ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Ja mislim i da ne treba da ucestvujemo, sve dok su tu Ukrajina i Izrael, jednostavno bojkot
Ма како да не, па да онда позову Косово да учествује. Тад не би требало да учествујемо.

Prva da leti Olivera, koja je zadužena ya PzE, a time i za selekcionu komisiju, pa onda žiri. U paketu s njom luda Duška, koja izgovara takve gluposti, da od smeha pucaju i oni koji nisu fanovi Evrovizije i dodatno ruši kredibilitet i tako narušenoj Evroviziji i svemu oko nje, dok nama fanovima diže kosu na glavi i kida živce komentarima, koji su često uzrokovani i njenom neobavešćenošću i nezainteresovanošću z abilo šta osim za putovanje.
Naravno, reforma RzE. Neka ta neka komisija izabere 40-50 pesma, koje će biti postavljene na platformu i za koje narod može glasati. S jedne adrese 1 glas. U uzi izbor ulazi max 24, koje idu u 2 polufinala ili 10 do 12 koje ce biti samo u finalu.
Ako bude polufinala, max. 5 sms glasova s jednog fona i bez žirija. U finalu proporcionalni sistem, takodje sa max. 5 glasova s jednog broja i 10 članova žirija (toliko ih imalo i do sada ukupno - polufinalni + finalni)....
I uključivanje nove ekipe, novog tima u pripreme i sam nastup za ESC.
Bitna stvar za PzE bude najkasnije za Sretenje.

Svake godine mnoge države prete nekim bojkotima i nikom ništa. Dok sve to bude mrtvo slovo na papiru, od cele priče nema ništa.
Pa zar ti broj ucesnika ne govori da i te kako ima bojkota…samo se navode drugi razlozi…a tek ce se jos smanjiti broj ucesnika, pa nek ucestvuju i dalje Izrael i Ukrajina

Inace ovih 0 poena publike za Svajcarsku porucuje svim buducim takmicarima da ne mozes da dodjes i otpevas lepo, to nije ono sto se boduje i vrednuje, sto je apsolutno sranje ako pitate mene
Pa super je otpevati lepo, ali treba da se i pesma svidi ljudima. Po toj logici trebalo je da i Princ bude u top 10.

И да престану са дискриминацијом турбо-фолка. Ипак смо ми земља зачетница тог правца. РТС само за новогодишње празнике пушта турбо-фолк ( због гледаности), а преко целе године ништа.

Nemojte toliko da pljujete sada, nije sve ni do samog izbora, na Evroviziji treba da se poklopi puno toga. Evo imali smo ove godine fenomenalan UMK, pa Finska nije uspela da udje ni u top 10. Istovremeno, imali smo ispodprosecni Sanremo gde cak pobednik nije ni otisao na Evroviziju, pa su zauzeli odlicno 5. mesto. Jednostavno nema pravila. Svakako, ove godine smo u startu bili osudjeni na propast zbog izbora pesama na PZE, ali ne znam koliko je to do RTS-a, a koliko do toga da je nasa muzicka scena jednostavno slaba (iliti nepostojeca) i ne prati trendove.

Nemojte toliko da pljujete sada, nije sve ni do samog izbora, na Evroviziji treba da se poklopi puno toga. Evo imali smo ove godine fenomenalan UMK, pa Finska nije uspela da udje ni u top 10. Istovremeno, imali smo ispodprosecni Sanremo gde cak pobednik nije ni otisao na Evroviziju, pa su zauzeli odlicno 5. mesto. Jednostavno nema pravila. Svakako, ove godine smo u startu bili osudjeni na propast zbog izbora pesama na PZE, ali ne znam koliko je to do RTS-a, a koliko do toga da je nasa muzicka scena jednostavno slaba (iliti nepostojeca) i ne prati trendove.
Pa nije Finska uspela zbog glasacke masinerije Izraela i Ukrajine.

Pa zar ti broj ucesnika ne govori da i te kako ima bojkota…samo se navode drugi razlozi…a tek ce se jos smanjiti broj ucesnika, pa nek ucestvuju i dalje Izrael i Ukrajina
Govori, ali potrebne su konkretnije akcije od konkretnijih zemalja. Dok odustaje Moldavija, a vraća se CG, ništa nismo uradili.

Nisam verovao da cu ovo ikad reci, ali Albanija je zasluzila mnogo visu poziciju.

Mnogo je random sve bilo.
Pa iskreno nije, baš je tu gde treba da jeste. Ušla u top 10 i to je sasvim ok. Nastup je bio promašaj a i pesma je po meni precenjena.

Jedva čekam da neko objasni kako bi Tam, Vukayla, Haremke, pa čak i ОХАЈО prošli gore od ovog non-eventa koji smo na kraju poslali i koji je takav hit da se i Joksimović stideo da se potpiše kao aranžer.

Da ne pričamo o tome da su sve te četiri pesme imale dodatni potencijal za nastup, režiju i promociju, nešto što kod Princa nije ni postojalo.

Rizikujem da odem u offtopic pa ću se ovde zaustaviti, nastavljamo na Prinčevoj zasebnoj temi

Back