223. FSC - Welcome back!

Jake Wesley Rogers - Wedding and Funerals - Potpuno pogađa moj stil. Nekako mi je smešno koliko me pogađa. Pretpostavljam da je to zbog toga što se ženim ove godine pa pesma ima neku posebnu emociju kod mene. Svaka čast onome ko je ovo poslao! Ovo ide na moju plejlistu i sigurno ću nastaviti da slušam pesme od Jake-a a i ova pesma će se verovatno više puta ponavljati kod mene. 10/10
Skroz sam predvideo u pisanju prethodnih mojih postova, a hteo sam samo da napisem, da necu u napred cestitati, samo da je lepo cuti/procitati nesto lepo, a sam nagovestaj vencanja je sigurno jedno od lepsih stvari; dok je vencanje jedno od najlepsih stvari.

Evo posto sam se iznaslusao FSC-a zadnjih par dana i uspeo sam da izednacim utiske medju oba polufinala, malo komentara i od mene. Ako su pomalo sarkasticna na trenutke malo sam uneo zbog comical effect, bez lutnje molim :D Ispricavam se i na polu tarzansko-srpskom pokusao sam da sve ima smisla sto sam pisao ali nekada se izgubim u misli.

1. polufinale

Aleksandra Janeva - Denot što ni nosi
- Dobra je uvek Aleksandra, ima jako lep glas i pesme. Mislim da je najveci problem sto pesma nije preterano za ovakvo takmicenje, pa se malo izgubi u pozadini, tako da ne verujem da bi se mogla proslaviti.
Anthony Ramos - Lose My Mind - Decko se malo napalio, cool. Ok pesmica, ne smeta mi, ali ne verujem da bi je sam pustio u buducnosti.
Bad Omens - The Death Of Peace Of Mind - Ovde sam na dve. S jedne strane uvek volim ovakve pesme i smatram je jako kvalitetnom kompozicijom, a sdruge strane nekako mi treba previse vremena da se povezem sa istom, kao da ovaj prvi mirni deo previse traje, pa se malo zaboravim dok ne pocne kulminacija. U svakom slucaju super izbor.
Clara Luciani - Respire encore - Pamtim je sa njenog prvog (?) ucesca sa le grenade (?). Ova pesma mi je ok, ali mi ostane neprimetna u konkurenciji.
Daria & Kush Kush - Never Ending Story - Ooooo voziiii. Vratila me je u 2013-14 kad sam prvi put na FSC cuo za Elinu Born sa pesmom 'Miss Calculation', odlican guilty pleasure koji me jako raspolozi dok slusam. Drzim fige za finale.
Filatov & Karas, Busy Reno - Au revoir - Super odabir iako tesko da mi se meni licno popela na vrh, nekako fali nesto da me do kraja osvoji, zlatna sredina.
Fricska - Túlélők - Nazalost ne mogu bas previse da pohvalim, originalan izbor, a opet se osecam kao da nista nisam otkrio.
Harry Styles - As It Was - Kao neko sto nije nesto voleo 1D moram reci da sam jako jako pozitivno iznenadjen njegovom solo karierom. Pesma je zicer ali cisti kvalitet. Bravo Leo.
Jake Wesley Rogers - Wedding and Funerals - Posto se ne zenim ove godine, nije me pogodila, mozda eventualno ako umrem pa da se navratim da opet poslusam (shala mala). Jednostavno prodje, a nista me nije dotaknulo.
Konstantinos Argyros - Eleftheros - Ehhhh bolji je od drugog grka, ali opet nije ovaj buduci srpski turbo folk za mene.
Little Big ft. Netta - Moustache - Dobra vest je sto je dosta bolje nego sto sam na slepo (gluvo) ocekivao. Losa(-ija?) vest je da ipak nije nesto sto bi zeleo da nastavim da slusam, ali je dobar kandidat. Volim kad kaze 'sexy in disguise' taj me deo teksta nekako nasmeje uvek.
Maneskin - Coraline - Super su uvek Maneskin i u ovakvom izdanju, pa cak i kad pevaju nesto genericno. Nije me odma na prvu odusevila, ali mi se vremenom popravilo mislenje, najveca zamerka sto traje duze nego sto bi (po meni) trebalo. Sve u svemu Leo, nije lose.
Minelli - Rampampam - Cool i catchy, do kraja postane malo repetativno, pa me ne odusevi, ali lepo je poslusati.
Morissette - Love You Still - Nista mi smeta, ali je nekako zaboravim cim zavrsi i ne daje mi zelju da je opet pustim. Svakako je bolja od mnogih, ali nije medju najboljima.
Nikos Oikonomopoulos - Pali girisa - Vec sam rekao, nije ovo za mene, zao mi je.
Rag'N'Bone Man - All You Ever Wanted - Moja FSC beba. Jako dobra pesma, ali iznenadim se da je nekako neprimetan u ovoj konkurenciji, cesto zaboravim da je medju takmicarima. Hocu reci da je ovo moguci Leov odabir, ali dali bi on poslao nesto sto bi izbledelo u pozadini?
Shouse - Won't Forget You - Eh dok krenu da pevaju ja se vec smorio, sve u svemu opet pesma koja mi je tako ko za sredinu, nije morala toliko da traje.
Tanxugueiras - Figa - Lepo mi dok slusam, ali nekako ostane jedna od onih pesama koje zaboravim nakon toga, bice da su me druge brze pesme u polufinalu vise osvojile.
Volbeat - Wait a Minute My Girl - Osecam se kao da sam upravo cuo uvodnu spicu za neku seriju i cekam da pocne epizoda. Ok pesmica, rekao bi nekonkurentna.

2. polufinale

AMI - Dulce Sinfonie
- Jako lep pocetak polufinala, opet kao i u prvom sa Aleksandrom rekao bi da nije bas nesto takmicarska, ali mi je lep utisak ostavila.
Antonia Gigovska - Magla - Iz prve i nisam bio nesto fan, nekako mi makedonski zvuci cudno u ove moderne (da ih nazovemo tako) pesme, ali sto sam je vise slusao to me je vise osvojila i sad mi i pomalo sram da kazem da mi se nonstop vrti u glavi, tako da cestitam ko god da je poslao, osvojili ste moje simpatije. Malo boring and predictable da sada hvalim makedonske pesme na izdanju, ali eto desilo se, tuzite me.
Battle Beast - Eye Of The Storm - Ne moze da se pojavi ovakva pesma u mostly pop konkurenciji i da ti ne zadrzi paznju. Obozavam ovakve pesme i uvek ce ici visoko kod mene.
Conan Gray - Yours - Uporedicu sa Azerbejdzan na ESC ove godine, na prvo slusanje smor, i onda me je pomalo uspeo da osvoji. Ne toliko kao Nadir da me osvoji jer mi je on bio u top 5 u finalu, a Conan mi nije toliko jak, ali samo to sto mi se svideo nakon prvobitnog negativnog utiska je uspeh.
Eni Jurišić ft. Matija Cvek - Trebaš li me - Ali ja koji sam celo vreme mislio da je ovo Elis sa Dore hahahaha (nisam gledao spot, slusao sam na Spotify). Celo vreme si mislim wow koja razlika od njenih pesama sa Dore i onda mi juce konacno svanulo da je ovo Eni sa The Voice-a :D Pesma je savrsenstvo na kubni, kamo da smo imalo puno vise ovakvih domacih pesama.
Filip Rudan - He's Not The One - Nije lose, ali pomalo smori, uvek mi je bio antipatican.
Glockenbach ft. ClockClock - Brooklyn - Lepo, ali nemam zelju da nastavim da slusam iako zna da se pojavi u glavi refren na trenutke.
Holly Molly ft. Tata Vlad - Ploua - Necu toliko da kudim Tata Vladu posto su bukvalno svi to uradili pre mene, pesma je ok, nista manje, nista vise.
Josef Salvat - The Drum - Ko jos sem mene pomisli da mu vibrira telefon u onom jednom trenutku na sredini pesme? Prevari me svaki put kada slusam pesmu. Kul stvarcica, treba malo vise vremena da udje u glavu ali je dobro sto imam zelju da nastavim da slusam.
Konstrakta - Mekano - Genijalnost. Ako oduzmem ESC faktor u prezentaciji nastupa onda mi nebude #1 na takmicenju kao sto mi je bila na ESC, ali je svakako na vrhu. Svaka joj cast na svemu. I njoj i Leu.
Mahrina ft. Ana Kokić - Lololo - Groznije stvari tek dolaze. Ovo nije grozno, ali je na granici. Solidno al nedovoljno.
Milica Todorović - Izgubila sam sebe - Mica je bas mica, lepa balada, svidja mi se.
MØ - Goosebumps - Pokusavam da se povezem sa pesmom ali ne ide. Nije da ima tu nesto lose, ali ne ostane u glavu i onda nemam preterano motivacije da je previse slusam.
Nicki Minaj ft. Lil Baby - Do We Have a Problem? - Ko god da je ovo poslao ... Ne, necu da ponovim sto su bukvalno svi rekli jer meni ovo uopste ne smeta, kako su je nakudili ljudi pomislio bi covek da je ovo Tea Tairovic. Ne bi je stavio u vrh, ali me je pozitivno iznenadila. Zao mi je filharmonijo, nece biti 100% negativni komentari za ovu pesmu.
Preslava ft. Lidia - Gorchivi istini - Raduj se filharmonijo jer se i meni ovo ne svidja.
Selah Sue - Free Fall - Isto kao i sa MO. Pokusavam se povezati sa pesmom ali mi nesto tu fali. Nekako mi je neprimetna u ovoj konkurenciji sto je bas steta jer sam se obradovao kad sam je video na priredbi.
Sofia Carson - Como, Cuando y Donde - Prelepouuuuu, volim ovakve stvari, odma mi na prvu privukla paznju i definitivno ide na plejlistu. Bravo ko god da je poslao i ovde drzim fige za finale.
Tea Tairović - Boy Boy - Puno su u komentarima bili heroji i rekli kako su izdrzali da je poslusaju jednom, ali ja cu biti hrabar i reci cu da sam ipak dosao samo do pola. Zao mi je, ali nisam mogao vise od toga. Cak sam bio open minded pre nego sto sam je cuo, mislio sam ajde ocekujem da bude bar ok i onda je bilo 20000 puta gore nego sto sam i mogao zamisliti.
Ylona Garcia - Entertain Me - Nakon Teje ovo je tacno onakav catchy trashy guilty pleasure koji sam zeleo cuti. Kao i Daria u prvom polufinalu, bas me raspolozilo dok slusam, ne mora svaka pesma da bude teska patetike i kvaliteta, nekada je dovolno nesto ovako light-weight da te pokrene.

Odlicno kod Nika, bravo! :D

Skroz sam predvideo u pisanju prethodnih mojih postova, a hteo sam samo da napisem, da necu u napred cestitati, samo da je lepo cuti/procitati nesto lepo, a sam nagovestaj vencanja je sigurno jedno od lepsih stvari; dok je vencanje jedno od najlepsih stvari.
Hvala na komentaru ^^. Da. Bliži se taj korak. Malo mi je zanimljivo da sam na ovaj forum došao u junu 2010e godine i eto posle 12 godina se ženim. Čudno mi je gde su proletele godine :)

Meni je ove godine 10 godina na forumu :love:

Kod mog dragog Nika nije lose :D(y)

Meni je Teina pesma super :D

Leo daj komentare, ti me mozes spasiti od 0 poena nadam se :D
btw meni 12godina sa manjim prekidima na forumu.. Ne znam ko je to od tadašnjih forumaša još uvek ovde, Miloši, Đole, Majsta, Euronik, Bebi, Destroyer

Uskoro će i moji komentari , ovih dana sam slušao pesme i na poslu čak, baš mi se sviđa ovo izdanje. Mislim da se jedna baka uplašila pesme Eye of the Storm :ROFLMAO:

Što se tiče tvog izbora sumnjam na dve pesme i koja god da jeste među favoritima mi je :LOL:

I Bebi ima puno godina. Ali nam se desi da nam nekad traže ličnu kartu kad kupujemo cigare, kad smo obrijani.

Hajde da prođem strašni sud ili da me osudite! Dosta mi je nevidljivosti, to je kao kad umrete pa ljudi ni ne znaju da ste umrli.

Nadam se da prolazis :D Ja sam kod tebe prosao pa je red da i ti prodjes kod mene :D

Pošto se nakupilo već dosta komentara i to od ljudi koji imaju sličan glazbeni ukus kao ja, ipak neću pisat komentare da se ne čita stalno jedno te isto, nego ću ostavit tzv. semafor uz poneku fusnotu za neku pjesmu

Daria & Kush Kush - Never Ending Story
Filatov & Karas, Busy Reno - Au revoir
Fricska - Túlélők
Jake Wesley Rogers - Wedding and Funerals
Little Big ft. Netta - Moustache (Spoj iz moje najgore noćne more, fasciniran sam kako ste samo uboli)
Morissette - Love You Still (Ima tu kvalitete, ali meni osobno vrlo dosadno)
Antonia Gigovska - Magla (Underwhelming nažalost) 🙁
Mahrina ft. Ana Kokić - Lololo (Čak i na momente vozi, ali ipak ne vidim da ovome dajem bodove)
Nicki Minaj ft. Lil Baby - Do We Have a Problem? (Eh da je samo Nicki možda bi bilo nivo iznad, ovaj lik kvari, tako da ipak crveno, sry) 😢
Preslava ft. Lidia - Gorchivi istini
Tea Tairović - Boy Boy
Aleksandra Janeva - Denot što ni nosi
Anthony Ramos - Lose My Mind
Minelli - Rampampam
Shouse - Won't Forget You
Tanxugueiras - Figa
Volbeat - Wait a Minute My Girl
AMI - Dulce Sinfonie
Eni Jurišić ft. Matija Cvek - Trebaš li me (Malo precijenjeno po mom mišljenju) 😬
Filip Rudan - He's Not The One
Holly Molly ft. Tata Vlad - Ploua
Josef Salvat - The Drum
Milica Todorović - Izgubila sam sebe
MØ - Goosebumps
Selah Sue - Free Fall
Ylona Garcia - Entertain Me
Bad Omens - The Death Of Peace Of Mind
Clara Luciani - Respire encore
Harry Styles - As It Was
Konstantinos Argyros - Eleftheros
Maneskin - Coraline
Nikos Oikonomopoulos - Pali girisa
Rag'N'Bone Man - All You Ever Wanted
Battle Beast - Eye Of The Storm
Conan Gray - Yours (Uh, hvala!)
Glockenbach ft. ClockClock - Brooklyn
Konstrakta - Mekano (Dabogda ti bio mekan kad ne treba... šalim se, ovo je slabije od ICS, ali i dalje sasvim dobro, cijenim njen stil)
Sofia Carson - Como, Cuando y Donde (Bravo, bravo i opet bravo, iznenađenje kola) 👏

Back