Dobro, prethodne dvije godine su na neki način fanovi izgurali predstavnike tj. Luku i Teju, moralo se kad-tad desiti da pobjednik PZE-a ne bude po volji većine fanica i još bolje što se to desilo sad u ovoj godini kad su i ostale pjesme bile manje-više loše i nekonkurentne pa nismo ostali bez ne znam ni ja kakvog remek-djela koji bi ošurio s rezultatom, daleko više bi mi bilo krivo da je nasuprot Princa stajala recimo Zorja ili Sara...
Međutim, zadovoljniji bih bio da je Princ pobijedio na televotingu pa bi to bila kao neka satisfakcija u smislu da konačno ide miljenik naroda, nadao sam se da će onaj što je prvi na televotingu ići za Bazel pa ko god to bio i sa kakvom god pjesmom a zapravo šaljemo onog što je faking treći.
Svakako se ne bi usrećili ni sa Aladinkama jer iako su na šok efekat ostvarile veliki uspjeh u zemlji, naša zadrta dijaspora ne vjerujem da bi ih podržala svojim glasovima, pri tom na svu ovu depresivnu situaciju u zemlji komentari Srbendi bi bio da na Evroviziju šaljemo ''sataniste obučene u trandže'' i tražili bi bojkot ionako ocrnjenog RTS-a pa je ovakav scenario i za sam javni servis najviše sejf.
Tam i Vukajla da su malo poznatije (ili da njihove pjesme izvode afirmisane pjevačice) imale bi šansu da pobijede, ovako bi i one sigurno bile non-qualifiers, tako da mislim da je Princ za provlačenje u finale ipak najsigurnija opcija pored Mimi naravno koja je prokockala šansu svojom pretjeranom ležernošću da se bukvalno prošeta do pobjede.
U svakom slučaju, ovogodišnji nacionalni izbor je izgledao kao sahrana i odavanje parastosa (nepostojanje interval act-ova i repriziranje starih iz ranijih godina mi je težak krindž, ali eto mogli su neki malo detaljniji prilog napraviti o našim uspjesima na Evroviziji), grafika, razglednice i scena su mi korak unaprijed, čak ni grin room nije bio dosadan ali džaba kad su pjesme smor i srećom da je tako jer ne mogu zamisliti koliki bi gubitak bio da se ovo dešava u godini Konstrakte i Teje npr.