ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Iskreno meni je iz godinu godinu sve teže i bezvezenije pratiti glasove žirija, em ide prebrzo, em je sve tako random, nema uopće nekog užitka. Samo čekam glasove tvt-a, ovo ništa ne doživim uopće.
Zbog tolike kupovine glasova od strane Izraela, meni su glasovi zirija mnogo smisleniji i interesantniji od glasova publike

Najjace mi je to filozofiranje srpskog zirija i onda dodju rezultati na ESC gde srpski ziri glasa za neke pesmuljke, a za to cak niko ne bi glasao ni na nasem nf.
Potpuno je drugačiji žiri od onog sa PZE.

• Like
Reactions: FFM
Jeste, a oni su prema nama baš trpeljivi i dele poene i šakom i kapom svake godine...

Na stranu pesma koja je prosek I ništa više, zašto bi dali poene nekome ko pokazuje simbol dvoglavog orla?
Albanski žiri je znao da Srbiji udeli siću. I za Hurricane i za Konstry. Ništa značajno, ali bilo je fino videti da smo im uprkos svemu bili u top 10.
2023. smo ih zalepili za sam patos, ove godine kada to TEK nisu zaslužili je velika sramota.

I trenutak kada se žiriraju pesme i rangiraju, nije momenat kada treba razmišljati o bilo kojim drugim faktorima osim kvalitetu kompozicije i izvođenja iste. Ti ako tako razmišljaš, to je vrlo primitivno odmah da ti kažem. Bruka, sramota i neprofesionalnost za srpski žiri.

P. S. nemoj da pišeš napamet, edukuj se o simbolu dvoglavog orla.

Mozda nepopularno mislenje, ali dok se ne smiri ova situacija sa Izraelom i Ukrajinom, mozda je i najbolje da se eliminise tvt, posebno u finalu. Mozda da tvt odluci pobednike u pf, pa onda samo ziri glasa u finale. Nije idealno ali mozda je i najbolje resenje, indirektno da ih spusti bez da ih izbacuju sa takmicenja.

Jeste, a oni su prema nama baš trpeljivi i dele poene i šakom i kapom svake godine...

Na stranu pesma koja je prosek I ništa više, zašto bi dali poene nekome ko pokazuje simbol dvoglavog orla?
Razumem subjektivan ukus, ali uzdizati Princa a reći za maltene bilo koju pesmu (a ne jednu od najkvalitetnijih u ovogodišnjoj ponudi) da je pesmuljak nema baš logike. Uostalom, žiri je tu da se bavi muzikom. I više su smorile te tabloidne priče o njihovom pokazivanju orla.

Albanija nam je, inače, često davala poene kroz istoriju, ne prevelike (mislim da je najviše 5 poena za Jelenu Tomašević). Od njih su poene, u bližoj prošlosti u finalu dobijali Balkanika, Konstrakta i Teya Dora, njih dve čak i od žirija i od publike. Srbija, je poslednji put Albaniji dala poene kada ih je predstavljao Eugent Bušpepa. Koliko se sećam, Keljmendiji su bili blizu crte, a sad smo im takođe dali.

Albanski žiri je znao da Srbiji udeli siću. I za Hurricane i za Konstry. Ništa značajno, ali bilo je fino videti da smo im uprkos svemu bili u top 10.
2023. smo ih zalepili za sam patos, ove godine kada to TEK nisu zaslužili je velika sramota.

I trenutak kada se žiriraju pesme i rangiraju, nije momenat kada treba razmišljati o bilo kojim drugim faktorima osim kvalitetu kompozicije i izvođenja iste. Ti ako tako razmišljaš, to je vrlo primitivno odmah da ti kažem. Bruka, sramota i neprofesionalnost za srpski žiri.

P. S. nemoj da pišeš napamet, edukuj se o simbolu dvoglavog orla.
Pa dodeljivao je i naš žiri njima ponekad siću, na primer kad su pevali Mall.

Mislim da ni na prste jedne ruke ne može da se nabroji koje to države sinoć nisu politički glasale... A kada neko pokazuje simbol velike Albanije apsolutno mu treba zalepiti nulu makar imao i pobedničku pesmu. Dosta mi je više kritika samo na račun našeg žirija. Sinoć su glasali perfektno i jedno veliko bravo za njihovu profesionalnost i nepristrasnost.

Evrovizija bez glasa publike bi izgubila smisao u današnje vreme. Lakše je valjda eliminisati jednu ili dve zemlje na ovaj ili onaj način, nego zbog njih ukidati glasanje publike zbog koje takmičenje i opstaje.

Evrovizija bez glasa publike bi izgubila smisao u današnje vreme. Lakše je valjda eliminisati jednu ili dve zemlje na ovaj ili onaj način, nego zbog njih ukidati glasanje publike zbog koje takmičenje i opstaje.

Da, ali smisao se vec polako gubi svakako. Te dve drzave nece biti uklonjene, bolje spreciti njihove pobede i visoki plasmani barem.

Ovo i ne deluje toliko strašno kada pogledaš kako su Azeri rangirali Jermene. Mi smo za njih stvarno male bebe.
I to iz godine u godinu. Sećam se kad su im jedne godine dali poen na televotingu pa su valjda u Azerbejdžanu vršili istragu. Jezivo.

Zasto se uvek moram tesiti da nismo najgori medju ostrascenima 💀 daj jednom da budemo primer pozitivne prakse

Jebeni orao nije bio problem do one utakmice, odjednom zbog autohtoni zastave i albanska pticurina koja ima isto poreklo kao nasa pticurina postade simbol velike Albanije i najveca uvreda za Srbe.

Razumem subjektivan ukus, ali uzdizati Princa a reći za maltene bilo koju pesmu (a ne jednu od najkvalitetnijih u ovogodišnjoj ponudi) da je pesmuljak nema baš logike. Uostalom, žiri je tu da se bavi muzikom. I više su smorile te tabloidne priče o njihovom pokazivanju orla.
Meni se pesma ne sviđa i to je sve. Poštujem ako se tebi sviđa, meni su bar 3 koje su prethodnih godina slali bolje od Zjerma.

Isto tako i za orla, ja ga smatram za provokaciju. Kome ne smeta super, ali razumite i da nekome bode oči. A za tim pokazivanjem svake godine stvarno nema potrebe.

Pa dodeljivao je i naš žiri njima ponekad siću, na primer kad su pevali Mall.

Mislim da ni na prste jedne ruke ne može da se nabroji koje to države sinoć nisu politički glasale... A kada neko pokazuje simbol velike Albanije apsolutno mu treba zalepiti nulu makar imao i pobedničku pesmu. Dosta mi je više kritika samo na račun našeg žirija. Sinoć su glasali perfektno i jedno veliko bravo za njihovu profesionalnost i nepristrasnost.
još kad bi prosečan Srbin skontao da im je dvoglavi orao bukvalno nacionalni simbol i jedina stvar koju imaju na zastavi i da je predstavljanje istog kao isključivo simbola Velike Albanije jednako kao kada bi u Hrvatskoj rekli da neko naš poziva na genocid i novi Vukovar kad bi pokazivao tri prsta.

Profesionalnost i nepristrasnost sigurno ne idu uz sinoćni žiri, kao ni uz mnoge žirije koje smo mi imali. A ne ide ni uz javni servis koji ih bira tako da nisam ni iznenađen. Ako glasaš politički, glasaj, tvoj je obraz u pitanju a ne moj, samo nemoj onda da mi se posle pojavljuješ kao neki vrli kritičar Evrovizije i čuvar moralnih vrednosti jer to nisi.

Je l' se bar slazemo da ziri koji sebe smatra profesionalnim i strucnim ne bi smeo na osnovu nazovi politicke provokacije da zalepi pesmu za dno?
Tako bi trebalo da bude, ali sigurno da i članove žirija to vređa, Srbi su. Pošto političko glasanje oduvek postoji na Evroviziji, ne vidim da je smak sveta ako članovi srpskog žirija zbog toga ne žele da glasaju za njih, imaju pravo kao i svi drugi da nekoga izignorišu. To što Albanci pokazuju iz godine u godinu je ružno i bespotrebno, sami bez razloga podižu tenzije.

Može da se uradi npr. ovako... 50 % žiri, 40 % SMS sa ograničenim brojem poruka i 10 % glas fanova kao specijalna kategorija čisto da se i nama da malo prostora jer mi ovo takmičenje držimo živim...

Back