Offtopic

Ta sada već pomalo i izlizana fraza "slobodarski svet" se prvoshodno odnosila na to kako su donosioci odluka u nekoj zemlji nezavisni od najjačih zemalja sveta bilo da su to one sa Istoka ili one sa Zapada, odnosno da ne prihvataju ono što im se nameće već sami odlučuju o stvarima koje se tiču njihove zemlje ili odnosima prema nekim trećim zemljama.

Nema nikakve veze sa nivoom i stanjem demokratije u toj zemlji, već se isključivo odnosi na spoljnopolitičke stavove i nezavisnost od drugih.

Bravo za Austrijance, skandalozno je da ostatak Evrope ćuti na najveći fašistički skup održan od II svetskog rata.

Bravo za Austrijance! Šteta samo što se toliko odvažno nisu borili protiv pravog fašizma kad je bilo najpotrebnije nego su okretali glavu 😢

Mi smo barem imali otpor u vidu partizana koji su se borili protiv tog zla xD

I šteta što je predsjednik Srbije trenutno ponajveći fašist na ovim prostorima(a ostatak Europe "ćuti"), i šteta što hrvatski ćacilend IQ-a sobne temperature misli da je vrhunac domoljublja otići na koncert lika koji prodaje maglu i puni svoje džepove na primitivcima, a kad treba pokazat pravo domoljublje i ustat protiv mafijaškog HDZ-a koji nas jebe otkad postojimo onda nas nema nigdje, hrpetina licemjera, i šteta što se nisam rodio recimo na Novom Zelandu 😢

@Ro97 Lepo receno.

Vidim digla se frka u Srbiji oko Thompsonovog koncerta, sto razumem, sve ok, lose stvari treba kritikovati gde god da se nalaze. Ali Srbi koji su zgrozeni Thompsonom a istovremeno ne vide problem sa Bajom malim knindzom ili kako vec i njemu slicnima su nista vise nego sarlatani koje ne mogu ozbiljno da shvatim.

Bice nam svima bolje kad pocnemo svoje dvoriste da cistimo, a manje tudje da zagledamo, nazalost desice se nikad xd

@Ro97 Lepo receno.

Vidim digla se frka u Srbiji oko Thompsonovog koncerta, sto razumem, sve ok, lose stvari treba kritikovati gde god da se nalaze. Ali Srbi koji su zgrozeni Thompsonom a istovremeno ne vide problem sa Bajom malim knindzom ili kako vec i njemu slicnima su nista vise nego sarlatani koje ne mogu ozbiljno da shvatim.

Bice nam svima bolje kad pocnemo svoje dvoriste da cistimo, a manje tudje da zagledamo, nazalost desice se nikad xd
E sori Kodirani ali stvarno mi je više muka od onih koji relativizuju Tompsona tako što ga izjednačavaju sa Bajom. Znači čoveka niti slušam niti me interesuje, niti mi se sviđa nacionalizam koji promoviše, ali nikad neću da prećutim to poređenje sa ovim ustašom. Kako možete uopšte da poredite Baju sa čovekom koji promoviše fašizam, peva o ubijanju Srba, ponosi se ustaškim pozdravima, slavi Jasenovac, Oluju? Kada je Baja pevao o ubijanju drugih, stvarno odvratno da se uopšte spominje u takvom kontekstu. To može da kaže neko ko nikad u životu nije poslušao o čemu peva a prvi se javlja za neki komentar. Opet kažem niti sam njegov fan, niti mi se sviđa to na čemu zarađuje novac ali poređenje sa ovom personom je nedopustivo.

Isto važi i za tu frazetinu o "našem dvorištu". Šta to mi Srbi toliko loše radimo, stalno nam se nešto spočitava, dok pola miliona Hrvata (a najmanje još toliko bi ih bilo da su mogli doći na taj fašistički skup) javno podržava fašizam i ponosi se time. A u tome niko naravno ne vidi problem. Neka čiste oni i mnogi drugi svoje dvorište jer je naše u poređenju sa njima i više nego čisto.

Kada se kritikuje nešto, ne znači da se ne vidi problem i u Baji i sličnima. Ne bih rekao da je išta od toga dobrodošlo. Ono što se koncertom u susedstvu istaklo je broj ljudi koji je prisustvovao nečemu čemu, pod nekim normalnim okolnostima, ne bi trebalo, a 400-500 hiljada ljudi je ipak znatno više od nekih 15 hiljada koje je Baja maksimalno okupljao.

Znam slazem se, inace nisam govorio o tebi ili ljudima sa foruma da me ne shvatis pogresno, vise je generalna opservacija bila.

Naisao sam ne veliki broj komentara na drustvenim mrezama gde su ljudi toboze zgrozeni ovim koncertom, a onda kad im udjem na profil vidim slike Ratka Mladica, Putina i slicno, takve ljude apsolutno ne mogu da uzmem za ozbiljno.

Najgore od svega što je taj koncert bio prepun mladih... za razliku od Srbije gde je većina mladih svesna nekih stvari i ustala protiv toga tako što dan i noć protestuje po ulicama, mladi u Hrvatskoj to nešto loše (što se može poistovetiti ne samo sa ustaštvom već sa čistim neofašizmom) prihvataju kao normalno, slave i koketiraju sa istim... Svaka čast za Austriju i nadam se da će i ostale Evropske zemlje preduzeti nešto jer kako bi se ovome stalo na put jasno je da Hrvatska treba da dobije male packe...!

Kada se kritikuje nešto, ne znači da se ne vidi problem i u Baji i sličnima. Ne bih rekao da je išta od toga dobrodošlo. Ono što se koncertom u susedstvu istaklo je broj ljudi koji je prisustvovao nečemu čemu, pod nekim normalnim okolnostima, ne bi trebalo, a 400-500 hiljada ljudi je ipak znatno više od nekih 15 hiljada koje je Baja maksimalno okupljao.
S prvim dijelom posta se naravno slažem, ali što se drugog dijela tiče pa ne misliš valjda da je na koncertu bilo 500k ustaša 😆

Nas su mjesecima prije koncerta u medijima bombardirali s ovim kretenom koji glumi nešto što nije, svaki dan minimalno 5 članaka o njemu u svakom mogućem mediju, i onda se ljudi u komentarima konstantno svađali, jedni seru po Thompsonu, drugi podržavaju kako je to domoljubni koncert i ništa više od toga, i tako u nedogled mjesecimaaaa 🤯

Evo Aleksa pita šta mi to Srbi toliko loše radimo, dok ja u međuvremenu razmišljam dal da odem posjetit prijatelje u Srbiju ili ne, da me ne bi slučajno možda onaj psihopat deportirao jer sam krive nacije(eto ti finog primjera fašizma i nacionalizma Aleksa), Aleksa pita šta mi to Srbi toliko loše radimo dok se vi u vlastitoj državi prezirete, nazivate se fašistima i nacistima, tučete, mediji među vama siju mržnju i netrpeljivost, pokušavaju vas podijelit što je više moguće itd, Aleksa pita šta mi to Srbi toliko loše radimo, a bezbroj puta su se na utakmicama mogli čuti povici "ubij Hrvata da Šiptar nema brata", slavili se ratni zločinci itd. Aleksa izgleda nije svjestan gdje živi, ali ja sam svjestan gdje ja živim i kakvi su ljudi na ovim prostorima i da nismo uopće toliko različiti, općenito nas smatram dosta primitivnim narodima(iako naravno ima i dosta pametnih ljudi da ne ispadne sad da su svi primitivni debili)

Meni osobno je koncert potpuna nebuloza, jer em dijeli dodatno Hrvate, em preseravanje s nekim domoljubljem, a bukv smo ostavili na cijedilu ovu državu, da nemamo more bili bi Moldavija

S prvim dijelom posta se naravno slažem, ali što se drugog dijela tiče pa ne misliš valjda da je na koncertu bilo 500k ustaša 😆
Naravno da ne mislim da su svi posetioci koncerta ustaše. Ipak, očigledno tim ljudima nije smetalo da tome prisustvuju, a verujem da dobar deo može da razume poruke pesama i shvati da nije baš onako kako mediji serviraju, a i da razumeju da je slavljenje Oluje pogrešno, kako na tom koncertu, tako i inače. U redu je podsetiti se istorijskog događaja, ali bez pravljenja fešte, jer to nije bio pozitivan događaj, naročito ne za Srbe, koji ga suštinski percipiraju kao etničko čišćenje. Razumem da se tu ujedno "slavi" hrvatska nezavisnost, ali bar zbog svetlije budućnosti i boljih odnosa u regionu, trebalo bi promeniti način obeležavanja.

Skoro na društvenoj mreži videh komentar jednog koji se bavi ljudskim resursima, došao u kontakt sa jednom Hrvaticom, kojoj ni na koji način nije rečeno da je bitna nacionalnost, a ona sama rekla da kao nema ništa protiv nikoga, ali ne voli Srbe. Upravo zbog potencijala da se širi takva netrpeljivost, valja sprečiti blagovremeno da se loša propaganda prelije na nove generacije.

Normalno je da ne podržavam ni Vučićeve poteze, niti besmislene zabrane ulaska u Srbiju, tek onako, jer je predsednik ili neko od njegovuh saradnika, procenio da je pretnja po državnu bezbednost. Svesni smo odavno da stalno postoje određena peckanja među političarima iz Beograda i Zagreba, što se tokom studentskih protesta dodatno ispoljilo, pa se u režimskim medijima mesecima provlači nekakva hrvatska kuharica, kao da se narodu na ulicama upravlja na dugme, čak i da ima određenog spoljnog upliva u dešavanja.

Isto važi i za tu frazetinu o "našem dvorištu". Šta to mi Srbi toliko loše radimo, stalno nam se nešto spočitava, dok pola miliona Hrvata (a najmanje još toliko bi ih bilo da su mogli doći na taj fašistički skup) javno podržava fašizam i ponosi se time. A u tome niko naravno ne vidi problem. Neka čiste oni i mnogi drugi svoje dvorište jer je naše u poređenju sa njima i više nego čisto.
Ma da mi smo savrseni i nismo nikad nista nismo nikome uradili, ali eto svi su se udruzili protiv nas, verovatno zavera Vatikana i CIA!! :( Bukvalno zvucis kao Vucic lol, no da ne idemo u offtopic, stvarno je iluzorno ulaziti s tobom u bilo kakve rasprave je ocigledno zivis u zabludama koje ne planiras da preispitujes tako da sve ok.

A ko je rekao da smo mi savršeni? Naravno da nismo, ali za neke druge koji vole da nam drže nekakve lekcije smo moralne gromade.

ne misliš valjda da je na koncertu bilo 500k ustaša
Verovatno nisu svi, neki su došli jer je to trenutno u trendu, ali jedno 90% ljudi koji su tamo bili jesu. Šta kao nisu znali kakve će morbidnosti ovaj pevati? "Bojne čavoglava", Jasenovac i Gradiška stara", "zbog Anice i bokala vina zapaliću Krajinu do Knina" i ostale boleštine kad već moram da citiram. Nisu znali da će ih pozdravljati ustaškim pozdravom "Za dom spremni" pa su zato sa ushićenjem uzvraćali. I na sve to ono što je najbolesnije kada dolazi od takve spodobe, animacije Presvete Bogorodice, krst i ostali verski simboli koje skrnavi, pa se krijući iza njih poziva na ubistva Srba i ustaštvo.

Sad da ne ulazimo i ne dužimo o političkim temama, slažem se da je situacija kod nas na političkoj i medijskoj sceni veoma ogavna kao što si rekao. Ali nije ni kod vas ništa bolje, imate svakodnevna rijaliti prepucavanja između predsednika i premijera. Premijer vam otvoreno podržava fašističke skupove i slika se sa ovim (naravno nije jedini).

Sve u svemu ne zna se da li je gore u Hrvatskoj ili u Srbiji, ovakve spodobe se bogate a narod jedva krpi kraj sa krajem.

@Ro97 Lepo receno.

Лол објасни забрану концерта Бајаги и Лепој Брени у задњих 2 недеље у Хрватској.

Иначе је опште познато да на Бајин концертима цела сала виче Зиг Хајл, док сви носе немачке свастике на шајкачама, а наравно је и Баја забрањен у Аустрији....то гледање у своје двориште романтизује Томпсона. Ти си као она католичка сестра што је из Сремске Митровице дошла на Томпсонов концерт. Својим излагањем браниш неодбраниво.

Томпсон је НАЈВЕЋА И НАЈСЛУШАНИЈА хрватска Звезда која у својим песмама велича злочине из Другог светског рата.

Last edited:
Baja nikad nije mogao da skupi neke brojke koliko se secam, ali sad mislim da je tek ugasio jer je osvedoceni ,,caci". Moze da peva samo po seoskim slavama, vrhunac mu je SPENS, mada i sad je to pitanje.

A bolesni su svi koji velicaju bilo Baju bilo Tompsona, pa makar ih bilo 500 ili 500000.

Back