Slobodarski svet, gde ako pozelis da ne daj boze protestujes protiv necega, zavrsis u zatvoruReako bih da je termin "slobodni svet" više vezan za zemlje oko BRIKS-s, one time znaju često da se samopohvale
E sori Kodirani ali stvarno mi je više muka od onih koji relativizuju Tompsona tako što ga izjednačavaju sa Bajom. Znači čoveka niti slušam niti me interesuje, niti mi se sviđa nacionalizam koji promoviše, ali nikad neću da prećutim to poređenje sa ovim ustašom. Kako možete uopšte da poredite Baju sa čovekom koji promoviše fašizam, peva o ubijanju Srba, ponosi se ustaškim pozdravima, slavi Jasenovac, Oluju? Kada je Baja pevao o ubijanju drugih, stvarno odvratno da se uopšte spominje u takvom kontekstu. To može da kaže neko ko nikad u životu nije poslušao o čemu peva a prvi se javlja za neki komentar. Opet kažem niti sam njegov fan, niti mi se sviđa to na čemu zarađuje novac ali poređenje sa ovom personom je nedopustivo.@Ro97 Lepo receno.
Vidim digla se frka u Srbiji oko Thompsonovog koncerta, sto razumem, sve ok, lose stvari treba kritikovati gde god da se nalaze. Ali Srbi koji su zgrozeni Thompsonom a istovremeno ne vide problem sa Bajom malim knindzom ili kako vec i njemu slicnima su nista vise nego sarlatani koje ne mogu ozbiljno da shvatim.
Bice nam svima bolje kad pocnemo svoje dvoriste da cistimo, a manje tudje da zagledamo, nazalost desice se nikad xd
S prvim dijelom posta se naravno slažem, ali što se drugog dijela tiče pa ne misliš valjda da je na koncertu bilo 500k ustašaKada se kritikuje nešto, ne znači da se ne vidi problem i u Baji i sličnima. Ne bih rekao da je išta od toga dobrodošlo. Ono što se koncertom u susedstvu istaklo je broj ljudi koji je prisustvovao nečemu čemu, pod nekim normalnim okolnostima, ne bi trebalo, a 400-500 hiljada ljudi je ipak znatno više od nekih 15 hiljada koje je Baja maksimalno okupljao.
Naravno da ne mislim da su svi posetioci koncerta ustaše. Ipak, očigledno tim ljudima nije smetalo da tome prisustvuju, a verujem da dobar deo može da razume poruke pesama i shvati da nije baš onako kako mediji serviraju, a i da razumeju da je slavljenje Oluje pogrešno, kako na tom koncertu, tako i inače. U redu je podsetiti se istorijskog događaja, ali bez pravljenja fešte, jer to nije bio pozitivan događaj, naročito ne za Srbe, koji ga suštinski percipiraju kao etničko čišćenje. Razumem da se tu ujedno "slavi" hrvatska nezavisnost, ali bar zbog svetlije budućnosti i boljih odnosa u regionu, trebalo bi promeniti način obeležavanja.S prvim dijelom posta se naravno slažem, ali što se drugog dijela tiče pa ne misliš valjda da je na koncertu bilo 500k ustaša![]()
Ma da mi smo savrseni i nismo nikad nista nismo nikome uradili, ali eto svi su se udruzili protiv nas, verovatno zavera Vatikana i CIA!!Isto važi i za tu frazetinu o "našem dvorištu". Šta to mi Srbi toliko loše radimo, stalno nam se nešto spočitava, dok pola miliona Hrvata (a najmanje još toliko bi ih bilo da su mogli doći na taj fašistički skup) javno podržava fašizam i ponosi se time. A u tome niko naravno ne vidi problem. Neka čiste oni i mnogi drugi svoje dvorište jer je naše u poređenju sa njima i više nego čisto.
Verovatno nisu svi, neki su došli jer je to trenutno u trendu, ali jedno 90% ljudi koji su tamo bili jesu. Šta kao nisu znali kakve će morbidnosti ovaj pevati? "Bojne čavoglava", Jasenovac i Gradiška stara", "zbog Anice i bokala vina zapaliću Krajinu do Knina" i ostale boleštine kad već moram da citiram. Nisu znali da će ih pozdravljati ustaškim pozdravom "Za dom spremni" pa su zato sa ushićenjem uzvraćali. I na sve to ono što je najbolesnije kada dolazi od takve spodobe, animacije Presvete Bogorodice, krst i ostali verski simboli koje skrnavi, pa se krijući iza njih poziva na ubistva Srba i ustaštvo.ne misliš valjda da je na koncertu bilo 500k ustaša
Лол објасни забрану концерта Бајаги и Лепој Брени у задњих 2 недеље у Хрватској.@Ro97 Lepo receno.
Vidim digla se frka u Srbiji oko Thompsonovog koncerta, sto razumem, sve ok, lose stvari treba kritikovati gde god da se nalaze. Ali Srbi koji su zgrozeni Thompsonom a istovremeno ne vide problem sa Bajom malim knindzom ili kako vec i njemu slicnima su nista vise nego sarlatani koje ne mogu ozbiljno da shvatim.
Bice nam svima bolje kad pocnemo svoje dvoriste da cistimo, a manje tudje da zagledamo, nazalost desice se nikad xd