Offtopic

Drugi deo rečenice nema veze sa tobom 🤣

@Anhel Ja punim 27 tek u oktobru sledeće godine, ne znam od kada stupa to na snagu verovatno me hvata. Jedina stvar zbog koje ću se radovati što punim 27 xD Ako puniš ranije možda te omaši. Koliko znam bila je priča do 30 godina ranije.
Punim 29. juna sledeće godine 27... A možda prva klasa počne baš na Vidovdan, dan pre 27. rođendana 😂 Koji sam baksuz, ne bi me ni čudilo

Sve te priče o disciplini su mi odvratne.

I zastrašujuće mi je da mladi žele u vojsku, i da nam je nacionalizam toliko rasprostranjen...

Jedini realan razlog za vojni rok može biti neutralnost zemlje, što u principu podrazumeva sposobnost zemlje da se sama brani, jer se ne mogu zvati zemlje nekog saveza u pomoć...

Za neutralnost bi onda trebalo da svi služe vojsku, jer je dobrovoljaca malo...
(Švajcarska recimo čak svima daje oružje, tačnije svim rezervistima...)

Što otvara priču da li stvarno želimo neutralnost, ali obzirom na sećanje na bombardovanje, mi u Nato nećemo sigurno...

U BiH je vojska ukinuta nekoliko godina prije nego bi mene kačilo da idem.

Pretpodstavljam da su forumaši koji imaju preko 40 godina je služili.

Ja sam od jutros doživeo šok i još ne mogu da se opasuljim... Ovaj diktator je ladno potpisao saglasnost za služenje OBAVEZNOG vojnog roka. Prvo i osnovno, kojoj državi da služim? Ovoj koja mi ništa pod milim Bogom nije pružila i koja se prodaje strancima iz dana u dan. Drugo, koncept vojske! Ja treba da primam naređenja od nekog krezavca koji nema dva dana osnovne škole i da trpim njegovo ponižavanje pod izgovorom da je to način da me nauči disciplini. Treće, zašto nam upšte treba vojska? Za šta se to spremamo? Očigledno da situacija na Kosovu eskalira pa je vreme da se mi kao država pripremimo na najgore. Ono što mene zanima jeste da li postoji bilo koji način ( koji ne uključuje odstranjivanje pojedinih delova tela ) da se izbegne služenje vojnog roka? :)
Neće baš glavni biti ti sa dva osnovne već ljudi koji su završili Vojnu akademiju. ( da ih ne vređamo bez potrbe).
A što se tiče izbegavanja, ako se u opšte i dođe do toga pošto kasarne i sve generalno mora da se sredi, može da se plati kazna za izbegavanje oko 200K dinara pa tako samim tim i izbegneš na kraju ili da se pozoveš na prigovor savesti, mada se on odnosi na korišćenje oružja. Mada na kraju ne verujem da će išta od toga da bude.

Kakva si ti jedna str8 veličina! Bravo! Znaš neki od nas se ne prodajemo za državnu siću i ne bi da prolivamo svoju krv zato što dve budale nisu mogle da nađu zajednički jezik pa su odlučili da ratuju za parče zemlje... Stvar principa.
Шта је са тобом, свака држава мора да има војску. То ти је гаранција државе. Мораш да знаш да рукујеш пушком, ако се, недајбоже, неки рат поново задеси (а сигурно ће га бити). Чиме ћеш се бранити. Можеш ти да будеш велики пацифиста, акли може се десити да ће ти затребати. Уосталом, у једној Швајцарској се служи војска, иако су они увек љигаво избегавали сукобе.

Добро да и то постоји, пошто је у држави Србији, у којој је тобоже српска ћирилица званично писмо, ћириличне тастатуре једва и да постоје. Не можеш их купити ни у Техноманији, ни у Техномедији, ни у Гигатрону. Своју сам купио преко неког сајта једва да су имали 2 у залихама.

Srbija nije spremna da se obavezni vojni rok uvede barem ne u naredne 2 godine... toliko je stvari koje se trebaju rešiti i trebaju se doneti dodatni zakoni, izmeniti ustav, zaštititi vojna lica u ekonomsko-socijalnom smislu... još kad bi zaista bilo jednakosti da svi odsluže i kad bi omladina bila normalna da tamo nemaš probleme sa budalama, bilo bi super...!

Pa ti koji sad treba da idu u vojsku su oni koji su do skoro izbijali bubrege laktovima, samarali nastavnike, donoslili nozeve u skolu, bahatili se do besvesti. Ne kazem ima dobre dece, ali kad stavis jednu trulu jabuku medju sveze istrulice sve.

Čitam sve ovo ovde i mogu samo da kažem da sam lično bio u vojsci, ali ako neko misli da će odlaskom u vojsku nešto naučiti, disciplinovati se i postati neki novi čovek, u grdnoj je zabludi. 😀
A tek kako bi to izgledalo i bilo organizovano u današnje vreme, ne smem ni da pomislim.

Poenta price je, koliko je realno generacijama koje su zivele bez pomisli da ce ici u vojsku, pogotovo onima koji su blizu gornje granice sa godinama, reci - e sad ipak, zajeb*te vase planove i cuveno OdVoJiTe 2 I pO mEsEcA zA vAsU zEmLjU. Pogotovo sto dobar deo zahvacenih gaji takav prezir prema ljudima koji vode ovu zemlju, o tome je izlisno pricati.

Ali cini mi se da se ovoj odluci najvise raduju oni koji su zamalo propusteni ovom odlukom, ali ipak nisu.

Uglavnom, vojska je tema koja zahteva javnu raspravu, kako kod nas, tako i u svetu. Svuda se iznose argumenti strateske prirode, ali izgleda samo kod nas piju vodu price o izdvajanju vremena za svoju zemlju (zemlja, u ovom trenutku = okot koji je uzurpirao sve), i price o muskosti, namestanju kreveta itd.

A gej populaciju u potpunosti razumem zbog cega sa gnusanjem gledaju na ovo. Mislim da nikom ne trebaju dodatne traume koje ce vuci kroz zivot, a valjda je svima jasno u kakvom drustvu zivimo.

Pa očigledno da ovo prosečan glasač SNS lako svari kao sasvim logičan patriotski potez. Zapravo, često se iznenadim koliko je informatička pismenost u Srbiji na niskom nivou i da se upotreba računara svede samo na pretraživanje Gugla, a da ostale mogućnosti uopšte nisu poznate. Tako da ovakve izjave ne čude, zna se da su upućeno konkretnom glasačkom telu.

Nevezano za ovo, apsolutno podržavam sve napore za jačanje ćirilice u Srbiji. Mislim da je nedovoljno zastupljena tamo gde bi mogla biti, prevashodno tu mislim na književnost i televiziju.

Back