pl Poljska 2025: Justyna Steczkowska - GAJA

Dobra je Lusterka i mislim da je dobar primer autentične poljske muzičke scene. Poljska ima verovatno najbolju alt scenu od svih slovenskih država, ali iz nekog razloga se niko ne prijavljuje za ESC i uvek šalju neke olupine.

Kad bi se Poljaci potrudili da suzbiju korupciju u svojim NF i internim izborima, mogli bi lagano da pobede na Evroviziji i da rezultatski pariraju npr. Ukrajini. Ali ovako kako stvari stoje, još će da ližu patos.

Sad samo publika bira, pa valjda neće biti izražene korupcije.

S obzirom da je navodno korupcija u TVP bila problem za kvalitetne izvođače da se prijave na izbor ovaj lineup je ispod očekivanja. Čak mi možda i bolji onaj iz 2023.

Okej, Lusterka mi zvanično kida…

…što znači da je Poljska neće poslati.

Revamp verzija službeno objavljena, pjesma gori i video je već ušao u Poljski trending

Meni je ovo potpuni, ali potpuni horor 😵‍💫 Bajata produkcija, besmislen tekst, melodramatična, previše agresivna, previše urlanja, shvata sebe previše ozbiljno i nekako je kao frankenštajnovo čudovište, sklepana od gomile nepovezanih delova. Uopšte mi se ne dopada što je bukvalno samo nasilno dodala urlanje iz prošlogodišnje pesme na kraj ove pesme, bez obzira na to da li se uklapa ili ne. Nekako mi je očajnički potez i vidi se da je baš želela da ode na Evroviziju sa Witcher Tarohoro.

Ja mislim da Justina misli da će da pobedi sa ovim na Evroviziji, a žiri bi joj dao možda 0-5 poena.

Meni bi se pesma još i svidela da je instrumental, bila bi mi GP, ali ovaj njen glas i njeno ispevavanje dugih visokih nota mi kljuca mozak.

Nisam ocekivao ovako nesto od nje. Mislio sam i nadao sam se da ce servirati nesto kao prosli put (bila mi je tada favorit). Ne mogu reci da mi se ovo ne dopada; dopada mi se, ali mi za njen vokal i mogucnosti, nedovoljno da mi bude bas odlicno. Licno mi fali jos malo drame.

Na kraju, Dominik Dudek mi je prvi favorit, a Daria Marx mi je drugi favorit.

U petak od 20:45 uz prenos na TVP2 takmičari će nastupiti ovim redom.

FB_IMG_1739206605886.webp

Wielki Finał Polskich Kwalifikacji 2025 top 3​

1.Justyna Steczkowska - "Gaja"
2.Dominik Dudek - "Hold The Light"
3.Sw@da & Niczos - "Lusterka"

Nisam znao da ima kontroverzi sa Lusterkom zbog podlaškog dijalekta u pesmi

Koliko sam ispratio Gaja i Lusterka su najveci favoriti. Ne bi me iznenadilo da Steczkowska dobije ovo bez problema, zbog imena, mada sto se mene tice, njena proslogodisnja pesma mi je bila mnogo bolja.

Back