ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Zabrinjavajuce da je Ukrajina i dalje tako dominantna na kladionicama.

Nadam se bar da ce ih ziri spustiti.

Dakle, sve pohvale za plasman u finale našima, plus čestitke na srećnom spletu okolnosti da Konstrakti bude suđeno jedino preostalo prazno mjesto u drugoj polovini finala... Elem, prošle godine su za foto-finiš proglašenja kvalifikanata ostavili Ukrajinu i Finsku koji su bili pobjednici televotinga u polufinalima, možda su se i ove godine vodili time da se najslađe čuva za kraj pa su Srbiju i Holandiju iz istih razloga servirali kao šlag na tortu.
Ipak joj se nije dalo da zatvori finale kao i na nacionalnom izboru što smo svi priželjkivali, zanimljivo je da će nastupiti pod istim rednim brojem (24) u finalu kao i Nina i to na isti dan i datum - dakle 14. maja u subotu a ''samo'' 11 godina kasnije. :)
Iskreno, nije mi logična odluka da Estoniju stave da zatvori show jer mi nisu ni pjesma ni nastup za tu priliku ali mi je svakako drago zbog Stefana a ujedno je i nama više od koristi nego da su nam uvalili Moldaviju za vrat, plus Poljska koja je ispred nas je prihvatljivija nego recimo Grčka ili Švedska tako da sam zadovoljan, sve u svemu odlična pozicija!
Najjače je što su sve brže pjesme strpane u prvu polovinu a drugom dominiraju balade - u prevodu biće klanica u subotu a naročito u slučaju ubitačne ''favourite'' četvorke koji nastupaju jedni za drugim u nizu - Italija, Španija, Holandija i Ukrajina, bukvalno se ne zna ko će sve tu koga pojesti lol... Pri tom nije naivan ni naš dio - u cugu će se izredati Švedska pa Australija, Velika Britanija, Poljska, Srbija i u završnici Estonija, u svakom slučaju očekujem da mi isplivamo na površinu te da razmrdamo gledaoce pred kraj u moru sporih stvari. Čini mi se da je Grčka najbolje prošla na running order-u, eh što mi nismo usendvičeni između Belgije i Islanda koji su bukvalno zalutali u finale, no dobro!

Jbt kako su namestili Ukrajini pa ja ne mogu da verujem. Bar smo i mi solidno prošli

Holandija 2019. nastulapa 12.

2018. Ukrajina zatvarala 2.SF i otvarala F, sad je to Češka

Zar još nisi skapirao da oni MORAJU da pobede ? 😂🤝
Naravno da su namestili:

Ziri mora da glasa prozapadnjacki, odnosno svim zirijevima ce da bude sugerisano da glasaju za Ukrajinu a ni u TVTu nemaju problema, s obzirom, citiram nekog vec je to spomenuo pa ponavljam, da se 6M Ukrajinaca rasulo po Evropi (bar 10% njih da glasaju, a hoce, ESC je kod njih popularniji nego kod nas, i voala...)

Ja se nadam nekim cudom da uletimo u Top3 na foru:

1. ili 2. mesto u TVTu overall
Od skoro svakog zirija da dobijamo 6ice, 7ice, 8ice, od komsija po 12 i budemo tu 4. , 5. kod zirija... tako neki scenario ocekujem

Inace, stanje na kladionicama ne obecava. Mozda doguramo do 8.max i to je to a na kraju ocekujem zlatnu sredinu u Top10, dakle 5. i dosta...

Jer smo inače Irska devedesetih pa nam je donji deo Top10 potop totalni :D
NIsmo Irska 90.tih ali, potpuno objektivno govorim, veoma smo cenjeni u tom evrovizijskom svetu:

- Gotovo uvek pevamo na maternjem jeziku (sinoc smo jedini bili ti)
- Nikada nismo poslali krsh (mozda Moje 3 bio a mozda i ne, kako kome)
- Imamo jedan od najboljih qualifying rate - samo 3 puta smo ispali i od toga smo cak jednom bili 10. a 2 puta 11. (jednom za 3 boda od 10.og)
- Svi reaktori na YT za nas govore sa velikim postovanjem i uvek su velika ocekivanja sa njihove a i nase strane. Dakle, za razliku od Britanaca, cija je lestvica mnogo mnogo niska (zbog toga on 2. na kladzama, a objektivno ona preterana dreka jedva da zasluzuje Top10 a mozda i ne uleti, jer kako kaze onaj Levato u filmu Fire of Saga: everybody hates UK so zero points), nasa lestvica je bar Top10 kao sto si rekao
- Ove godine smo, potpuno objektivno govorim, privukli mnogo vecu paznju nego Zeljko 2012. ili Marija 2007. tako da ocekivanja su stvarno ogromna

Ne verujem da mozemo da pobedimo, cak i Top3 mi je fantazija ali Top10 je bar 75% realno...

P.S. Neka lajkuje poruku ko dolazi u subotu u hilandarskoj, cisto eto da se pobrojimo

Mislim da Ukrajina neće pobediti. U trci svakako jesu. TVT će dobro odraditi zbog raseljenika i glasova iz samilosti, mada čak i tu možda ne budu prvi. Kod žirija mislim da će proći i slabije.

Ne piju mi vodu ove teorije da će sad žiriji da dobiju instrukcije da glasa za Ukrajinu. Njihova pobeda bi narušila imidž Evrovizije i definitivno potvrdila njenu politizaciju, što sumnjam da ide u prilog EBU. Sve ima granice, pa i mešanje politike u Evroviziju, a pobeda Ukrajinaca debelo gazi van te crvene linije.

Mislim da Ukrajina neće pobediti. U trci svakako jesu. TVT će dobro odraditi zbog raseljenika i glasova iz samilosti, mada čak i tu možda ne budu prvi. Kod žirija mislim da će proći i slabije.

Ne piju mi vodu ove teorije da će sad žiriji da dobiju instrukcije da glasa za Ukrajinu. Njihova pobeda bi narušila imidž Evrovizije i definitivno potvrdila njenu politizaciju, što sumnjam da ide u prilog EBU. Sve ima granice, pa i mešanje politike u Evroviziju, a pobeda Ukrajinaca debelo gazi van te crvene linije.
Kako objasnjavas nemogucu, odnosno neverovatnu prosecnu kvotu na kladionicama svega 1,3-1,4?
Dankan pre 3 godine imao 1,5 i bio je daleko ocigledniji pobednik u znatno slabijoj (samo mu je Italija pretila i niko vise) konkurenciji

Neka ih žiri stavi na peto-šesto mesto i sa milion poena publike, pobedili bi.

Kako objasnjavas nemogucu, odnosno neverovatnu prosecnu kvotu na kladionicama svega 1,3-1,4?
Dankan pre 3 godine imao 1,5 i bio je daleko ocigledniji pobednik u znatno slabijoj (samo mu je Italija pretila i niko vise) konkurenciji
Oslanjaju se na projekciju da će dobiti maksimum maksimuma na TVT što bi, čak i uz osrednju ocenu žirija bilo dovoljno za pobedu.

I ja ne kažem da neće proći dobro u televotingu, samo kažem da ova teorija sa štelovanjem žirija ne ide baš. To je pucanj u nogu za EBU, što se imidža samog festivala tiče.

U normalnim okolnostima bih voleo da Ukrajina postigne dobar rezultat, pesma mi se sviđa. Ali u trenutnoj situaciji, pobeda Ukrajine bi bila ubistvo samog evrovizijskog duha.

Back