Pesma za Evroviziju 2025: Polufinale i finale

I kad su pjevali Kantica, kantica, lopatica, lopatica i ona ušla zgrožena i rekla pakujte se svi i idite u Grand 😂

Ove godine potencijal za dobar plasman nije imao niko. Samim ti i rezultati su takvi kakvi su, a i glasovi publike govore o tome da konsenzusa o predstavniku nema.
Pa valjda je konsenzus ovde bio da su svi miljama daleko od paketa za Bazel i da je kvalitet pesama najgori u zadnja 4 izdanja PzE (iako takođe smatram da je onaj komentar Markovića u uživo glasanju bio katastrofalno neumesan i nepristojan), ali kao što rekoh, Princ je od svih koji su mogli da se smatraju favoritima bio apsolutno najdalje od te "titule".

I ja jesam rekao moje mišljenje o poenima, ali takođe sam istakao da su i Zorja i Suzuki glasali sasvim očekivano i u krajnju ruku korektnk - Vukayla najveći broj bodova, u vrh idu još Aca Sedlar jer je profesor FMU (a i pitka je pesma za žiri), te Harem, a Princ i Tam ostaju odmah ispod. Čak je i Deki napravio takvu postavku, malo drugačiju - a kod njega je Princ dobio 12 poena, što meni lično takođe ne predstavlja problem i mogu da svrstam pod "ukusi su različiti".

Ono što ne mogu da tako okarakterišem je da ti 12 poena daš Princu, 10 poena BxD, a da ostale favorite osakatiš sa 1,2,5 poena. Isto tako mi je čudno da su ti redom dva najbolja predstavnika na ESC Ohajo i Ana Ćurčin, pa onda tek Vukayla, da Princu daješ 4 (što je po meni isto malo ako se gleda iz te vizure žirija), a ostala dva favorita dobijaju krompirić.

Da je kojim slučajem Sloba obrnuo mesta Vukayli i Princu, u Bazel bi otišle Haremke. Čak da je zarotirao i Sedlaru i Princu, opet bi išle Haremke, dakle došli smo do toga da je od 5 članova žirija, taj jedan sa najvećim odstupanjima doveo do ovoga gde smo sad.

Ja ne kažem da treba puškom siliti žiri da glasa za nešto ili ne, ja očekujem da oni budu svesni toga na kom taakmičenju su pozvani u žiri. U slučaju gospodina Markovića očekujem i da budu makar malo pristojniji - komentari na nivou "Zadruga: Narod pita" ne priliče ni njemu, ni festivalu, ni televizijskoj kući na kojoj je tako nešto izrečeno, mora postojati neko elementarno poštovanje prema trudu koji su svi učesnici uložili u pesme, nastupe, promociju i sl.

Po meni Princ je proizvod više nesrećnih okolnosti, na neke od njih ne možemo uticati, neke od njih su mogle da budu sprečene ali šta je tu je. Sva sreća pa će ovo biti vrlo brzo zaboravljeno, ali ostaje činjenica, matematički utvrđena: Princ je ničiji pobednik

sve okej, razumem da nece ceo ziri da odreaguje pozitivno na dreg, ali da im das 0 u takvoj konkurenciji? pa 0 i za tam jos, mislim da je i mimi caj (ona prva likusa) to je blamcina, dosla si da glasas objektivno, za proizvod koji se salje na evroviziju, a ne sta bi ti slusala u svojoj rupi
razlog zasto mene licno ovi rezultati mnogo bole jeste sto nismo navikli na ovo, 2018-2024 smo stvarno imali fantasticne rezultate, pogotou 2020-2024, navikao sam da mi Srbija da dobru pesmu, a ove godine, Srbija mi upropastila esc 2025 jos vise

Sve u svemu... jutro posle sam ohlađeniji. AKO TREBA DA ISPADNEMO ove godine željom nekih viših sila, bolje da to bude sa Princom... bilo bi mi žao da se to desi sa Tam, Vukicom, Haremkama (pa možda čak i sa Mimi)... tako da u svakoj nesreći ima i malo sreće...

Druga stvar je, da sam ipak ubeđen da ovaj gospodin ide u finale... on će se tamo istaći sa ovakvom pesmom i glasom, a naša dijaspora će to solidno podržati (više nego Luku i Teyu)... u finalu negde oko 20-tog mesta.

Slažem se sa par komentara da RTS-u odgovara ovakav scenario... potencijalno se neće puno istrošiti, a slanje Haremki bi moglo da ima negativan odjek u skladu sa situacijom u državi ali i oko RTS-a... uz to da je otišao neko ko podržava proteste i kad bi u Bazelu to potencirao, RTS bi od strane nacionalista i foteljske pozicije dobio samo takve šamare posle Evrovizije..

Zaspala sam posle nastupa, i samo sam se trgla u pola noći i izguglala pobednika, malo je reći da sam bila u šoku, sve sam očekivala, ali Prinčevu pobedu ne
Šta da kažem, očekivala sam drugog predstavnika, na kraju stvarno mislim da je trebalo da ide Tam, ali šta je tu je
Svakako ću obligatorno navijati za nas, iako ne verujem ni u plasman u finale

Back