Izbori

Ma to je onaj “novinar” Srđan Žunić,
posle ovoga se posvadjao sa ljudima koji su stajali na stepeništu Skupštine i obezbeđivali da ljudi ne krenu da lome i prave incidente kao u Novom Sadu.
Inače postao je redovan sagovornik na protestima novinarki Branki Lazic sa Informera zato što pljuje po opoziciji...

Nisam znala. Ali vrlo interesantno je da se policija sklonila u mrak Skupstine. Ja ne znam sta bi postigli protiv ovolikog naroda. Ali on bi bio u stanju i vojsku da izvede u slucaju stani pani.

Broj ljudi koji se pojavio na protestima jeste za oduševljenje, ali šta sad? Gledaćemo fotke sa tih protesta i?
To je najveći problem kod nas, mi nemamo opoziciju koja je sposobna da nas vodi, trebaju da nađu neke nove ljude, jer jbg svi ovi su već izlazili na izbore 5x i prošli nikako i umesto da se povuku oni se i dalje kao “bore”. Ali nekim čudom to ne kontaju ili jednostavno ne žele, nekad se i zapitam da nisu svi SNS pa samo glumataju. lol

Broj ljudi koji se pojavio na protestima jeste za oduševljenje, ali šta sad? Gledaćemo fotke sa tih protesta i?
Upravo tako. Samo se nadam da ovi mladi ljudi nece dopustiti da se desi isto što i sa protestima Srbija protiv nasilja.
Svidja mi se to sto nije bilo govornika, ali ipak je neko iz organizacije trebao da se obrati i kaze sta je plan posle 15 minuta cutanja. Ljudi su odmah poceli da se razilaze.
Jos nesto sto mi nikada nece biti jasno, imas toliko broj ljudi na ulici i pustis ih da se razidju bez ikakvog pokusaja pritiska na vlast(naravno ne mislim na bilo kakvo nasilje)
A da je bilo velicanstveno, bilo je!

Ništa, odrađena je planirana misija, odavanje pošte nastradalima u padu nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu i stvorena masovnija buka, sa ciljem da dopru do vlasti sa zahtevom da ispune ispostavljene zahteve i rade više u korist društva.

To je najveći problem kod nas, mi nemamo opoziciju koja je sposobna da nas vodi, trebaju da nađu neke nove ljude, jer jbg svi ovi su već izlazili na izbore 5x i prošli nikako i umesto da se povuku oni se i dalje kao “bore”. Ali nekim čudom to ne kontaju ili jednostavno ne žele, nekad se i zapitam da nisu svi SNS pa samo glumataju. lol
Ovo formalno nisu ni bili protesti sa ciljem smene vlasti, već iskazivanje podrške studentima u njihovim zahtevima. Čuo sam više njih koji su rekli da su otišli tamo, a da nisu ni članovi ijedne stranke, niti ih interesuje bilo ko od političara, ni vlast ni opozicija. A i što kažeš, opozicija je preslaba da bi ovo iskoristila na neki način i stekla podršku za neke naredne izbore.

Ja bih našu državu uporedio sa pacijentom koji umire. Ostanak uz AV i njegove satelite je jednak ne davanju leka i tome da ne pokušaš reanimirati pacijenta koji umire.
Opozicija je lek koji je još u fazi ispitivanja, možda neće pomoći, ali ako ne uzmeš lek, jednostavno ideš ka onome što je neminovno. Smrt.
I da juče je bilo veličanstveno, tišina je bila mnogo glasnija od buke.

Vlast je jedina koja apostrofira to da ovi protesti zahtevaju promenu vlasti.

Studenti traze odgovornost pojedinaca, reagovanje institucija koje ne postoje, a ako se institucije probude, sam Vucic ce imati mnogo manji uticaj nego dosad. I on je toga svestan.

Izuzetno jezgrovit protest.

Back