285. FSC - Secrets of Wisteria Lane

libertà

Ekspert
0bd943d7-b59e-4fa8-8835-a98f8aac1fa9.webp

Pozdrav dragi forumaši, kroz novo putovanje vodim vas u mali grad pod nazivom “Fairview” i poznatu fiktivnu ulicu “Wisteria Lane”. Kao što znate, moje prethodne dve organizacije obeležila su putovanja u Afriku i Libertaniju.
Nazivi prethodnih organizacija - otvara se na klik:
232. FSC - Roadtrip to Africa
254. FSC - LIBERTANIJA CALLING
a ovog puta zajedno otkrivamo tajne ovog misterioznog grada.

Tema je inspirisana kultnom serijom “Očajne domaćice” koju sam odgledao čak dva puta i odlučio da napravim FSC omaž posvećen istoj. Ukratko o samoj seriji:
- Očajne domaćice (engl. Desperate Housewives) američka je televizijska serija koju je stvorio Marc Cherry za ABC. Prikazivana je od 3. oktobra 2004. do 13. maja 2012. godine, a sastoji se od 180 epizoda. Smeštena u Wisteria Lane - u, ulici u izmišljenom gradu Fairview - u u izmišljenoj državi. Očajne domaćice prate živote grupe žena viđene očima njihove prijateljice i komšinice, koja je sebi oduzela život u pilot epizodi. (Mary Alice Young) One prolaze kroz lične borbe i porodični život, dok se suočavaju sa tajnama, zločinima i misterijama skrivenim iza vrata njihovog naizgled prelepog i savršenog prigradskog naselja.

Često prolazimo pored komšija ali ni ne slutimo kakve tajne kriju. Da li ste spremni da otkrijete tajne forumaša? Ja jesam.

Podela zadataka će biti koncipirana tako da su sami zadaci inspirisani likovima iz serije, gledao sam da ne budu preteški ali i u sklopu samog lika kojeg vam dodeljujem. Kako pratimo samu radnju ove misteriozne ulice, zadaci će biti predstavljeni isključivo u privatnoj konverzaciji između organizatora i forumaša koji bira zadatak, pa do samog predstavljanja pesama neću predstaviti opise svih zadataka.
Uz samu temu zadatka, važe i na snazi su standardna FSC pravila.

Birate brojeve od 1 - 52 i zadatke možete tražiti već od 17:40, a prijava pesama kreće od 15.6. 00:00 i traje do 20.6. u 12:00.

Molim @Majsta94 koji je pogodio kakva tema je u pitanju da dodeli broj zadatka za mene i Ivanu.

Srećno i neka najbolji pobedi! 🍎🐍

SPISAK PESAMA
https://docs.google.com/spreadsheet...rZYEkqknHqpYHcALyBhxWPSN4jQ/edit?usp=drivesdk

Attachments

Last edited:
Zauzeti brojevi: (49)

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 50, 51.

Slobodni brojevi: (3)

13, 49, 52.

Prijavljeni (44):

Aleksa, Aleksa49, Anhel, Arsenic, Bebi, botbona, creature, Destry94, Detektivka, Dežurni, djole_, Doctor Who, dodo, dracarys, Endrega, etica, Filhy, GavranESC, Ivana, JellyJelly, Killy, Leo Cezar, libertà, Lux, Majsta94, Marko, Miki, Милан, Nije sve tako sivo, Niko, Paučica, Pokahontas, Replay, Ro97, Shum, Stefan28, Stefix, Stole, Storm, Tetsujin, Tinte, Vaxildan, whisky, zeleni.

Povukli se (8): Boxy, Cinque, Choda, Djole89, EvroBosna, Pipi, Rintintin, Zakaya.

Debitanti: djole_
Diskvalifikovani: ❌

🗣️ JEZICI (po broju pojavljivanja):

🇬🇧 Engleski – 27×
🇷🇸 Srpski – 9×
🇧🇦 Bosanski – 2×
🇲🇪 Crnogorski – 1×
🇪🇸 Španski – 2×
🇮🇹 Italijanski – 1×
🇷🇴 Rumunski - 2×

🌍 DRŽAVE

🇺🇸 Sjedinjene Američke Države (SAD) – 11x
🇷🇸 Srbija – 6×
🇬🇧 Velika Britanija – 7×
🇨🇦 Kanada – 2×
🇸🇮 Slovenija – 1×
🇭🇷 Hrvatska – 1×
🇦🇺 Australija – 2×
🇳🇱 Holandija – 2×
🇲🇩 Moldavija – 1×
🇪🇸 Španija – 1×
🇲🇽 Meksiko – 1×
🇧🇦 Bosna i Hercegovina – 2×
🇲🇪 Crna Gora – 1×
🇲🇰 Severna Makedonija – 2×
🇸🇪 Švedska – 1×
🇮🇹 Italija – 1×
🇷🇴 Rumunija - 1×
🇧🇷 Brazil - 1×

✅ Uključeni su:
Svi članovi dueta (npr.
Armin van Buuren (🇳🇱) + Sophie Ellis-Bextor (🇬🇧) → Holandija i UK
Tiesto (🇳🇱) + Ava Max (🇺🇸) → Holandija i SAD
Misha Miller (🇲🇩) + Alex Velea (🇷🇴) → Moldavija i Rumunija
Shawn Mendes (🇨🇦) + Julia Michaels (🇺🇸) → Kanada i SAD)
Glavne zemlje porekla grupa:
Queen → 🇬🇧
ABBA → 🇸🇪
Fleetwood Mac → 🇬🇧/🇺🇸 (bilateralno poreklo, deo članova iz SAD)
The Killers → 🇺🇸
Garbage → 🇺🇸 (iako vokal Shirley Manson dolazi iz Škotske – 🇬🇧, bend je formiran u SAD)
Valerie Broussard →🇺🇸

Last edited:
PRVO POLUFINALE

1. Nicole Scherzinger - “I am what I am”
2. ⁠Merlin - “Lelo”
3. ⁠Alissic - “Be no body”
4. ⁠Craig David - “7 days”
5. Carlos Rivera “Para ti”
6. ⁠Belen Aguilera - “Laberinto”
7. Džejla Ramović - “Bol”
8. Garbage - “Bleed like me”
9. Taela - “Keep your demons”
10. Misha Miller x Alex Velea - “Bam bam”
11. Elodie - “Black nirvana”
12. Senidah - “Crno srce”
13. Toše Proeski - “Da l’ si sretnija?”
14. Addison Rae - “Aquamarine”
15. The killers - “Somebody told me”
16. ABBA - “Super trouper”
17. Eligarf - “Terapeut”
18. Chesney Hawkes - “The one and only”
19. Fleetwood Mac - “The chain”
20. ⁠Gala - “Izaberi”
21. Sara Jo - “Lava”
22. Darko Radovanović - “Sanjam te”

YT PLEJLISTA
(fale Nicole i Gala)

SPOTIFY PLEJLISTA

DRUGO POLUFINALE

1. Dove Cameron - “Boyfriend”
2. ⁠Boban Rajović - “Pomozite mi drugovi”
3. ⁠Živa - “Voices”
4. ⁠Sueco - “Outta my head”
5. ⁠Armin van Buuren vs Sophie Ellis - Bextor - “Not giving up on love”
6. ⁠Kat Dosa - “Sexy express”
7. ⁠Griff - “Miss me too”
8. ⁠Bobby Womack - “Across 110th street”
9. ⁠Queen - “Who wants to live forever”
10. ⁠Chappell Roan - “Good luck, babe!”
11. ⁠Kate Miller - Heidke - “You’ve underestimated me, dude”
12. ⁠Matt Maltese - “As the world caves in”
13. Tiesto & Ava Max - “The motto”
14. Shawn Mendes - “Like to be you” ft Julia Michaels
15. Viki Miljković - “Ti muškarac”
16. Tate McRae - “Sports car”
17. Golden features - “Vigil”
18. Klergy with Valerie Broussard - “Start a war”
19. Maja Odžaklijevska - “Sve ti opraštam”
20. Sophie and the giants - “Shut up and dance”
21. Banks - Banks - “The devil”

22. Maja Marijana - “Napraviću lom”

YT PLEJLISTA
SPOTIFY PLEJLISTA
(fale Maja Odžaklijevska i Klergy x Valerie)

GLASANJE U POLUFINALIMA POČINJE 21.6.2025. U 15H I TRAJE DO 28.6. 2025. U 12H.

Last edited:
Pogodih???

Ovde javno da pišem broj za tebe ili u inboks?

Meni su Očajne domaćice jedna od najdražih i najzanimljivijih serija svih vremena, baš sam ih pre par meseci ponovo gledao od prve do poslednje sezone tako da mi se tema jako dopada 🥰

Samo da zamolim forumaše da kada budu slali prijave bude sve u jednoj konverzaciji, zadaci, prijave i glasovi.

Takođe izvinjavam se ljudima koji nisu gledali seriju, biće nekoliko spojlera u sklopu samog zadatka, a i sklopu onoga što ću kačiti na samoj temi. Možda vas to motiviše da je pogledate prvi put.

Voleo bih Bri. Ali isto tako mislim da će ona biti najteži zadatak xD

Imalo se šta videti u toj seriji. Ogledala sve epizode, mnogo se zaboravilo, a jedina dva lika čija imena pamtim su Bri i Gabriela Solis (valjda se tako prezivala).

Lepa tema za povratak na FSC 🤩 Gledao seriju, ne mogu reći od prve do poslednje epizode, uglavnom ono što uhvatim dok se emituje na TV-u, ali znam o čemu se radi... 😁

Serija je kultna što se mene tiče, meni jedna od najboljih iz tog mešovitog žanra. Iako sam je odgledao davno, i danas uvek rado pogledam random epizode koje kod nas stalno vrte na Star Life-u. Interesantna tema skroz. (y)

Back