rs Srbija 2025: Princ - Mila

Je li prenosio RTS Ligu šampiona prošle sedmice?
Jednu utakmicu samo čini mi se, ali su uzeli kompletan prenos sa Arene, nije bilo RTS-ovog komentatora uopšte. A ni analize utakmice iz studije nakon završetka.

Ali ovako kao laik rekao bi da je prenos Pesme Evrovizije daleko komplikovaniji od prenosa neke utakmice.
Ne znam...

Jedino da im recimo RTCG ili HRT ustupe kompletna prava na njihov live prenos, što je malo verovatno da će se desiti. Ne vidim drugo rešenje u takvoj situaciji. Opet neko i to treba da pusti, ali ako su uspeli da puste utakmicu sa Arene uspeće valjda i to.

Ne mogu preuzeti signal RTCG ili HRT kad trebaju biti ispisani brojevi telefona za glasanje iz Srbije.

Pa da o tome nisam ni razmišljao. Možda mogu negde u uglu ekrana da ostave naš broj za glasanje, neka stoji sve vreme? Nadam se da će se sve ovo rešiti do 15. maja, zabavna redakcija nema nikakve veze sa informativom RTS-a i ispašta bez razloga.

Pa nije kao da im treba 50+ ljudi i cela neometana zgrada za to što navodite.

Ljude i komentatora će u Bazel svakako poslati, a da se odavde nakače na gotov prenos, ispišu na ekranu šta treba, i snime osobu kako čita glasove, to mogu, u najgorem i najalarmantnijem mogućem scenariju, i iz reportažnog kamiona sa kamerom, mikrofonom, kompjuterom i nekoliko osoba. Tim pre što valjda nisu prolupali pa da nemaju i više (i boljih) rezervnih varijanti i planova za nešto što im je bitna obaveza za koju bi plaćali penale da je ne ispune.

Pritom ne pričam napamet i bez ikakvih uvida u televizijsku delatnost, ali neka me slobodno neko iz prve ruke ispravi ako grešim, jer baš mislim da je pribojavanje ovde nepotrebno.

Natalija Milosavljević na Tanjugu rekla da se nada da će sve smiriti da delegacija RTS može da ode na ESC u Bazel.Mada mi nije jasno šta blokada znači za sam odlazak.Valjda su svi koji su u delegaciji van zgrada RTS sada.

Last edited:
Ulogovah se da ostavim komentar koliko je zapravo naš paket smor ove godine. Meni uz Cipelu liže dno tabele.

Natalija Milosavljević na Tanjugu rekla da se nada da će sve smiriti da delegacija RTS može da ode na ESC u Bazel.Mada mi nije jasno šta blokada znači za sam odlazak.Valjda su svi koji su u delegaciji van zgrada RTS sada.
Mogu oni da se nadaju koliko hoće, ko bi pre par meseci rekao da bi ovako nešto uopšte bilo moguće.

Verovatno misli na to da onda neće biti tradicionalnog ispraćaja na koji smo navikli.

Pa i ta blokada aerodroma je s vremena na vreme bila najavljivana. Samo nam još to fali. Ne da se Princu da ode normalno kao i svi ostali naši predstavnici pa to
ti je... 😂

Prvo nadanje se odnosilo na čitanje naših bodova od strane Kosjerine. Da će moći da ih čita normalno iz studija ili sa neke druge lokacije za koju se odluče kao i do sada.

Nadamo se i da će se blokada RTS-a završiti do polaska naše delegacije u Bazel i da tamo niko neće morati o tome da misli već će fokus biti "moramo što bolje da odradimo ovo". Isto tako nadamo se će se prenos Evrovizije normalno realizovati kao i prethodnih godina na prvom kanalu našeg javnog servisa, a da nećemo strepeti od toga da popijemo kaznu EBU-a zbog blokada i neemitovanja prenosa.

@FFM Da li je sada jasnije? 😊

Sve stvari ukazuju na to da nam je ova esc sezona propast, a verujem i da ljudi s Rts-a su u fazonu daj samo da odradimo čisto jer smo platili participaciju.

Back