293. FSC - Kako zeleni kaže

Učesnici prvog polufinala su rekli STOP bivšim pobednicima, ispali i Maneskin i Paloma i Alexia koji u svojim FSC karijerama imaju pobede xD

Interesantno je Filhy da je Prijovićka imala i dobrih rezultata. Nekih top 10 plasmana.
Ja je dva puta slao, pre dosta godina sa Totalnom anestezijom i skorije sa Za nas kasno je. Oba puta ispala (a te dve pesme joj obeležile karijeru??)
Ipak izgleda ima i do toga ko pošalje.
Ova pesma možda nije baš pobednički materijal, ali nije ni za poslednje mesto sigurno.
Sećam se dobro tvog prvog slanja Totalne anestezije pre 9 godina jer je to bio jedan od mojih prvih FSC-ova koji mislim da je Marko organizovao, a tema su bili izvođači do 25 godina koji pevaju na jeziku koji nije engleski.
A sećam se da sam tada javno komentarisao pesme (možda i prvi put) i našao sam baš šta sam napisao: "Uz pesmu je zaista potrebna anestezija da bi se izdržalo slušanje do kraja." 😂
Došao sam danas do faze da je ja pošaljem na FSC. :ROFLMAO:

Evo finalne plejliste ako je neko želi:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL8TZhj0W7fEhKpo8l2UKzQFQC7XK2XpUf

Meni je iconic što je Filhy poslao Prijovićku, recimo zanimljivo kad se izlazi iz neke lične komfor zone gde nas mogu “provaliti” šta smo poslali. Ovako se malo iznenadimo i tako ostaje upamćeno. Eno Boxy pamti kad sam poslao Miru Škorić - Južna pruga. 😂

Meni je iconic što je Filhy poslao Prijovićku, recimo zanimljivo kad se izlazi iz neke lične komfor zone gde nas mogu “provaliti” šta smo poslali. Ovako se malo iznenadimo i tako ostaje upamćeno. Eno Boxy pamti kad sam poslao Miru Škorić - Južna pruga. 😂

Ja sam na prvom FSCU svom slao:

Činjenica ko grom iz vedra neba ali si me podsetio tako na neke pesme koje sam slao tada a danas verovatno ne bih.

Činjenica ko grom iz vedra neba ali si me podsetio tako na neke pesme koje sam slao tada a danas verovatno ne bih.
Takođe na konto toga, ne znam kojim povodom sam poslao Beyonce, vrv neki revolt prema samom sebi. 😅

jan-07-2019-21-58-23-37ce84c724ec46078577e9fa3fd050d6.gif

Bebilend je poslao glasove, vrlo lepo finale na kraju! Mnogo nam dobre 12ica i 10ka, ono Lohanka zaigrala.

Sjecam se svog prvog FSC-a i kako me ovaj gore navedeni s otvorenim ustima skoro natjerao da se samodiskvalificiram, ali sam tada shvatio ako se u google translate ubaci tekst na cirilici da se moze prevest na latinicu, tako da sam ponovno procitao pravila i bolje ih razumio.

Inače evo finalnog podsjetnika na pjesme iliti recap-a. Glasalo vas je 9, napeto je.

Mogli bi i neko zajedničko slušanje da organizujemo, nije ga bilo već nekoliko izdanja.

Glasove smo dobili od 10 stručnjaka. Ostalo ih je još 31

glasali su:

zeleni
lignjoslav
GavranESC
cinque
dežurni
botbona
bebi
lux
detktivka
stole

Hvala vam :*

što se tiče slušanja ako netko želi organizirati nek organizira :)

Sad sam se ja zajebao i glasao ranije misleći da je glasanje do sutra. Vreme u Svemirdonu drugačije radi.

Gde sam ja bila kad se ovo desavalo?

Edit: znam gde sam bila.

Upravo sam skontala da sam jednoj pesmi zaboravila dati poene 😭 a ne bi bili mali, samo sam danas bila u zurbi. A juce sam sve opet poslusala.

Glasao. Zaboravih da čestitam finalistima, ali iskreno, meni je ovo jedno od najlošijijih finala u poslednjih 10-ak izdanja, sigurno. Polufinala su bila ok, ali ispalo je previše dobrih pesama.

Finale je natprosečno dobro! 👌 Jedva sam izglasao i posle dužeg vremena sam imao veliki broj kandidata za maksimalni broj poena 👏 , a neke pesme su me baš dirnule. 🥺

Smešno mi je što se kod "Gačica" kao autor muzike na klipu i na CD-u potpisuje izvesni T. Todorović, a u stvari je ovo obrada Helene Paparizou "I Agapi Sou Den Meni Pia Edo" (što je verovatno većini poznato, i Paučica je ovde kačila), ali ni to nije zapravo original, već on dolazi iz Turske (što je možda manje poznato).

Back