Izbori

Вама у Београду бусеви бар колико толико саобраћају, у НС после 18ч, бусеви не могу да прођу око блокада. После 18 сви су препуштени сами себи или пешке или да молиш таксисте да пробају донекле да дођу.
Шетање можда јесте здраво, али ја треба после посла да шетам 12км и да дођем у поноћ кући, нема смисла. А људи који живе у Беочину или тамо около да преспавају на послу...колегиница је морала да остане на аутобуској да чека први полазак у пола 5 ујутру...

Вама у Београду бусеви бар колико толико саобраћају, у НС после 18ч, бусеви не могу да прођу око блокада. После 18 сви су препуштени сами себи или пешке или да молиш таксисте да пробају донекле да дођу.
Шетање можда јесте здраво, али ја треба после посла да шетам 12км и да дођем у поноћ кући, нема смисла. А људи који живе у Беочину или тамо около да преспавају на послу...колегиница је морала да остане на аутобуској да чека први полазак у пола 5 ујутру...
Sada više ne saobraćaju ni u Beogradu posle 18-19h, a pritom je dosta veći grad, a periferiju i prigradska naselja tek da ne računamo. Lasta vozi, ali dokle može, pa gledaš u pasulj da li će polazak biti realizovan i dokle će ići.

Oglasio se premijer.

Razgovor među svima neophodan, apelujem da održimo slobodu kretanja

Premijer kaže da su mir, razgovor i razumevanje među svim činiocima u društvu neophodni i apelovao na građane da pokažu odgovornost i da se održi sloboda kretanja.

"Mi smo potpuno svesni da je ovaj dugotrajan proces zapravo jedan iscrpljujući proces koji je doveo celu zemlju u jednu situaciju koja nije poželjna, kako za univerzitete, ali tako i za ukupno građanstvo naše", rekao je premijer povodom blokada.

On je uputio apel svim građanima da održimo zajednički red, slobodu kretanja i sve građanske slobode u našoj državi i zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova koje ulaže velike napore da održi javni red i mir.

"Ono što je, nažalost, situacija, da trenutno imamo te delove blokada koje se dešavaju u Beogradu, koje su možda rukovođene studentima možda nisu, u svakom slučaju ovo sad veoma liči na nešto drugo što nije vezano zapravo sa tim procesom, nego predstavlja jedan klasičan vandalizam, oblik nečega što nije poželjno da se dešava u razvijenim društvima", rekao Macut.​

Izvor: RTS

Mislim da vise nemaju toliku kontrolu, ne mogu da pokriju sva mesta, a nema vise ni toliko para da se svi plate za glas. Prvi put ispitivanja javnog mnjenja pokazuju da je u manjini

I ja mislim da je zbog ovoga. Mislim, onda bi bila misterija što neće da raspišu te izbore u Novom Sadu za MZ koje, valjda po zakonu trebaju a u istom su na višim nivoima dobili izbore "bez problema" (akcenat na navodnicima).

Ovde kod nas na blokadi je vrhunska žurka. Svi žanrovi muzike se puštaju (od Iron Maidena do Šabana), ljudi đuskaju.......policija radi svoj posao ali, kako je jedan od odbornika lokalne opozicije potvrdio, imamo njihovu podršku da guramo do kraja.

Pumpamo i večeras.

И опет ради по закону, за разлику од блокадера. То није злоупотреба, његово је лично право да помилује кога хоће.

Moja reakcija dok čitam botove i sendvičare:

FCadnSoXMAsF05S.jpg_large.webp

A i evo neki Rusi se žale na gužve. Pa vratite se onda u vašu Rusiju.

Eno predsednik daje izjavu, kaže da je jutros bilo oko 1.000 blokadera, a znatno više policajaca na ulicama, pa mu nije jasno šta su oni mislili da postignu, i da samo blokaderi razvlačnjem kontejnera po ulicama mogu nekog da ubiju, jer to čine kad god im padne na pamet i da zbog toga blokaderi gube podršku. I dodaje da mu nije jasan cilj, osim ako hoće da stave fotke na društvene mreže. Reče da ne može neko da remeti javni red i mir, a da posle kuka pred policijskim stanicama i traži da se takvi puste na slobodu.

Eto kako to izgleda iz ugla vlasti. Posledice haosa najviše osete obični ljudi, a ovima zbog kojih se sve to radi, bukvalno je svejedno, štaviše daje im se povod da kroz svoje medije plasiraju oštriju propagandu, pa se u vestima govori o blokaderima teroristima, pa ko samo prati te medije, ne da neće imati šansu da ostane neutralan, već će zamrzeti sve živo, a to je nešto što takođe treba imati na umu, u borbi za raspisivanje izbora.​

Nevezano za njih dve koje su u svađi odavno, toliko je žalosno da se porodice svađaju zbog politike. Ej zbog j* politike!? Toliko sam se toga nagledao i naslušao za prethodnih 7 meseci. Pretužno i neshvatljivo, zar ti bilo šta a pogotovo glupa politika može biti preča od tvoje porodice? Strašno...

Back