Pozdrav svima i sa moje strane, dobrodosli na novi forum!
Pre nego sto ostavim bilo koji drugi komentar, red je za pocetak da se da neka uvodna rec kako bi se na simbolican nacin otvorilo ovo novo poglavlje u nasoj istoriji. Ovo je sada nova era i novi pocetak za sve nas ali ne sumnjam ni najmanje da cemo zajedno uspeti da se vratimo tamo gde smo bili pre kobnog novembra 2020.
Za pocetak zelim da se zahvalim
Chodi sto je izasao u susret i samoinicijativno otvorio forum koji je posluzio kao odlicna zamena u ovom periodu osposobljavanja nove platforme na kojoj sada nastavljamo nase druzenje. Nije lako voditi niti jedan forum ali mi je drago sto su u medjuvremenu svi koji su to hteli ipak mogli da ucestvuju u ESC diskusijama u bar koliko-toliko prepoznatljivom ambijentu. Jos jednom - veliko hvala!
Kao sto smo svi zajedno videli, vremena u kojima zivimo su promenljiva i nepredvidiva. 2020. godinu, siguran sam, niko od nas ne pamti po dobrom (ili retko ko, u svakom slucaju). To je bila godina u kojoj smo bili suoceni sa velikim gubicima i, nazalost, ono sto niko od nas nije ocekivao - to je takodje bila godina u kojoj smo izgubili forum. Sav trud, sav rad koji smo svi zajedno ulozili u njega, preko 10 godina aktivnog pisanja....sve je otislo u nepovrat i to preko noci. Za mene licno je to bio veliki udarac i osecao sam se doslovno kao da mi je kuca izgorela. Verujem da se dosta ljudi osecalo slicno.
Trudili smo se da predvidimo razne stvari i zastitimo se na vreme ali ovo je bilo veliko iznenadjenje i za nas koji smo godinama vodili prethodni forum. Ovo iskustvo nas je naucilo dosta toga i sada smo mnogo bolje pripremljeni za situacije kao sto je ova, tako da cemo u buducnosti uciniti sve sto je do nas da se ovakav scenario vise ne ponovi.
Zaista ste mi nedostajali svi i mnogo mi je drago sto smo ponovo okupljeni ovde. Iako ni dan-danas ne mogu da prezalim sve sto je nestalo sa starim forumom,
ono glavno i najvaznije nije nestalo - to ste vi forumasi. Vi ste ono sto je najvaznije u celoj prici i najvaznije je da ste vi zivi i zdravi. Imajuci u vidu situaciju u kojoj se svi zajedno nalazimo sada vec vise od 2 godine, to je zaista najvaznije od svega. Sve ostalo cemo vremenom nadoknaditi.
Mnogo ljudi me je kontaktiralo prethodnih meseci i posebno zadnja 2 dana od kako je postalo poznato da se forum vraca u novom ruhu. Sama cinjenica da zelja za forumom nije utihnula ni nakon godinu dana kao i cinjenica da se vec veceras vratila ona stara prepoznatljiva energija koja nas je krasila ranije - to je jasan pokazatelj da smo svi zajedno uspeli da stvorimo jednu zajednicu koja je toliko jaka da je uspela da opstane uprkos okolnostima koje su nas zadesile i uprkos visemesecnoj pauzi. I to je nesto na sta sam neizmerno ponosan. To nije nesto sto je jedan pojedinac stvorio, to pripada svakome od nas. Mozda sam subjektivan, ali stvarno verujem da ovo mesto ima nesto u posebno u sebi i to je ujedno razlog zasto smo vec veceras uspeli da se okupimo u ovako velikom broju.
Zelim nam svima srecnu i uspesnu ESC sezonu! Da uzivamo zajedno komentarisuci pesme i da stvorimo ambijent u kojem ce se svako osecati kao kod svoje kuce.
U narednim danima/nedeljama, svakako cemo "prosiriti" forum i dodati sekcije koje u ovom trenutku nedostaju. Za sada je tu ovo osnovno sto nam je potrebno za pocetak ali, naravno, u buducnosti cemo, kao i ranije, moci da diskutujemo i o drugim stvarima a moci cemo i da uzivamo u otkrivanju novih pesama kroz FSC.
I evo za sam kraj, posto su neka obecanja vec data, moram i jedno specijalno za Tintea (znam da ce citati ovo kad se bude registrovao

) - dragi moj Tinte, ovog puta ce koverte biti najbolje do sada, red je
Uzivajte i zelim vam lep boravak na forumu!