Sledi moj malo veci elaborat, koji sam vec podelio u Viber grupi ljudima sa kojima sam gledao sinoc ESC u RTS-ovom kaficu. Koristio sam i psovke pa cu ovde da ih cenzurisem. Prenosim u celosti:
Sinoć Evropa, odnosno lokalni stanovnici svojih zemalja NISU glasali za Ukrajinu, dakle nisu te zemlje same donosile 12ice, 10ke i tako to nego ukrajinske izbeglice. Ljudi iskoristili sistem, upotrebili u svoju korist i voala.
Mislite da bi prosečan Austrijanac, Švajcarac glasao za Konstraktu sinoć? Da li mislite da bismo dobili bar 1 poen da kojim slučajem gastrabajterima bude zabranjeno da glasaju za maticu?
Tako da, nemamo pravo da se bunimo:
Lepo nam kad nam gastozi daju 12ice u Televotu a ljutimo se kada isto to Ukrajinci urade??
Stvarno ne možemo i nije u redu da se ljutimo. Jbg takav je sistem glasanja, trenutno nema boljeg…
Druga je stvar da su moguće manipulacije sa žirijevskim glasovima (to oni mogu da glasaju kako hoće. I svako od nas kad bi glasao, ne bi niko ništa mogao da mu zameri, isti k….)
Velika petorka, odnosno ekonomski jake zapadne zemlje daju ogromne pare za ovo takmičenje a mi sirotinjske (Letonija, Gruzija i ostala boranija…) se tu šlepamo i sad očekujemo da će žiri da glasa za nas.
2000tih su se te zemlje zajebale i omogućile da TVT odlučuje i šta se desilo: ispobeđivaše sve te sirotinjske (i Grčka je u neku ruku u tom rangu) zemlje i naravno zapadne zemlje su pizdele
Zamisli, ti organizuješ žurku, uložiš ogromne pare i dođe neki šlepadžija koji ne uloži ni dinara i odnese svu slavu, a tebe ko ….?
E, zbog toga su krajem 2000tih uveli i žiri da može da se njime manipuliše koliko toliko
E sad, da ne bi bilo providno da se samo zapadne zemlje guraju kod žirija, što je inače poslednjih 5 godina toliko očigledno da nema gde, Zapad izabere jednu istočnu zemlju koja će joj biti ‘omiljena’ u ovom slučaju Ukrajina (setite se, prošle godine nisu bili ni u Top10) i kao eto glasamo i za sirotinjski istok.
A ustvari kajmak kupe neka tamo Švajcarska (ubedljivo najgora sinoć!), Portugal, Švedska isto (da su oni poslali pesmu što imala Nemačka bili bi možda u Top 10)
Ko je od istočnih zemalja bio u Top 10 kod žirija sinoć osim Ukrajine?
Ko je od istočnih zemalja, uključujući i Ukrajinu, bio u Top 10 prošle godine?
Tako da, dugo je Zapad pizdeo (setite se perioda tamo od 2011. pa na dalje) i rešio da konačno uzme stvari u svoje ruke i bar da u žiriju gura Zapad
I još nešto: zašto nas je žiri još kulirao?
Konstrakta se praktično u lice smejala svima ovima što su napravili ovu smešnu pandemiju, pogotovu u vezi ispiranja mozga sa pranjem ruku, kao gotovo, smak je sveta ako se ne operu ruke kad krenuo kovid. Kao da do sada nismo uopšte prali ruke?
Obesmislila je ne samo ludilo oko kose Megan Markl, nego i celokupno ludilo oko kovid mera: te maske, te rukavice, te k*r*c, te palac…
Znači to je ozbiljna ozbiljna kritika bila za ove Korona paljevine i neko je sigurno morao da kaže žiriju: e, ova NE MOŽE da prođe!…
Ne kažem ja da korona nije postojala i da to nije ozbiljna bolest za neke pacijente ali…
Ali brate, oni su nam toliko ispirali mozgove sa time kao da ta Korona ubija u 80% slučajeva, kao da ljudi padaju po putu na ulici ako se zaraze.
I evo, Putin je ustvari stavio na tačku svim tim korona glupostima i više je nego očigledno da je ta Korona i lokdauni i čuda bila teška farsa!
A to je Konstrakta na mnogo ozbiljan način prenela…
Znam, zvučim jako pesimistično oko svega ali, ovo vam sad sve pišem hladne glave i potpuno trezan, i objektivno, odnosno iz ugla prosečnog evropskog gledalaca kome je ispran mozak sa koronom, sa kapitalističkim glupostima kako pare pare i samo pare, kako sve živo treba da prihvatamo, kako svima treba da se kezimo i na silu i lažno i ako ga ne podnosimo…
I, šta me najviše plaši oko svega ovoga, j***š sad Evroviziju i koronu:
I MI, SRBI, se već polako ponašamo tako, otuđavamo se, ne družimo se,svako gleda sebe, svako je centar sveta za sebe, kada hoćemo da izbegnemo nekog: e korona, e nije mi dobro, e temperatura… Na poslu se gazi preko mrtvih samo da bi se zaradilo što više. Letovanje na moru je sada postalo OBAVEZNO i tuzno je sto ljudi mahom idu na more da bi kacili slike na fejs i Insta, odnosno to je primarni cilj a ne da se lade muda tamo, to je tek sekundarno…
Mi nismo bili nekad takvi, mi smo se nekad druzili, izlazili, zezali se a sada?
Sva moguća sranja uvozimo sa tog Zapada, OK ima tu dosta dobrih stvari ali i mnogo loših i sve to uvozimo i dosta kasnimo za Zapadom poput Bake Praseta i tako nekih likova kojima ‘moramo’ da budemo opčinjeni, jer jelte on ima milione sabskrajbera, pa to je jako bitna činjenica i istorijski podatak u našim životima…
Izvinjavam se na izlivu ovih ’emocija’ ali tako je to kad nastupi post-evrovizijska depresija…
Nije mi bio cilj da rušim atmosferu, ali, nekih stvari moramo da budemo svesni, odnosno bar je poželjno…