ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

U redu, ocigledno je najlakse ljudima da krivicu za sve probleme svale na nekog, u ovom sucaju Izrael i Ukrajinu.
Pa pesma koja ni u finale moldavskog nacionalnog izbora ne bi usla , osvaja 1. polufinale, uzas. Cirkus nevidjeni sta Ukrajina pravi od ESCa.

U ovom momentu mi deluje nerealno da će bilo koja zemlja biti odstranjena kada je broj učesnika na konstantnom minimumu. EBU je sada sebe doveo u poziciju da se samouništi, šta god da napravi neće biti dobro jer od politike ne mogu pobeći nikako.

Ako ostanu Izrael i Ukrajina, treba biti spreman na svašta. Ako odu, treba prihvatiti realnost da će se takmičiti 35 zemalja ako i toliko, što nije isplativo za dva polufinala.

Pa bolje da imamo i jedno polufinale, ali zdrav i normalan ESC, nego sa 2 zemlje vise, ali veoma toksican i nepravedan.

Pa pesma koja ni u finale moldavskog nacionalnog izbora ne bi usla , osvaja 1. polufinale, uzas. Cirkus nevidjeni sta Ukrajina pravi od ESCa.
Slazem se da i Ukrajina i Izrael postizu rezultate koji su delom (mozda i vecinom) posledica podrske samoj zemlji, a ne cisto zbog kvaliteta pesme/nastupa. Opet tesko je genealizovati, jer mi je Ukrajina prosle godine bila jedan od favorita, i mislim da su zasluzeno razbili na glasanju publike. Na drugoj strani, prvi sam bio protivnik pobede Ukrajine 2022. zbog politicke situacije. Ali moramo prihvatiti cinjenicu da je to posledica ovakvog sistema glasanja, a iskreno ne znam sta bi EBU mogao da promeni.

Jedan interesantan podatak sa glasanja. Televoting iz Crne Gore u drugom polufinalu: po 3 boda za Izrael i Letoniju. Jel' realno da su dobile isti broj SMS poruka? 🤣

Slazem se da i Ukrajina i Izrael postizu rezultate koji su delom (mozda i vecinom) posledica podrske samoj zemlji, a ne cisto zbog kvaliteta pesme/nastupa. Opet tesko je genealizovati, jer mi je Ukrajina prosle godine bila jedan od favorita, i mislim da su zasluzeno razbili na glasanju publike. Na drugoj strani, prvi sam bio protivnik pobede Ukrajine 2022. zbog politicke situacije. Ali moramo prihvatiti cinjenicu da je to posledica ovakvog sistema glasanja, a iskreno ne znam sta bi EBU mogao da promeni.
Da ih izbaci na odredjeno vreme sa ESCa.

Da ih šutne nogom u dupe, eto šta bi EBU mogao da promeni. S*re mi se od jeDnAkOsTi i diplomatije, a Rusiju su mogli da izbace. Licemeri odvratni.

Iako po mom mišljenju ne sa pravom pjesmom, drago mi je što je Estonija konačno ostvarila TOP 5/TOP 3 rezultat, Eesti Laul mi je možda i omiljeni nacionalni izbor po pjesmama.

Znaci isti scenario ko i prošls godine.

Zbog ove nakaradnosti i sraza politike, demagogije upakiranu u glaznenu pricu koja svjdoci propasti zdravog razuma, oči su mi ss otvorili.

Koliko je sve iritantno bilo, pogotovo čitanje glasova. Ko kad smo u osnovnjaku radili prezentacije pa se prezentirajuci preseravali.

Sfage i show na nivou, sve ostalo krsina. Ne znam kako fo prije nisam vidio, vjv sam konacno u fazi sazrijevanja

Sa pjesama Molitva, Rise liks a fenix, Heroes, Tatto spali smo na to da umalo pobijedi esoresso maćato

Pa ne moze nikada da bude problem u ukusu publike, o ukusima se ne raspravlja. Problem je kad se kupuju glasovi

Dok god je Izrela i Bojane & Davida ova takmicenja gube smisao.

Zasto bi se iko cimao da se maksimalno potrudi ako zna da ce ovakve prevare da uzmu glasove publike.

Bas me zanima da vidim glasove publike bez Izraela i kako bi tada izgledala tabela.

Back