ESC 2025 – Bazel, Švajcarska: opšte, arena, grafika, scena

I zaključili da KAN nije umiješan u dozvoljenu plaćenu promociju te da nema dokaza da je promo uticala na rezultate + firma koja broji glasove tvrdi da je sve prošlo regularno i nema naznaka o manipulaciji

Znači ništa (glasom Danijele iz Najslabije karike)

Sad vidjeh da je Sandra Simo pjevala svoju ESC pjesmu u istoj haljini kao i 1991.To mi je promaklo u finalu, vjerovatno tad išle reklame na RTSu.

Ja se samo pitam, gde je nestala ova publika? Gde je sve pucalo od energije tokom nastupa i posle nastupa. Publika je bila simbol ESCa. Danas ono ne moze publikom da se nazove, sve izrezirano, nista prirodno ni spontano. Publika kao na sahrani.

IMG_7786.webp
Ovo je bila prava atmosfera.

Ja se samo pitam, gde je nestala ova publika? Gde je sve pucalo od energije tokom nastupa i posle nastupa. Publika je bila simbol ESCa. Danas ono ne moze publikom da se nazove, sve izrezirano, nista prirodno ni spontano. Publika kao na sahrani.

View attachment 34605
Ovo je bila prava atmosfera.
Manje je stavljen akcenat na publiku ove godine pošto je arena poprilično mala, da se ne bi videlo koliko je u stvari malo, a na sve to su maksimalno utišali publiku kako se ne bi čulo zviždanje tokom Izraela lol mada mi nije jasno zašto je anti boo sistem bio uključen kroz celu evroviziju, a ne samo tokom njihovog nastupa. Iskreno se nadam da ćemo konačno imati veću arenu sledeće godine, da se ponovo oseti ta energija i atmosfera.

Ја сам пар пута помислио да су на партеру волонтери којима је речено како да стану и како да се понашају те да је зато било тако досадно у публици

Кад се сјетим публике за Бојанин наступ 2015. надам се да ћемо такве сцене поново у Бечу гледати

Ја сам пар пута помислио да су на партеру волонтери којима је речено како да стану и како да се понашају те да је зато било тако досадно у публици
Pa ne čudi me to od Švajcaraca lol

Pa i prošle godine je bila bolja energija, setite se samo kako je publika reagovala na Rim Tim Tagi Dim

Замислите РТТД, ЧЧЧ па и Констру без реакције публике. Одмах је утисак слабији

Sad gledam da se zrijeb kojim se učesnici razvrstavaju po polufinalima već nekoliko godina unazad održava poslednjeg utorka u januaru.

Jel' to EBU ustanovio tako ili se slučajno poklapa?

Vadimo ovih dana razne statistike, apostrofira se to što JJ (kao Loreen) nije osvojio nijednu dvanaesticu publike, pa sam pročačkao da vidim ko je u ESC finalima, otkako je novi sistem, osvojio duplu dvanaesticu, odnosno 24 poena:

2016:

Ukrajina od San Marina i Poljske
Australija od Švedske i Albanije
Rusija od Belorusije i Azerbejdžana
Jermenija od Rusije
Belgija od Australije

2017:

Portugal od Francuske, Španije, Francuske, Izraela, Islanda, Litvanije i Holandije
Bugarska od Belorusije i Severne Makedonije
Švedska od Danske
Italija od Malte i Albanije
Rumunija od Moldavije
Mađarska od Hrvatske
Grčka od Kipra
Kipar od Grčke

2018:

Izrael od Francuske i San Marina
Kipar od Grčke
Nemačka od Danske i Holandije
Italija od Albanije
Danska od Mađarske
Moldavija od Rusije
Srbija od Crne Gore

2019:

Italija od Malte i Hrvatske
Rusija od Azerbejdžana
Severna Makedonija od Srbije
Azerbejdžan od Rusije
Kipar od Grčke
Srbija od Crne Gore
Grčka od Kipra

2021:

Italija od Ukrajine
Francuska od Holandije i Španije
Švajcarska od Albanije
Ukrajina od Litvanije
Grčka od Kipra
Srbija od Severne Makedonije
Kipar od Grčke

2022:

Ukrajina od Litvanije, Letonije, Poljske i Moldavije
Srbija od Hrvatske i Crne Gore

2023:

Finska od Norveške i Švedske
Izrael od Azerbejdžana i Jermenije
Ukrajina od Češke

2024:

Švajcarska od Ukrajine
Hrvatska od Srbije
Ukrajina od Češke i Moldavije
Francuska od Jermenije
Luksemburg od Izraela

2025:

Izrael od Azerbejdžana
Italija od Slovenije
Grčka od Kipra

Ne znam gde je dobio 10, ali u puno drzava gde je JJ mogao dobiti 12, izgubio je zbog organizovanog glasanja za Izrael tako da moze jos jedna zvezdica tu.

U poslednje 3 godine, pobednici su dobili ukupno jednu dvanaesticu od publike i to Nemo od Ukrajine. Lorin i JJ nisu dobili nijednu 😁

Sa druge strane, Lorin je jedini pobednik u poslednjih 8 godina koji je bio u top 2 i kod žirija i kod publike, a pokupila je najviše kritika.

2018,2021 i 2022 su pobjeđivali samo pobjednici publike, a 2023-2025 samo pobjednici žirija.

Nebitni ili ne, meni su Wasted Love i The Code mnogo bolje pobedničke pesme od Heroes, 1944, Toy, Amar pelos dois i Stefanije, a muzički su zanimljivije od Tattoo i Arcade (a obe te pesme volim). Definitivno nemaju čega da se stide. The Code je pobedila u jednoj od najjačih godina, tako da naklon od mene.

I Nemo i JJ su bili najtalentovaniji izvođači u poslednje dve godine i imali su fantastične nastupe i vrlo jedinstvene pesme koje žanrovski pomeraju takmičenje napred, tako da se meni baš dopada ovaj trend poslednjih nekoliko pobednika 🤷🏼

Last edited:
Back