291. FSC - Leova zanimljiva geografija

Eee. A geografski atlas? To je bio nas gugl. ☝️ Ako nesto ne mozes da nadjes, onda ne postoji i nije to tacno.

Necu da se hvalim, ali tada sam znao da gledam u atlas. Posto volim da citam, otkako sam naucio dobro i razumljivo da citam u prvom razredu, tako sam sve knjige prelistavao, pa tako i atlas i malo pomalo sam naucio i da protumacim isti. :D

Kod mene se ova igra zvala „zemljopis” 🤭
A da bilo je svadja oko izmisljenih pojmova, ili kada se za planinu napise neki planinski vrh i sl. 🤣

Stalno smo to igrali kao klinci. Naslušao sam se svega. Država na S - Skandinavija, drzava na G - Gardonija. Neki su tvrdili čak i da su bili u Gardoniji. U srednjoj smo za životinju na Lj regularno priznavali kad neko napise Ljumezi (drug iz odeljenja) 🤌🏻

Sećam se ove igre i bude geografija zanimljiva na početku, ali kad dođe faza da se ponavljaju ista slova već 4-5 puta, dosadi jer nema mnogo opcija za većinu pojomva i oni se uveliko ponavljaju.

Mi smo tu igru zvali Grad država rijeka. Bilo je zabavno, ali da, nakon određenog broja puta postane dosadno 😅

Mi smo uvodili nove rubrike kad smori pa je postalo Telepis. Ubacili smo glumca, glumicu, pevača, pevačicu , film, seriju, pesma, knjizevnik itd...

Back