Pesma Evrovizije 2026 - SRBIJA: Konkurs

Možda je nepopularno mišljenje, ali Haremke ne bi bile hejtovane da su otišle na ESC kao što većina misli.
Meni je bilo zanimljivo da čitam kako su uglavnom desni, režimski mediji tokom PzE sezone često isticali kako Haremke samo ''imitiraju žene'' zabave radi, konstantno pokušavajući da ih odvuku od LGBT kulture, verovatno sa namerom da ''ispeglaju'' čitavu stvar ljudima (možda i iz neznanja) koji imaju negativne stavove ili nisu upućeni u drag priču.

Slažem se da ne bi bilo opšte neprijateljske atmosfere i preteranog talasanja u odnosu na uobičajeno, ali mislim da bismo svedočili neprimerenim homofobnim ispadima i komentarima posebno oko samog nastupa i naročito od strane onih koji se uvek prvi jave da prete i uče nas ''pravim vrednostima''.

Last edited:
Slažem se da ne bi bilo opšte neprijateljske atmosfere i preteranog talasanja u odnosu na uobičajeno, ali mislim da bismo svedočili neprimerenim homofobnim ispadima i komentarima posebno oko samog nastupa i naročito od strane onih koji se uvek prvi jave da prete i uče nas ''pravim vrednostima''.

Krace receno, svedocili bismo SRBENDAMA.

Tako je kako je. Ljudi njih najviše priželjkuju. Neke manje afirmisane tek poneki izuzetak.

Pa dobro, jasno je da puka brojnost priželjkivanja nije isto što i informisana relevantnost priželjkivanja.
I ako se već unapred teoretiše i priželjkuje, doslovno mi je višestruko relevantnije šta kaže nas 50 ovde (mada ću i tome delom da se čudim) nego šta kaže Narod™️ na anketama i društvenim mrežama (koji je svakako na festivalu npr. glasao i za manje afirmisane Konstraktu i Luku Bleka iako ih nije unapred priželjkivao).

Mislim da bi imala ukupno 5p od žirija (možda bi Jermeni i Kiprani udijelili siću) i onda tipa 80p od publike, znači maks 14-15. mjesto
Pa to, mozda bi jos neko od istocnjaka dao neke random poene, ali svakako to je to, poljska Blanka scenario 😃

Pa to, mozda bi jos neko od istocnjaka dao neke random poene, ali svakako to je to, poljska Blanka scenario 😃

И то би јој прошле године било довољно за фин пласман, ове године 15. мјесто преко 100п

Narod će možda i glasati za manje afirmisanog, ako bude imao dobar paket, ali teško da će ga priželjkivati dok ne sazna za njegov potencijal.
Baš tako, pa se zato negde i postavlja pitanje relevantnosti narodovog priželjkivanja, unapred na neviđeno, koje je em nedovoljno informisano, em je uglavnom po nekoj istorijskoj ili estradnoj inerciji.
No svačemu nemerodavnom se pridaje pažnje na forumu, pa ajde kao i tome.

Sanja mi je malo ispričana priča, ne vidim šta bi to još mogla da ponudi. Mislim, zna ona šta prolazi na esc-u, ima iskustva ali ovo što sada snima za naše tržište je stvarno teški treš i bolje joj je da se sa tim ne prijavljuje.

Zavisi i koga se pita. Anketa sa insta koju je Stefan kačio letos je imala potpuno drugačija imena (i vajb) i čini mi se da se samo Sara Jo poklopila, eventualno Picy.

Nema potrebe preispitivati želje. I ovde na forumu kada pitamo ljude, na vrh isplivaju poznatiji izvođači, to je normalno. Bude poneko iznenađenje, ali nije realno očekivati ih puno. Ne možemo se nadati PZE-u sa skroz novim imenima. To se ne dešava ni u Švedskoj gde stigne nekoliko hiljada prijava.

Zavisi i koga se pita. Anketa sa insta koju je Stefan kačio letos je imala potpuno drugačija imena (i vajb) i čini mi se da se samo Sara Jo poklopila, eventualno Picy.
Pa da, svaka anketa će biti generalno gledano nedovoljno velik uzorak, tako da stvarno jeste možda i najbitnije koga se pita.

A i verovatno dobrim delom imena koja cirkulišu su tu jer ljudi veruju u onaj ''druga šansa momenat'' i prosto žele da neko ko je bi relativno blizu pobede pokuša opet. Nekada to ima smisla, na primeru Sare, Konstrakte ili Zorje, a nekada baš i ne. Svakako ne u nedogled.

Meni je čudno to u kome sve ljudi vide evrovizijski potencijal, ali ukusi su različiti.

U svakom slučaju, nije ovo neka rang lista, već neka imena koja se izdvajaju, pri čemu sigurno neki drugi, a dobri, neće biti spomenuti (dakle, ipak nismo ko San Marino, imamo malo više potencijalnih izvođača). Zatim, interesantno je videti ishod anketa za svakog od ovih izdvojenih, ko su ti koji dobijaju više DA, koji su u proseku, tj. MOŽDA ako se poklope kockice, a i da li je neko dobio više NE, jer se misli da je stvar prošlosti, ili nedovoljno dobar. Takođe, možda nekog izvođača privučemo da razmisli i prijavi se, bilo sada ili dogodine.

Back