazujem poreklo izvodjaca i da li je karijeru pravio u odredjenoj drzavi.
Sever mi je daleko tezi i najverovatnije cu koristiti pomoc Evrovizije i tu traziti kandidate, a ako bude bilo potrebe pozvacu u pomoc NF.
Jug mi je nesto laksiji jer ipak grcka, italijanska, spanska, portugalska muzika je prepoznatljiva.

djp.png

Dok traje ovaj FSC, produkcija Markylanda je pripremila i raznovrstan popratni program. Jedna od stvari kojima ćemo se baviti dok traju prijave su dosadašnji tipični predstavnici sjevera i juga na FSC-u, kroz koje će nas provesti Doktor Jusup. Kako ne bismo davali previše ideja potencijalnim prijaviteljima, u obzir uzimamo samo predstavnike koji su više od tri puta bili na FSC-u.

Sjever se s pravom smatra žarištem metal žanra. Tko zna, možda je to zbog te hladnoće, tmurnih dana, dugih noći, depresije... U svakom slučaju, riječ je o najprepoznatljivijem glazbenom izričaju ovog dijela Europe, zbog čega je doktor Jusup zaključio da je jedina opcija kojom ima smisla započeti ovo predstavljanje baš jedan od najvećih i najpoznatijih - bend Nightwish. Ovaj je finski metal Golijat osnovan 1996. godine, a na FSC-u su nastupili čak 19 puta. Impresivnih 16 puta su se našli u finalu, dvaput pobijedili, jednom bili drugi i jednom treći. Doktor je kao primjer njihove glazbe odabrao entry kojim su se predstavili na davnom 23. FSC i zauzeli treće mjesto:

Jug, za razliku od sjevera, obično vežemo uz tople, zarazne i punokrvne pjesme. Znate ono, sjedite na plaži, pijuckate neki koktel, a sa zvučnika se čuju neki vreli ritmovi. Naravno, jug je i puno više od toga, ali zasigurno je to ta prva asocijacija. Takve pjesme u svom opisu (osim balada) ima i naš predstavnik juga, talentirani španjolski pjevač Alvaro Soler. Sedam se puta okušao na FSC-u, nastupio u pet finala u kojima je zabilježio respektabilne rezultate - dvije pobjede, jedno drugo mjesto, jedno četvrto i jedno petnaesto mjesto. Doktorov je izbor Alvarov prvi FSC entry (i prva pobjeda):

jusup-doktor-jusup.gif

U kojem ste vi timu ovdje, sjever ili jug?

i najverovatnije cu koristiti pomoc Evrovizije i tu traziti kandidate
Ja sam zapravo probao ono što je @Filhy probao preko ChatGPT da nađem pesmu, opisao kakvu pesmu želim, on mi izbacio listu i poslao sam to što sam tražio 😆😄

U kojem ste vi timu ovdje, sjever ili jug?

Volim i muzički sever i jug, mada nisam najveći fan metal muzike, pa ako bih baš gledao nijanse u tom smislu, onda bih malu prednost dao jugu. Doduše, severnjački pop i electro pop (naročito) su neprevaziđeni.

Inače, jedan Šveđanin opčinjen Srbijom (i svom njenom disfunkcionalnošću) mi je u jednoj raspravi rekao kako sam po razmišljanjima veči Šveđanin od većine njegovih sunarodnika, i ne znam da li je to bila uvreda lol

FSC related: ove godine sam na 11 izdanja slao 3x pesme sa juga i 4x puta sa severa - severnjaci mi doneli dva top 10 plasmana, a duet na prošlom izdanju jedini takav za jug.

Inače, jedan Šveđanin opčinjen Srbijom (i svom njenom disfunkcionalnošću) mi je u jednoj raspravi rekao kako sam po razmišljanjima veči Šveđanin od većine njegovih sunarodnika, i ne znam da li je to bila uvreda lol
Slusao sam slicne komentare od Poljaka 🤪 mislim da to nije uvreda, jednostavno neki ljudi polako gube svoj identitet, pa im je iznenadjenje da neki stranac vise zna o vrednostima njihovih zemalja od domaceg stanovnistva.

Ma ovaj je bio opčinjen balkanskim haosom, pa nije baš umeo da shvati moju opasku kako je jedno gledati sa strane i biti gost, a drugo živeti ovde u birokratskim noćnim morama i sl.

Back