Izbori

a ako se institucije probude, sam Vucic ce imati mnogo manji uticaj nego dosad. I on je toga svestan.
Nadam se da će BAREM do toga doći, jer čovek je u poslednjih mesec dana i otovoreno krenuo da priča da odluke donosi sam. On premijeru govori javno šta da radi, pa govori da treba nove ministre da bira ali od proleća, da je on odlučio da se ne uvode sankcije Rusiji itd. Uglavnom radi sve što ne treba, njegova uloga je otprilike ista kao monarha u državama evrope gde i dalje postoje, znači samo formalna funkcija i to je to, ali čovek nikad otovrenije nije kršio ustav, a opozicija do sada to pitanje nikad nije pokrnula u parlamentu iako blebetaju o tome po twitter-u. Ustavni sud takođe mrtav.

Početak tog "istraživanja o leku u vidu opozicije" biće na nekim narednim izborima. Sada akcenat nije na njima, već pritisku naroda, bez istaknutih vođa, na vlast i institucije, a to bi moglo biti delotvornije od protesta opozicije. Bunt naroda bi mogao biti veći problem za odgovorne, nego kada se neko iz opozicije nacrta tu radi sticanja jeftinih političkih poena koje će izgubiti već koliko sutra.

Nadam se da će BAREM do toga doći, jer čovek je u poslednjih mesec dana i otovoreno krenuo da priča da odluke donosi sam. On premijeru govori javno šta da radi, pa govori da treba nove ministre da bira ali od proleća...
Mislim da je veća verovatnoća da bi izvršio samoubistvo nego dozvolio da se bilo kako ograniči njegova moć.

Preletačica…. SNS pevaljka.
Meni su najlepše i najdraže od naših košarkaša: Bogija, Alekse, Nikole, oba Marka i mislim da ih ima još. 😍

Predsednik nam je upravo postao veliki vernik, a za to vreme njegov tabloid Informer najsramnije blati i vređa najveću srpsku sportistkinju ikada Ivanu Španović jer je podržala studente!862A6ADF-896D-42B4-A115-D80B210A782F.webp9D8FFE3B-3842-4908-8A9C-8E877EFF5F70.webp

Mislim da ce sada pokusati da svadjaju leve i desne, to im je uvek bio kec u rukavu

Meni su najlepše i najdraže od naših košarkaša: Bogija, Alekse, Nikole, oba Marka i mislim da ih ima još. 😍
Jeste lijepo što su podijelili, baš sam pratio juče ko je od poznatih kačio, ali me zanima zašto niko njima nije rekao 'a nije dovoljno to, napišite podržavamo studente, tražimo odgovornost, ovo je mlako' kao što su Novaku nakon onog tvita, nego su ih na sva zvona hvalili juče iako ćute sedmicama. Ja ne zamjerim ništa, da se razumijemo.

Da ne bude da branim Novaka slijepo, ne, nego možemo bar dosljedni da budemo.

Svaka čast svima koji su se okupili juče, nadam se da će imati efekta i da će početi da se popravlja stanje kad političari vide koliko je naroda i kolika je narod sila ♥️

Nadam se samo da će se ovakav momentum održati i da sve moguće zainteresovane strane neće hakovati ovakve skupove. Osim legitimnih zahteva, ono što im dodatno daje na značaju je to što su mobilisale različite populacije. Pred prošle izbore kada je rađena anketa dobar deo studenata i onih iz srednjih škola sa pravom glasa su izražavali nezainteresovanost, ili su bili u fazonu ''videću za koga ću da glasam''. To se sada promenilo i Vučić je vidno nervozan jer zna da tu nema prostora za manipulisanje. Dodatni autogol je ovo naprasno skraćivanje godine, to definitivno neće sesti dobro, posebno maturantima i tu se vlast ozbiljno zeznula.

Ta ''čista'' energija demonstracija sada privlači sve one koji su na raznim stranama spektra, ali im je zajedničko da je svima muka od ovakvog režimskog mafijašenja.

Danica Crnogorčević izgleda ne podržava vlast.
“Ako se vama svidja vlast koja je trenutno to se mene ne tiče...”

Verovatno nije dovoljno patriotska za njen ukus😅
F49B4E73-E44C-41B1-AF33-652E8DEA48D6.webp606717E8-008D-4BEC-927F-41FF5A6E4B2E.webp

U ovom konkretnom slučaju, ne bih rekao da se radi o preletanju. Deluje mi da nastavlja da radi isto ono što je i do sada radila (i za račun istih). Ceo srpski „kremlj de la kremlj” je još pre dva-tri dana (a naročito posle testa na Slaviji) prilično sinhronizovano prestao s objavama „studenti Soroševi plaćenici” i prešao na „znanje, budućnost, sloga, sloboda” i plakanje od ponosa.

Broj ljudi koji se pojavio na protestima jeste za oduševljenje, ali šta sad? Gledaćemo fotke sa tih protesta i?

Moje mišljenje je da će se ljudi po društvenim mrežama i forumima uglavnom vratiti svojim „prioritetima”:
1. pljuvanju opozicije, jer njih je najvažnije skloniti, posle ćemo lako s kriminalcima koju su nam ukrali državu;
2. prizivanju novih, svežih lica i novih ideja i programa;
3. podsećanju da su protesti jalovi
i najvažnije:
4. samozadovoljstvu i uživanju u tome što pravilno prožimaju, pametno zaključuju i uvek bivaju (pa evo i sad) za sve u pravu.

Što se tiče studenata i ljudi koji zaporavo nešto rade, verujem da će već smisliti nešto svoje. 💪

Moje mišljenje je da će se ljudi po društvenim mrežama i forumima uglavnom vratiti svojim „prioritetima”:
1. pljuvanju opozicije, jer njih je najvažnije skloniti, posle ćemo lako s kriminalcima koju su nam ukrali državu;
2. prizivanju novih, svežih lica i novih ideja i programa;
Ali, zar navedeno nisu stvari o kojima treba da se diskutuje? Imam utisak da ljudu koji imaju ozbiljne kritike na to ko nam čini opoziciju (mislim na lik, delo i idejno opredeljenje) često bivaju zavedeni pod dežurna gunđala koja ne cene baš nikakav ''napor'' tzv. prekaljenih političkih veterana. A nijedan impuls tokom ovih nekoliko godina se nije desio zato što ga je izvorno pokrenula opozicija, već su uvek (u manjoj ili većoj meri) sebe uz dogovor uključivali u svaki izraženi protest i bunt. Kasnije nikada to nisu materijalizovali na izborima.

Možda ja pogrešno shvatam stvari, ali mislim da su i te kako zreli za pod lupu.

Back