PRVO POLUFINALE:
01.

Kermo Murel - Rahvalaul -Zanimljiv početak polufinala. Ima i nekih kritičnih trenutaka ali sve u svemu dobro je.
02.

Angelina Jordan - Bad Valentine -Kao da se ništa nije desilo u celoj pesmi. Vokal standardno dobar.
03.

Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht - Mislio sam da je neka dosada iz Nemačke, ali dobro je ipak.
04.

Oliver Dragojević - Cesarica- Jeste klasik, ali nikada nisam bio ljubitelj Dragojevića.
05.

Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi - Žanr koji nisam očekivao kada sam video naziv. Super izbor.
06.

Fernando Daniel - casa -A ovde sam sudeći po nazivu očekivao više, ali sve u svemu fino je.
07.

Nathy Peluso - Emergenciam se nažalost nikako povezao sa pesmom. Ok je samo.
08.

Albin Lee Meldau - Josefin - Ovo baš nije moja šoljica čaja. Možda bude bolje kasnije.
09.

Elyanna - Ganeni - Ima potencijala, ali nedostaje nešto da uđe u uši.
10.

Emin feat Jony - Камин (Kamin) - Ne znam zašto ali sam očekivao baš dosta ovde. Iznad proseka je, ali nije za čistu peticu.
11.

Delta Goodrem - Sitting on Top of the World - Nekako baš pesma za tržni centar. Nisam oduševljen.
12.

Eros Ramazzotti - Parla con me - Neverovatno da ova pesma nije bila. Super izbor i mogući pobednik.
13.

ADÉLA - Superscar - Simpatično, ali ne za najveću ocenu.
14.

Elsa y Elmar - amantes y amigos - Kako došlo tako i prošlo.
15.

$oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht - Ovako nešto uvek može. Favorit za sada.
16.

Stars - Dead Hearts - Pa šta znam, fino je.
17.

Guma - Чародейка - Poprilično dosadno. Ona je lepa.
18.

Eva Timush - Tattoo - Ne smeta dok je slušam.
19.

JJ - Back To Forgetting - Čuo sam je pre neki dan. Kao i kod svih ESC izvođača ne može da se ne uporedi sa ESC pesmom , pogotovo kad neko pobedi. Nije ovo na tom nivou, ali dobro je.
20.

Bárbara Bandeira - Mais - Celu pesmu sam čekao da se nešto desi i ništa. Plus za jezik.
21.

Mara Sattei - Mare aperto - Može, fino je.
22.

Marina Kaye - Dancing With The Devil - Znam ovu pesmu od ranije, ok mi je uvek bila.
23.

Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque - Ovo je tako iritantno i dobro u isto vreme. Videćemo šta će da presudi.
24.

The Hardkiss - Tony, Talk! - Imaju oni mnogo boljih pesama, ali i ovo je sasvim pristojno.
DRUGO POLUFINALE:
01.
Dr. Peacock - Trip to Valhalla - Malo je preagresivno za moj ukus, ali nije loše u globalu.
02.
Mara Pedro - Ímpeto - I ovde plus za jezik, ali pesma kao pesma mi je nothing special.
03.
Faraón Love Shady - Soy Guapo - Pa ok je. Ne znam šta drugo pametno napisati.
04.
Slim Dusty - Waltzing Matilda - Tinte kad bude penzioner. Nije ovo za mene.
05.
Magnat & Feoctist - Dă-mă mamă după Iura - Ovako nešto uvek može. Nedostaju na ESC.
06.
An-Marlen - Peegel - Ima zanimljivih momenata. Ok je.
07.
Mateusz Ziółko - W płomieniach - Lepo je, boja glasa fantastična.
08.
Sandro Cavazza - The Days - Onako tipično švedski, verovatno će da se bori za pobedu.
09.
Rigoberta Bandini - Busco un centro de gravedad permanente - Neka sredina, treba je još poslušati.
10.
Bujāns - Mēs spīdam - Meni je ovo super. Prija.
11.
Antonis Remos - I agapi erhete sto telos (Αντώνης Ρέμος - Η αγάπη έρχεται στο τέλος) - Grčka uvek može, a pogotovo Remos.
12.
Lola - Sevgingni menga ayt - I ovo će verovatno na vrh tabele, dobro je.
13.
Mustii - Skyline - I ovde je slabije od ESC pokušaja, ali kao i kod JJ dobra pesma.
14.
Boys Noize - Overthrow - Nemam ideju ko je ovo poslao ali bravo.
15.
Неангелы ft. A-Dessa - Сирень - I ovo znam od pre, sviđa mi se.
16.
Manal - Moussem - Pa očekivao sam da će ostaviti neki jači utisak. Samo je ok.
17.
Josef Salvat - Punchline - I ovo će u borbu za top 5. Dobro je.
18.
Teo - Ghost - Meni je ovo super.
19.
Klavdia - Βασανίζομαι (Vasanízomai) - Još jedan ESC izvođač i ponovo slabija od ESC pesme. Nije loša. Možda pobedi i pesma na grčkom ovaj put.
20.
Jimin (지민) - Who - Iskreno nisam očekivao da će mi se svideti, ali baš vozi.
21.
Макс Барских - По секрету (Po sekretu) - Može,može.
22.
Chung Ha (청하) - I'm Ready - Slabiji k-pop od ovog malopre, ali svejedno dobro je. Nadam se da obe pesme idu u finale.
23.
Ivana Wonder - Melancholic Blue - Stvarno nije za mene, sorry.
24.
Rizzo, Greg Willen - Cassa Forte (balla) - Ok za zatvaranje polufinala, ali nisam ostao zapanjen.