Ove godine potencijal za dobar plasman nije imao niko. Samim ti i rezultati su takvi kakvi su, a i glasovi publike govore o tome da konsenzusa o predstavniku nema.
Pa valjda je konsenzus ovde bio da su svi miljama daleko od paketa za Bazel i da je kvalitet pesama najgori u zadnja 4 izdanja PzE (iako takođe smatram da je onaj komentar Markovića u uživo glasanju bio katastrofalno neumesan i nepristojan), ali kao što rekoh, Princ je od svih koji su mogli da se smatraju favoritima bio apsolutno najdalje od te "titule".
I ja jesam rekao moje mišljenje o poenima, ali takođe sam istakao da su i Zorja i Suzuki glasali sasvim očekivano i u krajnju ruku korektnk - Vukayla najveći broj bodova, u vrh idu još Aca Sedlar jer je profesor FMU (a i pitka je pesma za žiri), te Harem, a Princ i Tam ostaju odmah ispod. Čak je i Deki napravio takvu postavku, malo drugačiju - a kod njega je Princ dobio 12 poena, što meni lično takođe ne predstavlja problem i mogu da svrstam pod "ukusi su različiti".
Ono što ne mogu da tako okarakterišem je da ti 12 poena daš Princu, 10 poena BxD, a da ostale favorite osakatiš sa 1,2,5 poena. Isto tako mi je čudno da su ti redom dva najbolja predstavnika na ESC Ohajo i Ana Ćurčin, pa onda tek Vukayla, da Princu daješ 4 (što je po meni isto malo ako se gleda iz te vizure žirija), a ostala dva favorita dobijaju krompirić.
Da je kojim slučajem Sloba obrnuo mesta Vukayli i Princu, u Bazel bi otišle Haremke. Čak da je zarotirao i Sedlaru i Princu, opet bi išle Haremke, dakle došli smo do toga da je od 5 članova žirija, taj jedan sa najvećim odstupanjima doveo do ovoga gde smo sad.
Ja ne kažem da treba puškom siliti žiri da glasa za nešto ili ne, ja očekujem da oni budu svesni toga na kom taakmičenju su pozvani u žiri. U slučaju gospodina Markovića očekujem i da budu makar malo pristojniji - komentari na nivou "Zadruga: Narod pita" ne priliče ni njemu, ni festivalu, ni televizijskoj kući na kojoj je tako nešto izrečeno, mora postojati neko elementarno poštovanje prema trudu koji su svi učesnici uložili u pesme, nastupe, promociju i sl.
Po meni Princ je proizvod više nesrećnih okolnosti, na neke od njih ne možemo uticati, neke od njih su mogle da budu sprečene ali šta je tu je. Sva sreća pa će ovo biti vrlo brzo zaboravljeno, ali ostaje činjenica, matematički utvrđena:
Princ je ničiji pobednik