Pesma za Evroviziju 2025: Polufinale i finale

Malo mi je bezveze sto kad su pitali Oliveru da li je imala favorita ona je odgovorila "Moj favorit je pobednik Princ. Da je neko drugi pobedio bio bi taj drugi moj pobednik". Zeno imas li ti svoj stav i ukus... mogla je da kaze- imala sam ali nije fer da vam kazem ko su mi favoriti... a ne kao Princ joj favorit 😒

Pa možda nije ni imala favorita, ali sam posle svega siguran da nije želela da Haremke pobede, to se vidi iz aviona. Ne bi u suprotnom dovela u žiri one metuzaleme i operisanu od ukusa i harizme Božanu.

Malo mi je bezveze sto kad su pitali Oliveru da li je imala favorita ona je odgovorila "Moj favorit je pobednik Princ. Da je neko drugi pobedio bio bi taj drugi moj pobednik". Zeno imas li ti svoj stav i ukus... mogla je da kaze- imala sam ali nije fer da vam kazem ko su mi favoriti... a ne kao Princ joj favorit 😒
Pa to je jedini legitiman odgovor od strane urednice i glavne odgovorne na PZE.

Ovo je neposredno nakon pobede Princa. Žena nije uspela da sakrije oduševljenje

C0PPuX.gif

Potrebno je uspostaviti kriterijum. PZE treba da se drži toga da bude festival koji apsolutno primarno za cilj ima odabir konkurentne pesme za Evroviziju. Priča o platformi za promociju za mlade mi je potpuno promašena tema. Žiri treba da ima kriterijum gde će glasati pre svega po prijemčivosti za ESC, članovi žirija treba da se biraju po tome koliko su kadri da procene šta je dobro za ESC. Ubeđen sam da gosn Marković i gđa Vukomanović uopšte ne prate taj festival, a i ako isprate, sigurno nemaju lepo mišljenje o istom. Ali ajde, pripisaćemo to godini i specifičnim okolnostima u kojima se država nalazi.

Svakako, ne treba nikako glumiti Sanremo, koji je festival koji ima svoj kredibilitet i svoju suštinu a Evrovizija je samo jedan "side quest". Srbija mora da stavi fokus u ono što je naziv festivala, a to je izbor PESME ZA EVROVIZIJU. Ako je neko glasao za Sedlara zato što je kvalitetan, onda je pogrešio kriterijum takmičenja. Ako je glasao zato što misli da je za ESC, onda je promašio poentu načisto.

Pesma se namenski mora praviti za ESC i tu je cela suština. Promocija RTS-ovih pulena sa bezličnim i pesmama nedostojnih ni lokalnih radio stanica nema nikakvu poentu i tu se jednostavno mora podvući crta. Podržavam koncept PZE-a kao izbora predstavnika, ali samo pod uslovom korenitih promena, ali u ovom momentu ne vidim način da do njih dođe. Stoga, uvek ću pre podržati interni izbor ako će nam iznedriti kvalitetniju i konkurentniju numeru i izvođača, neko festival na kome je 90 pesama za recycle bin i čije izvođače ne sluša ni uža familija.

Potrebno je uspostaviti kriterijum. PZE treba da se drži toga da bude festival koji apsolutno primarno za cilj ima odabir konkurentne pesme za Evroviziju. Priča o platformi za promociju za mlade mi je potpuno promašena tema. Žiri treba da ima kriterijum gde će glasati pre svega po prijemčivosti za ESC, članovi žirija treba da se biraju po tome koliko su kadri da procene šta je dobro za ESC. Ubeđen sam da gosn Marković i gđa Vukomanović uopšte ne prate taj festival, a i ako isprate, sigurno nemaju lepo mišljenje o istom. Ali ajde, pripisaćemo to godini i specifičnim okolnostima u kojima se država nalazi.

Svakako, ne treba nikako glumiti Sanremo, koji je festival koji ima svoj kredibilitet i svoju suštinu a Evrovizija je samo jedan "side quest". Srbija mora da stavi fokus u ono što je naziv festivala, a to je izbor PESME ZA EVROVIZIJU. Ako je neko glasao za Sedlara zato što je kvalitetan, onda je pogrešio kriterijum takmičenja. Ako je glasao zato što misli da je za ESC, onda je promašio poentu načisto.
Sve si rekao u jednom postu.
Bravo!
Da je Ivan pametan, pa da ovo pokaze ljudima na RTS-u i da i oni pomocu tvog posta shvate sta znaci sam naziv festivala i koja je njegova sustina, kad vec sami ne mogu.

Pozdrav,

Forum pratim vec dve godine, pa pomislih da je red da napišem nešto.

Kupovina glasova od strane tima BiD jeziva je ali ne i zabranjena, pogotovo što nije lako niti izvodivo tolike ljude organizovati i dovesti i smestiti u hotel veličine Prestige o kome ovde pišete.

Međutim, reci da se protiv toga bore studenti a izuzeti onakvo ponašanje Serifoviceve i Sajsi od prošle godine, još više je jadno i jezivo.
Ne zbog "patriotizma" Breskvice, koja ima puno pravo da u borbi za plasman na sceni glumi šta misli da prolazi, već zbog ponašanja dve starije koleginice prema dosta mladjoj. Likovati nad činom, pa se posle praviti nevest, odraz je režima koji sahranjuje Srbiju.

Princ je suprotno kolateralnoj šteti, kolateralna dobit, ako takav izraz uopšte i postoji 🙂.

Nije ovo toliko ozbiljan niti događaj niti će iko nakon ESC pričati o takmičenju duže od mesec dana. Ozbiljno je samo naše vladanje i delovanje koje uvek vode emocije bez razuma. Pa svake godine, svake 4 godine, svakih 10 godina završimo na istom mestu.

• Haha
Reactions: Lux
Nama fale i sredstva, i strategija, i artikulacija i to je tako vec dugi niz godina. Deluje da treba cudo da se desi da bismo mi postali neki faktor na evroviziji mimo fanova.

Mislim da je 2017. nekako sve olako shvaćeno, kao, imamo dobru pjesmu i pjevačicu, fanovi nam predviđaju finale, super, samo lagano.

A već na prvom pre-partiju je bilo jasno koliko Tijani, inače sjajnoj pjevačici, jednostavno ne leži izvođenje te pjesme uživo i to se nije popravilo nikako ni mjesec dana kasnije. I kao takva izvedba smo bili na 3 boda od finala, znači potencijal je bio i te kako prisutan, ali ne vrijedi se sad ni vraćati na to, osim ako ne želimo da to gledamo kao lekciju pa da učimo iz grešaka 😄

Kada prvo kupe pesmu pa traze izvodjaca umesto da je obrnuto. To su uradili i 2016. i 2017.

A kakva je pesma vidis po tome da su 3 pevacice odbile da je pevaju iako su bile zainteresovane da idu.

Upravo to. Sam naziv festivala govori da se trazi pesma za Evroviziju, i da je to primarni cilj.

Back